0

Πριν το παιχνίδι λέγαμε, ότι αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία, για να καλύψει ο Παναθηναϊκός το χαμένο έδαφος στα πρώτα ματς και να πάρει διπλό στην Τούμπα. Η νίκη δεν ήρθε, άρα κανείς δεν είναι χαρούμενος, αλλά σίγουρα η εικόνα της ομάδας στην αμυντική λειτουργία δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα της ομάδας στα τρία πρώτα παιχνίδια.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν έκανε μεγάλη φάση και μία μεγάλη απόκρουση χρειάστηκε να κάνει ο Νττραγκόφσκι στο πλασέ του Σβαμπ στο πρώτο μέρος.

Είχε σε εξαιρετική ημέρα ο Παναθηναϊκός την αμυντική του τετράδα. Ο Βαγιαννίδης έσβησε τον Τάισον, ο Μλαντένοβιτς δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Ζίβκοβιτς, ο Ίνγκασον ήταν βράχος και με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να τον βρίζει σε κάθε επαφή με την μπάλα (τι να κάνουμε στον Παναθηναϊκό ήθελε να έρθει) δεν επηρεάστηκε καθόλου και δίπλα του ο Γεντβάι δεν έχασε, ούτε μία μονομαχία.

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 20λεπτο, που η ομάδα είχε θέματα από δεξιά, λόγω του ότι ο Τετέ δεν ακολουθούσε τον Μπάμπα, σε όλο το υπόλοιπο διάστημα ο Παναθηναϊκός αμυντικά δεν είχε καμία σχέση με αυτό, που είδαμε στα πρώτα τρία ματς πρωταθλήματος και κόντρα σε μία ομάδα, που κάνει φάσεις. Για να γίνει αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η ταυτόχρονη παρουσία του Μαξίμοβιτς και του Αράο μπροστά από τα στόπερ, που έκαναν καλά την δουλειά τους.

Αυτό, όμως, δεν φθάνει για να κερδίσεις τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκτός αν είσαι σούπερ αποτελεσματικός και βάλεις γκολ στις δύο φάσεις, που θα κάνεις. Δύο μεγάλες φάσεις είχε ο Παναθηναϊκός. Μία με τον Πελίστρι, που απέναντι από τον Κοτάρσκι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, αφού πρώτα βρήκε και στο πόδι αμυντικού η μπάλα και την δεύτερη με τον Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις, που έκανε γυριστό σουτ από πάσα του Αράο, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε με εκπληκτικό τρόπο. Και στην φάση του Πελίστρι ο Ιωαννίδης χόρεψε Κετζιόρα και Σβαμπ και του έδωσε έτοιμο γκολ, αλλά…

Αν στην αμυντική λειτουργία ο Παναθηναϊκός πήγε καλά στην επιθετική δημιουργία δεν πέρασε την βάση. Οι δύο μεγάλες φάσεις είναι από την ατομική ποιότητα του Ιωαννίδη και για άλλο ένα ματς είδαμε την ομάδα όταν είχε την μπάλα να μην μπορεί να δημιουργήσει και η μπάλα να ταξιδεύει στον αέρα αρκετές φορές.

Με την γκέλα του Ολυμπιακού η ισοπαλία δεν είναι ζημιά για τον Παναθηναϊκό, που δεν είδε την διαφορά να ανοίγει μετά την Τούμπα, αλλά για να μπορέσει να πάρει νίκες και να καλύψει την διαφορά χρειάζεται να αλλάξει πρόσωπο στην δημιουργία και να μην πηγαίνει μόνο με την ατομική ποιότητα.

Ο Αλόνσο, που παρουσίασε απόψε μία ομάδα σφιχτή πρέπει αυτή την εβδομάδα να δουλέψει με όλους τους παίκτες στην δημιουργία, για να δούμε έναν άλλον Παναθηναϊκό κόντρα στον Πανσερραϊκό, όπου δεν θα υπάρχουν χώροι.

Ο Βίντσιτς δεν έκρινε το αποτέλεσμα, αλλά για άλλη μία φορά έπαιξε φουλ ΠΑΟΚ, όπως και το 2019. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλε χωρίς κάρτα ο Κετζόρα το παιχνίδι, που έπαιζε κατς με αντίπαλο τον Ιωαννίδη και ο Ελληνας φορ δεν έπαιρνε ούτε καν φάουλ με τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έμειναν ατιμώρητα και χωρίς κάρτες μαρκαρίσματα του Σβαμπ με κορυφαίο αυτό πάνω στον Μπακασέτα, που με… ψαλίδι τον έκοψε στα δύο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έδωσε φάουλ έξω από την περιοχή την βουτιά του Σαμάτα προ του Γεντβάι. Για να μην ξεχάσουμε και αυτά, που ξέρουμε.

*Δηλαδή για να καταλάβω όποτε δεν κερδίζει ο Ολυμπιακός θα έχουμε 8 λεπτά καθυστερήσεις μπας και το βάλει με τρεις διακοπές στο παιχνίδι για αλλαγές;

*Η επόμενη τριάδα αγώνων θα είναι απόλυτα καθοριστική για τον Παναθηναϊκό, για την συνέχεια. Με δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και ένα ματς στο ΟΑΚΑ με τον Πανσερραϊκό θα είναι σημαντικό να μειωθεί η διαφορά στην κορυφή. Για να γίνει αυτό πρέπει να βελτιωθεί η απόδοση της ομάδας κυρίως, όταν έχει την μπάλα.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Τα highlights του ντέρμπι (Vid)

Previous article

Αθανασίου: «Είχε σωστή νοοτροπία ο Παναθηναϊκός – Έκανε σε μεγάλο βαθμό ό,τι και στα ευρωπαϊκά ματς»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.