0

Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου για αποχωρήσεις στο ρόστερ μετά την τεράστια επένδυση του καλοκαιριού και ποιοι βρίσκονται προς πώληση…

Ο Παναθηναϊκός προέβη σε μία πολύ σημαντική επένδυση το φετινό καλοκαίρι, αφού ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε πολλά χρήματα και έντυσε στα πράσινα δυνατά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Από την εποχή της πολυμετοχικότητας είχαν οι Πράσινοι να παρουσιάσουν τέτοιο ρόστερ, γεμάτο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ουκ ολίγα μεγάλα συμβόλαια. Πέραν των Πελίστρι, Τετέ, Ίνγκασον, Ουναΐ κλπ, ακόμα και παίκτες που δεν υπολογίζονται, όπως οι Βιλένα και Βέρμπιτς, κοστίζουν πολλά στον σύλλογο.

Το Τριφύλλι καλείται να εξορθολογίσει τα οικονομικά του, ειδάλλως ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με το Financial Fair Play της UEFA. Θα απορήσει κανείς, πώς γίνεται να μην έχουν το ίδιο θέμα ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι, που ξοδεύουν υπέρογκα ποσά, αλλά να την πληρώσει ο Παναθηναϊκός; Η απάντηση βρίσκεται αφενός στο ότι οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν πολύ μεγαλύτερα έσοδα άρα μεγαλύτερη ευελιξία στο να ξοδεύουν, και αφετέρου στο ότι η UEFA κάποιες φορές κάνει τα… στραβά μάτια όταν πρόκειται για εμπορικές ομάδες-κολοσσούς. Δεν είναι το σωστό ούτε το δίκαιο όμως αποτελεί μία πραγματικότητα, που οι Πράσινοι υποχρεούνται να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν.

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει σε μία καλή ευρωπαϊκή πορεία, που αυτομάτως θα φέρει έσοδα. Επειδή όμως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς πόσο μακριά θα φτάσει στο Conference League, ο ασφαλέστερος τρόπος να ισορροπήσει -ως ένα βαθμό- τα μεταγραφικά έξοδα με τα έσοδά του είναι οι πωλήσεις παικτών τον Ιανουάριο.

Για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: Όχι, ο Ιωαννίδης δεν βρίσκεται στη λίστα των ποδοσφαιριστών που είναι προς πώληση τον Ιανουάριο! Οι Πράσινοι θα τον είχαν πουλήσει ήδη από το καλοκαίρι αν ήθελαν να το κάνουν. Οι όποιες εξελίξεις θα μεταφερθούν για το επόμενο καλοκαίρι, με τον Παναθηναϊκό να στοχεύει πρωτίστως στην ανανέωση του συμβολαίου του Φώτη. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία διάθεση να αποχωρήσει ο καλύτερος επιθετικός του ρόστερ μεσούσης της σεζόν.

Παπαπέτρου «Έδειξε τον δρόμο και σε άλλους ο Π. Γιαννακόπουλος»

Previous article

Μάικ Τζέιμς: Έκανε λίστα και άφησε Ναν και Λεσόρ εκτός Top-5

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.