0

Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην Τούμπα ήταν ένα αποτέλεσμα, που σίγουρα δεν έκανε χαρούμενο τον Παναθηναϊκό, αλλά απλά τον κράτησε ζωντανό. Ο συνδυασμός της γκέλας του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό το έκανε αυτό το 0-0 να φαίνεται πιο γλυκό.

Η ουσία είναι, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός είναι στο -5 μετά από τέσσερις αγωνιστικές και ακολουθεί ο Πανσερραϊκός στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια και ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Μέχρι την επόμενη διακοπή ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει πάρει τουλάχιστον άλλους επτά βαθμούς, για να μην του φύγουν και άλλο οι τρεις πρωτοπόροι, που έχουν και αυτοί από ένα δύσκολο παιχνίδι.

Φυσικά και είμαι από αυτούς, που η φιλοσοφία μου είναι, ότι στον προπονητή δίνεις χρόνο και τον κρίνεις στο τέλος της σεζόν. Με μία προϋπόθεση, όμως. Να βλέπεις βελτίωση μετά από μία σειρά αγώνων, να βλέπεις ακόμα και μετά από ήττες ότι κάτι καλό γίνεται και θα βγεί στην πορεία.

Ο Αλόνσο παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό πολύ καλό στα ματς με την Μπότεφ, που ήταν νωρίς, αλλά από κει και πέρα φαίνεται, ότι η ομάδα ακόμα δεν έχει βρει τις σταθερές και δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.

Αυτό συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος με μία μικρή εξαίρεση με τον ΠΑΟΚ, όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε πολύ χαμηλά μέτρα με στόχο να είναι συμπαγής αμυντικά και αν βρει κάποιες ευκαιρίες να πάρει και τη νίκη, κάτι που δεν έγινε με τις φάσεις του Πελίστρι και του Φώτη.

Αυτή την εβδομάδα ο Αλόνσο έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και περιμένουμε να δούμε την Κυριακή μία βελτίωση σε σχέση με τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Ο κόουτς πρέπει να βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει τα επιθετικά όπλα της ομάδας. Τον Φώτη, τον Τετέ, τον Πελίστρι, τον Ουναΐ, τον Μπακασέτα, παίκτες, που δεν είχε ποτέ την τελευταία 14ετία η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αρχίσει να βγάζει στο γήπεδο την ποιότητα του ρόστερ και να αποκτάει μία ταυτότητα σαν ομάδα.

Η είσοδος του Ουναΐ σίγουρα θα βοηθήσει στο παιχνίδι από τον άξονα, διότι έχει την κάθετη κίνηση και την κάθετη πάσα, αλλά για να παίξει και αυτός, όπως μπορεί πρέπει η ομάδα να είναι τακτοποιημένη σωστά μέσα στο γήπεδο και ο κάθε παίκτης να έχει ρόλο και να είναι στην σωστή θέση και σε φάση ανάπτυξης και σε φάση άμυνας. Ο Ουναΐ είναι ένας παίκτης, που έλειπε από την μεσαία γραμμή , αλλά θα φανεί πιο πολύ όταν ο Παναθηναϊκός γίνει ομάδα. Ο Μαροκινός δείχνει πολύ όρεξη στην προπόνηση, και περιμένει να μπει φουριόζος την Κυριακή στην πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα.

Το πρώτο και κύριο είναι να δούμε τον Παναθηναϊκό να κερδίζει την Κυριακή στο άδειο ΟΑΚΑ τον Πανσερραϊκό, αλλά και να έχει τελειώσει το ματς και να λέμε, ότι έχει βελτιωθεί η εικόνα του σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

*Αλλαξε ο διαιτητής του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αρη, διότι είχε διακόψει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την κροτίδα που έσκασε κοντά στον Χουάνκαρ. Επισήμως μάθαμε, ότι δεν προλάβαινε να έρθει. Η αλήθεια είναι ότι ΜΜΕ προσκείμενα στον Ολυμπιακό πίεσαν, η ομάδα του Πειραιά το ζήτησε όχι επίσημα και έγινε. Καλά αρχίζουμε. Ούτε σε τρεις ζωές δεν θα μάθει αυτή η ομάδα να δέχεται το 50-50. Μόνο με το 100-0 θα είναι ευχαριστημένη. Ο Μαρέσκα έκανε το αυτονόητο, που θα γινόταν σε όλη την Ευρώπη, για τραυματισμό παίκτη από κροτίδα. Στον Ολυμπιακό δεν άρεσε και η ΚΕΔ τον άλλαξε. Συγχαρητήρια…

Με ρετρό φανέλα του Παναθηναϊκού στην Αθήνα ο Πελίστρι! (pics/vid)

Previous article

Πελίστρι: «Αθήνα, το νέο μου σπίτι!» (Pic)

Next article

You may also like