0

Μετά την λευκή ισοπαλία στην Τούμπα και το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό, ο Ντιέγκο Αλόνσο πήρε μια σχετική ανάσα καθώς μετά τις τρεις πρώτες τραγικές εμφανίσεις (κομψός ο όρος) στο ελληνικό πρωτάθλημα η θέση του τελούσε ουσιαστικά υπό κρίση και σε ενδεχόμενη ήττα από τον ΠΑΟΚ τότε θα ήταν απόλυτα επισφαλής.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα φαίνεται πως παίρνει χρόνο και θα κληθεί μέσα στις επόμενες 20 περίπου μέρες να δείξει αν μπορεί να σταθεί ως προπονητής του Παναθηναϊκού ή όχι βελτιώνοντας την εικόνα της ομάδας και φέρνοντας παράλληλα θετικά αποτελέσματα.

Αν ο Αλόνσο έχει ένα ελαφρυντικό, είναι το γεγονός πως, από την αρχή της φετινής σεζόν, τώρα θα δουλέψει για πρώτη φορά με όλο του το ρόστερ, έχοντας μάλιστα ένα παιχνίδι ανά εβδομάδα για το επόμενο δεκαπενθήμερο (εντός με Πανσερραϊκό στις 22/09 και εκτός με την ΑΕΚ 29/09) πριν ριχτεί η ομάδα στη μάχη της Ευρώπης με την Μπάνια Λούκα στην Βοσνία και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Θεωρητικά λοιπόν είναι στο χέρι του να προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας βελτιώνοντας κυρίως το build up της, το οποίο και στην Τούμπα ήταν τραγικό για όσο διάστημα ο ΠΑΟΚ άντεχε να πιέζει αποτελεσματικά σε υψηλό tempo. Γιατί δεν γίνεται να θεωρούμε οργανωμένο σχέδιο και τακτική τα γεμίσματα προς τον Φώτη με την ελπίδα να πάρουμε κάποια ριμπάουντ από κακά διωξίματα των αντίπαλων αμυντικών ώστε να ανέβουμε πιο ψηλά στο γήπεδο και να απειλήσουμε.

Από την άλλη πλευρά αν κάτι πρέπει να πιστωθεί στον 49χρονο τεχνικό είναι η φυσική κατάσταση της ομάδας. Σε αυτό το κομμάτι φαίνεται να έχει γίνει καλή δουλειά καθώς οι περισσότεροι παίκτες φαίνεται να έχουν αντοχές και σε ορισμένα παιχνίδια η ομάδα να δείχνει ότι μπορεί να συνεχίσει από το 60′ και μετά όταν οι αντίπαλοι της αδειάζουν από δυνάμεις.

Όπως και να έχει όλα δείχνουν πως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα πάρει τον χρόνο που επιθυμεί και αν δεν γίνει κάποιο πατατρακ με τον Πανσερραϊκό την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ θα οδηγήσει τους πράσινους στα τρία κρίσιμα ματς με ΑΕΚ, Μπάνια και Ολυμπιακό.

Είναι στην ευχέρεια του λοιπόν να δείξει πράγματα έχοντας πλέον ένα ρόστερ, το οποίο έχει μεν ανισορροπίες αλλά παράλληλα και σπουδαίες δυνατότητες.

Θανάσης σε φίλους του Παναθηναϊκού: «Θα γυρίσω, θα γυρίσω» (vid)

Previous article

Ουναΐ και Τσέριν τα κλειδιά για να βελτιωθεί η κυκλοφορία της μπάλας καθώς οι Αράο – Μαξίμοβιτς μαζί “κουτουλάνε”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.