0

Ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ σόκαρε τους πάντες και προκάλεσε τεράστια θλίψη στο πανελλήνιο, με τους συμπαίκτες του να είναι αυτοί που επηρεάστηκαν περισσότερο, μετά φυσικά από την οικογένεια του αδικοχαμένου αμυντικού.

Η «Γαλανόλευκη» λοιπόν κλήθηκε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες να δώσει δύο κομβικά παιχνίδια στο Nations League, ένα κόντρα σε μια πολύ ισχυρότερη ομάδα, με «τρομακτικό» ρόστερ και την οποία δεν είχε νικήσει ποτέ στην ιστορία της, και ένα στο οποίο θα είχε σε θεωρητικό επίπεδο τον τίτλο του φαβορί.

Μπορεί μετά τα όσα έγιναν να μην είχε κανείς διάθεση για ποδόσφαιρο, όμως οι Έλληνες διεθνείς έβγαλαν αδιανόητη ψυχή και κατάφεραν αρχικά να… ισοπεδώσουν την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, επικρατώντας με 1-2 (και βάζοντας συνολικά 5 γκολ, με τα 3 να ακυρώνονται σωστά) και στην συνέχεια να υπερασπιστούν την έδρα τους απέναντι στους Ιρλανδούς με ένα άνετο 2-0.

Η αυταπάρνηση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές, η απόλυτη συσπείρωση που είχαν και το κίνητρο να τιμήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μνήμη του φίλου και συμπαίκτη τους, αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα για τον Παναθηναϊκό. Διότι μετά την διακοπή για τις Εθνικές, το «Τριφύλλι» επιστρέφει στην δράση και δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για νέες βαθμολογικές απώλειες στο εξής.

Εντός του συλλόγου άπαντες είναι ακόμα σοκαρισμένοι με τα όσα συνέβησαν κι αυτό είναι απόλυτα λογικό και προφανές. Οι ποδοσφαιριστές πάντως του Παναθηναϊκού θα πρέπει από εδώ και πέρα να παίξουν και για τον Μπάλντοκ, να καταθέσουν το… 150% της ψυχής του στον αγωνιστικό χώρο και να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούν, ώστε να το αφιερώσουν στον αδικοχαμένο φίλο τους.

Η ικανότητα δεδομένα υπάρχει. Πλέον υπάρχει κι ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, που ξεπερνάει και τίτλους και πριμ και τα πάντα…

Πηγή: sdna.gr

Ντελέ Άλι για Μπάλντοκ: «Σε αγαπώ αδερφέ και θα μου λείπεις για πάντα!» (Pic)

Previous article

Αυτός προτάθηκε στον Παναθηναϊκό και αρέσει και στον Αλαφούζο!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.