0

Το 0-0 στην Τούμπα δεν είναι «τραγικό» αποτέλεσμα, δεν μπορεί να χαίρεται ο Παναθηναϊκός εννοείται και το θέμα είναι να βελτιωθεί σημαντικά στο χορτάρι.

Γράφει ο Λ. Μπακολιάς.

Να… τρελαίνεσαι είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν καταλαβαίνεις ποδοσφαιρικά ποιο ακριβώς συναίσθημα σου αφήνει. Παίζοντας το μακράν δυσκολότερο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Είχε βασικά τη δυσκολότερη υποχρέωση από τους διεκδικητές του τίτλου, παίζοντας στην έδρα μιας έτοιμης ομάδας με τον ίδιο στόχο. Υπό νορμάλ συνθήκες το 0-0 θα ήταν εντάξει αποτέλεσμα, αλλά με την ομάδα στο -5 δεν είναι δυνατόν να… σκάσει κανείς χαμόγελο.

Το φανερό που δεν κρύβεται σε ακόμη ένα ματς, είναι η δυσκολία στις απειλές του αντιπάλου. Δε θα πούμε στη δημιουργία, γιατί πρώτος στόχος όπως φάνηκε ήταν η αμεσότητα. Άρα δεν υπάρχει κάποια λογική build up, αυτό επιλέγει ο Αλόνσο. Κι όμως έγιναν δύο μεγάλες φάσεις, οι οποίες ήταν προϊόν της ποιότητας που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Γι’ αυτό και δημιούργησε τις σπουδαιότερες ευκαιρίες στο ματς. Απλά δεν έχει κατορθώσει το «τριφύλλι» να… ματσάρει την ποιότητα με τον τρόπο που παίζει. Ακόμη τουλάχιστον, γιατί ξεκάθαρα είναι νωρίς για την ομάδα, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία φυσικά.

Ανασταλτικά ουσιαστικά ο προβληματισμός ήρθε από τη δεξιά πλευρά. Σε γενικές γραμμές το Τριφύλλι δεν αντιμετώπισε τρομερές δυσκολίες, όσο κι αν φάνηκε σε ένα σημείο του παιχνιδιού πως ο ΠΑΟΚ τον… έπιασε απ’ το λαιμό. Αυτό έγινε γιατί δεν κρατούσαν μπάλα οι Πράσινοι κυρίως. Έτσι αυτόματα έμοιαζαν οι γηπεδούχοι να έχουν… κύματα επιθέσεων. Κάτι που ασφαλώς δεν είναι θετικό, ακόμη κι αν ουσιαστικά δεν υπήρξαν οι μεγάλες φάσεις για τους Θεσσαλονικείς.

Αφαιρώντας τα βαθμολογικά δεδομένα που υπήρχαν, αυτό ακριβώς το παιχνίδι με δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός είναι ένα νέο πλάνο και ο ΠΑΟΚ ένα έτοιμο πρότζεκτ τριετίας το οποίο έπαιζε στην έδρα του, δεν είναι για στεναχώρια. Όμως στο τέλος της ημέρας κοιτά ο καθένας το βαθμολογικό πίνακα και ο Παναθηναϊκός είναι στο -5 ακόμη, έχοντας και το «δώρο» του Παναιτωλικού στο Φάληρο.

Στη φάση που είναι οι Πράσινοι, έχουν τεράστια ανάγκη τα αποτελέσματα. Τις νίκες. Για την αυτοπεποίθηση, την ηρεμία, τη δυναμική που πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ένα σύνολο που διαθέτει τόσο σημαντική ποιότητα. Ο Παναθηναϊκός συγκριτικά με τον ΠΑΟΚ που αντιμετώπισε στην Τούμπα για παράδειγμα, δεν έχει κάτι να ζηλέψει. Με τα δικά του «όπλα» να είναι σαφώς ισχυρότερα. Ο Ιωαννίδης υπήρξαν στιγμές που απλά δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν. Ακόμη κι ο Ουναϊ που πήρε τα πρώτα του λεπτά κι έχει δύο προπονήσεις μόνο με το Τριφύλλι, φανέρωσε στοιχεία της απίστευτης ποιότητας την οποία όλοι γνωρίζουμε πως έχει.

Αλλά-πάντα υπάρχει ένα αλλά-αυτή η ποιότητα δεν φτάνει. Επιβάλλεται να συνδυαστεί με το ποδόσφαιρο που θα την εξυπηρετήσει καλύτερα. Για να μετατραπεί σε αποτελέσματα. Διότι δεν υπάρχει ξεχωριστό πρωτάθλημα ποιότητας. Ένα είναι, μία η βαθμολογία κι εκεί ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω. Έχοντας μπροστά του κι άλλα ντέρμπι να έρχονται.

Υ.Γ. Σε όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα του πλανήτη, οι σπουδαίοι παίκτες προστατεύονται. Όχι με κάποιου είδους εύνοιας. Απλά προσέχουν οι διαιτητές να μην επιτραπεί το… ξύλο μπας και τον σταματήσουν. Στην Τούμπα μόνο που δεν επιβραβεύτηκε ο σκληρός τρόπος αντιμετώπισης του Ιωαννίδη.

Υ.Γ.1: Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το αποτέλεσμα στην έδρα του ΠΑΟΚ θα κριθεί ως θετικό ή αρνητικό από το τι θα γίνει στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει εκείνα τα ματς, τότε το 0-0 αυτό θα είναι μια χαρά. Αν απλά νικήσει το ένα ματς, τότε θα είναι κακό αποτέλεσμα. Σε διαφορετικό σενάριο δε χρειάζεται συζήτηση.

Γιατί να παίζει βασικός ο Ουναχί – Δεν νιώθει ασφαλής ο Αλόνσο;

Previous article

Φιλικό με άρωμα Euroleague για τον Παναθηναϊκό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.