0

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το ιστορικότερο event του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε επίπεδο τουρνουά προετοιμασίας. Το «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι «πράσινοι», παρουσία του ιδιοκτήτη τους, του προπονητή τους, του αρχηγού τους, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου στην οποία διδάχτηκε πολιτισμός, ευ αγωνίζεσθαι και σωστή συμπεριφορά ανάμεσα σε αντιπάλους που θα «μονομαχήσουν» στη φετινή Euroleague.

Λίγες ώρες μετά, αυτοί που μετέτρεψαν τις δικές τους συνεντεύξεις-παρουσίασης μεγάλων μεταγραφικών αποκτημάτων σε αντί-Παναθηναϊκό μανιφέστο, εμφανίστηκαν εκ νέου. Με μια ανακοίνωση η οποία καθόλου τυχαία δεν βγήκε μία μέρα πριν το Καλλιμάρμαρο.

Σε αυτή λοιπόν, εμπεριέχεται όλη η τοξικότητα που χαρακτηρίζει την ΚΑΕ Ολυμπιακός, απ’ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έπαψε να είναι η ΚΑΕ των εσόδων-εξόδων. Όπως ήταν για μια τριετία ουσιαστικά. Τότε υπήρχε ειρωνεία. Πλέον, υπάρχει εμφανής και ξεκάθαρη ενόχληση, δυσκολία αντιμετώπισης της κατάκτησης και κυρίως δυσκολία αντίληψης πως με τέτοια συμπεριφορά στο τέλος ζημιώνονται οι ίδιοι. Διότι φανερώνουν αδυναμία.

Το… παράπονο που σχετίζεται με θέματα ασφαλείας των ΗΠΑ όπως αναφέρουν (!), συνδέθηκε με αναφορές σε χορηγίες, χωρίς όμως να λένε πουθενά πως υπάρχει οτιδήποτε παράνομο. Γιατί αν το ανέφεραν, θα έπρεπε να το αποδείξουν κιόλας. Διαφορετικά θα πλήρωναν τις συνέπειες. Κοινώς… πυροβολισμοί στον αέρα με άσφαιρα, απλά και μόνο για να στραφεί η προσοχή αλλού. Κι όχι στα άλματα που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός, με επιστέγασμα και το ιστορικό τουρνουά στο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ο ορισμός της σάπιας ελληνικής νοοτροπίας. Αντί να κοιτάξουν να ακολουθήσουν και να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τον Παναθηναϊκό, παλεύουν να… ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Χωρίς να έχουν κάτι να πουν. Παράλληλα, η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται πως απλά προσπαθούν να παίξουν ένα παιχνίδι «ηθικής», γιατί με τις υποθέσεις της απαίτησης πληρωμής του ΣΕΦ απ’ το κράτος και της ελληνοποίησης του Ουόκαπ, έχει χαθεί υπερπολύτιμο έδαφος για τους «ερυθρόλευκους».

Η ιστορία της ανακοίνωσης για το μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είναι απλά η συνέχεια των αναφορών για αθέμιτο ανταγωνισμό χωρίς να διευκρινίζεται το γιατί και των απαιτήσεων για λύση με το ΣΕΦ, δίχως ποτέ να μπαίνουν σε λεπτομέρειες αναφορικά με το τι και πως το θέλουν απ’ την κυβέρνηση για το κλειστό που πρέπει να τους παραχωρηθεί για 49 χρόνια με ακριβώς τους ίδιους όρους όπως το ΟΑΚΑ.

Απλά ακόμη και η επιλογή χρόνου, ενώ με μικροπρέπεια σκέφτηκαν να το κάνουν για να… ξενερώσουν κάποιον που ετοιμάζεται να τιμήσει έναν παράγοντα όπως ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο ιστορικότερο στάδιο της χώρας, μάλλον θα γυρίσει μπούμερανγκ. Σα λάσπη στον ανεμιστήρα. Διότι δείχνει ποια είναι η δική τους ασχολία και πώς αντιλαμβάνονται το να γίνουν καλύτεροι απ’ τον ανταγωνιστή, την ώρα που αυτός δεν ασχολήθηκε καν μαζί τους και μεγαλουργεί με τις κινήσεις του.

Αλλά είπαμε, έχουν πάει την τοξικότητα στην… στρατόσφαιρα – Ο ένας τιμάει τον πατέρα του και οι άλλοι τον έσερναν στα δικαστήρια!

«Οι επιλογές του Αλόνσο για την ενδεκάδα – Τι συμβαίνει με Μάγκνουσον»

Previous article

Σλούκας: «Αν οι Σέλτικς θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου να έρθουν να μας κερδίσουν»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.