0

Το ήθελε πολύ αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός. Για περισσότερους από έναν λόγους. Για τον Τζορτζ Μπάλντοκ που έφυγε άδικα από τη ζωή και βύθισε σε πένθος την οικογένειά του, αλλά και αυτή του «τριφυλλιού».

Για την αντίδραση και τη σημαντική βαθμολογική ανάσα. Τα «πρέπει» ήταν πολλά και έγιναν περισσότερα μετά την γκέλα του Ολυμπιακού και το ισόπαλο 2-2 με τον Λεβαδειακό.

Η νίκη ήρθε και ανεβάζει το ηθικό όλων στην ομάδα. Μια νίκη με ένα εξαιρετικό γκολ του Τετέ στο 6′ και με τους «πράσινους» να έχουν ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα, αλλά και λάθη στο πρώτο ημίχρονο που οδήγησαν τον ΟΦΗ σε δικές του καλές φάσεις. Πότε ο Τετέ, πότε ο Μπακασέτας, πότε ο Γερεμέγεφ και πότε ο Αράο δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα σε καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό, ενώ για τους Κρητικούς οι ευκαιρίες ήταν μόνο στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα η πράσινη εστία του Ντραγκόφσκι.

Το τρίποντο που πήρε το «τριφύλλι» στο «Γεντί Κουλέ» είναι… χρυσάφι για όλους τους λόγους που αναλύσαμε παραπάνω. Έχοντας σε κέφια τον σκόρερ Τετέ και πολύ καλό το «μηχανάκι» Τσέριν στη μεσαία γραμμή, οι «πράσινοι» που έπαιξαν για αρκετά λεπτά χωρίς κλασικό επιθετικό όταν επιστρατεύτηκε ο Νίκας αντί του Γερεμέγεφ (ο Σπόραρ έμεινε εκτός αποστολής λόγω αδιαθεσίας) φεύγουν από την Κρήτη με την πρώτη τους εκτός έδρας επικράτηση στο πρωτάθλημα και φτάνουν τους 12 βαθμούς για αρχίσουν τη δική τους αντεπίθεση την οποία θέλουν διακαώς.

Η νίκη ήρθε χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού», αλλά και την ωριμότητα που έδειξαν. Με στρωτό ποδόσφαιρο, όχι με εντυπωσιακά πράγματα και με μεγάλη σοβαρότητα όταν ο ΟΦΗ θέλησε να πιέσει. Αυτό είχε σημασία σήμερα. Να κατακτηθεί το σημαντικό τρίποντο, κάτι που έγινε. Ένα τρίποντο που αφιερώνεται στη μνήμη του Μπάλντοκ. Ηταν χαρακτηριστική άλλωστε η συγκινητική κίνηση όλων των ποδοσφαιριστών όταν στο γκολ πήραν τη φανέλα του Μπάλντοκ και του αφιέρωσαν την επίτευξη του τέρματος.

Ο Παναθηναϊκός βάζει τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι του, διατηρεί την επαφή του με την κορυφή και συνεχίζει. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά για να γίνεται όλο και καλύτερος. Αυτός είναι ο δρόμος και κανένας άλλος για μια ομάδα με φουλ ποιότητα και προσωπικότητα στο ρόστερ της…

Η νίκη στο ματς με το μεγάλο «πρέπει» ήρθε με τον Παναθηναϊκό να βιώνει κάτι πρωτόγνωρο στη λήξη των 45′

Previous article

Έχουν τρελαθεί στο “τριφύλλι” με αυτά που βλέπουν συνέχεια από την διαιτησία!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.