0

Θα εξαντληθούν τα επίθετα και οι χαρακτηρισμοί για τον Φώτη Ιωαννίδη

Είναι όμως υπερβολή να γράφεις και να λες τη αλήθεια; Είναι υπερβολή να μιλάς για την ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος στα 24 χρόνια της ζωής του αποτελεί ΠΛΟΥΤΟ για το εγχώριο σπορ; Θαρρώ όχι. Είναι η πραγματικότητα.

Όταν λέω «πλούτος» δεν ξεκινώ, ντε και καλά, από τα εκατομμύρια ευρώ που σίγουρα θα φέρει στον Παναθηναϊκό όταν αποφασίσει να τον πουλήσει η διοίκηση των πρασίνων. Εάν ο Γιάννης Αλαφούζος αρνήθηκε –γιατί αυτό συνέβη- προσφορές που άγγιζαν τα 30 εκατ. ευρώ ΠΡΙΝ από τα ευρωπαϊκά ματς του τριφυλλιού και τα δύο πρώτα της Εθνικής Ελλάδος στο Nations League, τώρα πόσα μπορούσε να βάλει στο ταμείο του αν αποφάσιζε να τον παραχωρήσει; Για σκεφτείτε το…

Επιμένω όμως: μιλάμε για ποδοσφαιρικό «πλούτο» σε μια χώρα η οποία δεν παράγει τέτοιας ποιότητας επιθετικούς. Δεν είναι ούτε στόπερ ούτε μπακ ούτε αμυντικός χαφ ο Φώτης Ιωαννίδης. Είναι σέντερ φορ. Η κατηγορία στο ποδόσφαιρο που βάζει γκολ, που φέρνει αποτελέσματα, κόσμο στο γήπεδο, επιτυχίες, τίτλους, λεφτά, πολλά λεφτά. Είναι η κορυφαία κατηγορία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο τύπος δεν βάζει… απλά γκολ. Αυτό που σκόραρε στο Δουβλίνο ξεκλειδώνοντας τη δύσκολη συνθήκη για την έως εκείνο το χρονικό σημείο προβληματική Εθνική ήταν ΖΩΓΡΑΦΙΑ! Μία ακόμη τρομερή έμπνευση που γεννήθηκε μεν στο μυαλό του Ιωαννίδη αλλά το κυριότερο υλοποιήθηκε από το αριστερό πόδι του με ένα απίθανο πλασέ σχεδόν στο «Γ» του αντίπαλου γκολκίπερ!

Ηταν το 3ο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη σε δύο ματς με τη νέα Εθνική Ελλάδος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Νίκησε τη Φινλανδία «μόνος του». Νίκησε την Ιρλανδία… σχεδόν μόνος του αφού είχε και τη συνεισφορά των Τζόλη-Μπακασέτα στο υπέροχο 0-2. Όμως εάν εκείνος δεν είχε σκοράρει τη γκολάρα νωρίς, στην αρχή του β’ ημιχρόνου, δεν ξέρω κατά πόσο η ομάδα θα είχε αποβάλλει το άγχος.

Είναι πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού. Δουλεύει και εξελίσσεται διαρκώς. Και διαθέτει πια τεράστια αυτοπεποίθηση.

Είναι ΠΛΟΥΤΟΣ για το ποδόσφαιρό μας ο Ιωαννίδης. Ο Θεός να τον έχει καλά, υγιή, να συνεχίσει να απολαμβάνει αυτό που κάνει και όλοι εμείς να τον απολαμβάνουμε.

ΥΓ1: Αν «γλεντήσει» και την αγγλική άμυνα, δεν ξέρω… που θα τον βρει ο Ιανουάριος!

ΥΓ2: Εξαιρετικό το «2 στα 2» αλλά η Εθνική πρέπει να βελτιώσει κατακόρυφα τα πρώτα ημίχρονά της.

Αποκάλυψη της Equipe: «Είχαν συμφωνήσει Λίβερπουλ και Μπαπέ – Γιατί δεν έγινε η μεταγραφή»

Previous article

Κόλπο… γκρόσο Αλόνσο με Ουναΐ – Λύνονται τα χέρια του

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.