0

Ο Παναθηναϊκός δεν λειτουργεί σωστά τον “άξονα” και αυτή η δυσλειτουργία επηρεάζει όλη την ενδεκάδα του και τη φιλοσοφία του Αλόνσο. Ίσως ήρθε η ώρα ο Ουρουγουανός προπονητής να πάρει αποφάσεις.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον Πανσερραϊκό, ανά διαστήματα ήταν ανώτερος, αλλά στα δικά μου μάτια, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Με πιο σημαντικό απ’ όλα, τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής του. Γιατί ναι μεν ο Αζεντίν Ουναΐ ομόρφυνε την ανάπτυξη, έδωσε ταχύτητα, τρέξιμο με τη μπάλα και τις απρόβλεπτες ενέργειες, όμως η τριάδα που επέλεξε ο Ντιέγκο Αλόνσο, με τη συγκεκριμένη επάνδρωση, αδυνατεί να υποστηρίξει τη φιλοσοφία του Ουρουγουανού.

Όχι επειδή πρόκειται για μέτριους παίκτες. Τουναντίον, άπαντες είναι πρωτοκλασάτοι: ο Τάσος Μπακασέτας, ο Γουίλιαν Αράο και ο Ουναΐ. Όμως, η αγωνιστική κατάσταση τους σε αυτό το τάιμινγκ σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά τους, προκαλούν δυσλειτουργίες.

Ο Μπακασέτας είναι πιο βαρύ σκαρί από τη φύση του. Όταν είναι ντεφορμέ και δεν έχει την απαιτούμενη ένταση, όπως φαίνεται τώρα, τότε το πρόβλημα επιτείνεται. Ο Αράο δεν σπριντάρει γρήγορα και διστάζει να προχωρήσει σε καίρια μαρκαρίσματα, όπως τον είχαμε μάθει. Γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.

 

Αναμφίβολα, δεν είναι απλό για έναν προπονητή να αφήσει στον πάγκο έναν βασικό. Ενδεχομένως να μην χρειάζεται να αντικαταστήσει και τους δύο ο Ουρουγουανός. Αλλά ο Αλόνσο πρέπει να πάρει αποφάσεις, γιατί το επερχόμενο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια θα έχει τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας.

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ έχασε τη μάχη του κέντρου. Εναντίον του Πανσερραϊκού, είχε κάκιστη εφαρμογή του τρανζίσιον και οι αντεπιθέσεις τον ταλάνισαν. Με αντίστοιχη συμπεριφορά κόντρα στους ικανούς και ταχύτατους μεσοεπιθετικούς της ΑΕΚ, είναι εύλογη η απορία πως θα αντιμετωπιστούν;

Η ραχοκοκαλιά μιας ενδεκάδας απαρτίζεται από τους μέσους. Εκεί ο Παναθηναϊκός υποφέρει στο ξεκίνημα της σεζόν, με συνέπεια να αδυνατεί να υποστηρίξει τη φιλοσοφία του Αλόνσο. Το άμεσο, κάθετο και ταχύτατο ποδόσφαιρο που ευαγγελίζεται ο Αλόνσο, δεν θα εφαρμοστεί χωρίς τα φυσικά στοιχεία που απαιτούνται.

Το αθηναϊκό ντέρμπι δεν θα κρίνει τη δουλειά του Ντιέγκο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό, αλλά θα αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για την επιτυχία του. Επιβάλλεται να καταλήξει ο ίδιος για τις λύσεις που είναι αναγκαίες, ώστε η ενδεκάδα του να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τη λογική του.

Εντυπωσιακό βίντεο από τη μαγική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο ανέβασε η Ευρωλίγκα!

Previous article

Αποκάλυψη-ντροπή: Με έγγραφο ζητούσαν τη σύλληψη Γιαννακόπουλου αν πάει στο event για τον πατέρα του!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.