0

Κόντρα στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αντίδρασης, αλλά το συμπέρασμα για το αν οι παίκτες του έχουν καταλάβει τι πήγε στραβά στη «διαβολοβδομάδα» θα βγει μακριά από το ΟΑΚΑ, με Φενέρ και Ολυμπιακό.

Το ξέσπασμα που είχε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Δευτέρας (21/10) στο ΟΑΚΑ ήταν αναγκαίο. Για πολλούς ήταν και αναμενόμενο, αν και με την εικόνα που είχε παρουσιάσει στα προηγούμενα δύο ελληνικά ματς και στη «διαβολοβδομάδα» που πέρασε, ήταν λίγο ρίσκο να το προβλέψεις.

Στη θεωρία η διαφορά δυναμικότητας με την ΑΕΚ ήταν μεγάλη, αλλά οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν φρόντισαν να φανεί και στη πράξη, βγάζοντας στο παρκέ τη διάθεση και την ενέργεια που (έπρεπε να δούμε και) δεν είδαμε στα προηγούμενα ματς. Είχαν συγκέντρωση σε υψηλά επίπεδα, ειδικά στη δεύτερη και τρίτη περίοδο όταν συνολικά δέχθηκαν 21 όλους κι όλους πόντους, έβαζαν τα χέρια στην μπάλα και είχαν σχετικά καλές περιστροφές, αν και οι παίκτες της Ένωσης έβγαλαν κάποια ελεύθερα σουτ στα οποία αστόχησαν.

Ένα σημαντικό κέρδος είχε ο Παναθηναϊκός και σε ατομικό επίπεδο. Η πληθωρική εμφάνιση του Λορέντζο Μπράουν (22 πόντοι με 4/5 τρίποντα και 5 ασίστ) ήρθε αμέσως μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή στη Μαδρίτη και την απουσία του από την 4η περίοδο του αγώνα στο Παρίσι. Μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μπουστάρισμα στη ψυχολογία του για τη συνέχεια. Η οποία προμηνύεται πολύ δύσκολη…

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να κριθεί με επάρκεια η αντίδραση των πρωταθλητών Ευρώπης σε ένα ματς ελληνικού πρωταθλήματος. Εκεί που θα βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα για το αν οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έχουν συνειδητοποιήσει τι πήγε λάθος στα προηγούμενα ματς θα είναι στις αναμετρήσεις που έρχονται. Μακριά από την θετική ενέργεια του ΟΑΚΑ. Στην «κολασμένη» ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Φενέρ και στο ντέρμπι του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.

Εκεί θα πρέπει να δείξουν οι πράσινοι την πραγματική τους αντίδραση. Τη διάθεση να παίξουν άμυνα και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα των προηγούμενων αγωνιστικών. Δηλαδή τους 82,5 πόντους που δέχονται κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, τα 12,5 επιθετικά ριμπαουντ που παίρνουν οι αντίπαλοι και τον κατατάσσουν στην 16η θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες της λίγκας, όπως και τα μόλις 9,3 λάθη των αντιπάλων του. Και κυρίως να χρησιμοποιήσει σωστά τα φάουλ, κάτι που δεν έκανε σε Παρίσι και Μαδρίτη, δείχνοντας απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι του.

Αν το καταφέρει αυτό, διατηρώντας τις εξαιρετικές επιθετικές του επιδόσεις (τρίτη καλύτερη επίθεση με 86,8 πόντους και ποσοστό 40,9% στα τρίποντα), τότε δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν!

Σλούκας: “Πέρασα δύσκολο καλοκαίρι, προσπαθούμε να εντάξουμε τις νέες προσθήκες στην περσινή πετυχημένη συνταγή”

Previous article

Άτσο Πέτροβιτς: “Ο Παναθηναϊκός ήταν πρόθυμος να δώσει στον Ντράζεν όσα χρήματα ζητούσε, πιστεύω θα έμενε NBA”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.