0

Πολλή συζήτηση γίνεται για το αν η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν καλό ή κακό αποτέλεσμα.

Κάποιοι θεωρούν ότι από τη στιγμή που το «τριφύλλι» δεν επέστρεψε στα «τρίποντα», τότε δεν μπορεί να μένει ικανοποιημένο και άλλοι είναι της λογικής «το να μη χάσεις στο πρώτο εκτός έδρας ντέρμπι κρίνεται θετικό». Κάθε άποψη την ακούς, αρκεί να βασίζεται σε επιχειρήματα ποδοσφαιρικά.

Η πραγματικότητα, αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι το οποίο αναλύσαμε στο προηγούμενο κείμενό μας, είναι ότι η εικόνα του «τριφυλλιού» είχε δυο όψεις. Η πολύ κακή του πρώτου ημιώρου με τον ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης και η σταδιακά καλύτερη στη συνέχεια με μια ομάδα που έδειχνε να έχει συνοχή στην επανάληψη.

«Πότε έτσι, πότε αλλιώς»

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ντιέγκο Αλόνσο προσπαθεί ακόμα να δέσει το σύνολο το οποίο έχει στα χέρια του. Για να είμαστε απολύτως ακριβείς, το άκρως ποιοτικό σύνολο. Οι «πράσινοι» διαθέτουν ένα εξαιρετικό ρόστερ, έχουν κάνει σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό πρέπει να βγει στο χορτάρι. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε μια κατάσταση «πότε έτσι, πότε αλλιώς». Από τη μια η ευρωπαϊκή πρόκριση επί της Λανς, οι σοβαρές «μάχες» με τον Άγιαξ και ο «περίπατος» με την Μπότεφ. Από την άλλη το προβληματικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και οι μεγάλες δυσκολίες.

Build up

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του τριφυλλιού μέχρι τώρα αφορά την ανάπτυξη και το build up που θέλει να κάνει ο Αλόνσο. Στην προσπάθεια του Ουρουγουανού να φτιάξει μια ομάδα με άμεσο ποδόσφαιρο, τα «θέματα» είναι πολλά. Ο αμυντικός χαφ επιστρέφει ανάμεσα στα στόπερ για να αρχίσει το χτίσιμο. Όταν, όμως, ο αντίπαλος πιέσει, όπως έγινε στα πρώτα 30 λεπτά της Τούμπας, τότε η ανάπτυξη δεν υπάρχει και οι «πράσινοι» πάνε σε βαθιές μπαλιές για να βρουν είτε τον Φώτη Ιωαννίδη, είτε τους εξτρέμ. Αυτό μπορεί να βγει μια – δυο φορές. Δεν μπορεί, όμως, να αποτελεί κανόνα.

Η ομάδα πρέπει να βρει και πιο ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης – δημιουργίας και αυτό είναι θέμα προπονητή. Δεν υπάρχει μόνο ένα πλάνο στο ποδόσφαιρο. Η μπάλα πρέπει να περάσει από τους χαφ και να πάει στα μεσοδιαστήματα. Και όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πιο άμεσο ποδόσφαιρο να επιχειρείται. Όταν κάτι δε βγαίνει στον βαθμό που θες, τότε μέχρι να το φτάσεις εκεί που επιθυμείς, πέρα από τη δουλειά, δοκιμάζεις και άλλες τακτικές. Όπως αυτή που είδαμε στην επανάληψη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι γραμμές ήταν πιο κοντά, η μπάλα πέρασε από τους χαφ, οι «πράσινοι» ανέβησαν μέτρα και παρουσίασαν μια πιο… κανονική ομάδα.

Το μεγάλο «πρέπει»

Στη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός τώρα, με νέο προπονητή και αρκετούς καινούριους παίκτες, έχει ένα διπλό- ταυτόχρονο- στόχο που είναι εξαιρετικά δύσκολος. Να φτιάξει ομάδα, αλλά και να παίρνει αποτελέσματα για να χτυπήσει τον πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, ειδικά στην εποχή που βρισκόμαστε. Όμως, έτσι έχει η κατάσταση…

Ειδικά μετά τις γκέλες του ξεκινήματος, το «τριφύλλι» είναι υποχρεωμένο να βαδίσει στον δρόμο των μεγάλων «πρέπει». Δε γίνεται και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ο Αλόνσο έχει την ευθύνη. Να φτιάξει αυτό που θέλουν όλοι και ταυτόχρονα να παίρνει από εδώ και στο εξής νίκες. Έχει στα χέρια του ένα πάρα μα πάρα πολύ καλό ρόστερ και οφείλει να το κάνει ομάδα στο επόμενο διάστημα. Μια ομάδα που θα αποδίδει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε τομέα και κυρίως σε αυτόν της ανάπτυξης και θα εξελίσσεται συνεχώς. Για να δούμε…

Πηγή: monobala.gr

 

Ντραγκόφσκι: Με τέτοιο τερματοφύλακα, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να μείνει στον… άσο

Previous article

Άλλος άνθρωπος ο Αλόνσο – Αυτός είναι ο λόγος!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.