0

Ο Παναθηναϊκός «έπαθε» στο Λανς και τώρα αυτό που μένει είναι να δείξει πως έμαθε για να έχει τύχη στην ρεβάνς της Αθήνας.

Μπορεί να χάθηκε μια μάχη, όμως ακόμη δεν χάθηκε ο πόλεμος. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Λανς, όμως παραμένει ακόμα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης αναζητώντας μια νίκη στο ΟΑΚΑ την άλλη εβδομάδα (29/08) είτε οριακή, για να στείλει απλώς το ματς στην παράταση είτε πιο ευρεία για να πάρει κατευθείαν την πρόκριση .

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος του συγκεκριμένου παιχνιδιού, αν και τελικά δεν ήθελε πολύ να φύγουν έστω παίρνοντας κάτι, μετά την αποβολή του Μεντίνα.

Μπορεί το πρώτο παιχνίδι αυτό να χάθηκε, ωστόσο το «τριφύλλι» δεν πρέπει να επιτρέψει να πάει εντελώς χαμένο, μαθαίνοντας από τα λάθη του και ερευνώντας όσα όλα δεν λειτούργησαν.

Το πρωταρχικό από το οποίο πρέπει να ξεκινήσουμε είναι η αντιμετώπιση της έντασης σε ρυθμό και δύναμη που βγάζει η ομάδα αυτή.

Τόσο ο αρχηγός Ιωαννίδης, όσο και ο προπονητής, Ντιέγκο Αλόνσο εξήραν στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα την αθλητικότητα και την ένταση με την οποία αγωνίζεται η γαλλική ομάδα. Το πρόβλημα είναι πως φάνηκε ότι οι «πράσινοι» δεν ήταν αυτοί που πρέπει στον τομέα αυτό, παρ’ ότι γνώριζαν πόσο σημαντικός ήταν για το παιχνίδι του αντιπάλου τους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο νωθρός και δεν άργησε να το πληρώσει αυτό με ένα γκολ κατά του πολύ νωρίς στο παιχνίδι το οποίο δυσκόλεψε πολύ το έργο του, αφού ανέτρεψε τα σχέδιά του.

Οι πιο σωματώδεις και γυμνασμένοι ποδοσφαιριστές των Γάλλων έχοντας συνάμα το ψυχολογικό ντοπάρισμα από την «καυτή» έδρα τους έδειχναν να έχουν μεγάλο πλεονέκτημα στις μονομαχίες και στις διεκδικούμενες μπάλες.

Στα δε πρώτα λεπτά του αγώνα συνδύασαν τα στοιχεία αυτά με την σκληράδα και πραγματοποίησαν ένα ποδοσφαιρικό «τραμπούκισμα» στον αντίπαλό τους παίζοντας στο όριο, κάτι που, στην υπερβολή, οδήγησε βέβαια και στην αποβολή του Μεντίνα.

Κάτι ανάλογο θα πρέπει να πραγματοποιήσει και ο Παναθηναϊκός στην ρεβάνς προκειμένου να δείξει στους αντιπάλους του πως δεν «μασάει» και να τους στερήσουν το δυνατό τους σημείο από το οποίο πηγάζει και σημαντικό μέρος της αυτοπεποίθησής τους.

Από κει και πέρα σημαντικό είναι και το αμυντικό τρανζισιον. Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γκολ η μπάλα χάθηκε ψηλά, η Λανς προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα που είναι ικανότατη και τα κατάφερε εκμεταλλευόμενη τις σωστές λειτουργίες, αλλά και λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού.

Π.χ. στο πρώτο γκολ ο Τζούρισιτς δεν κάνει γρήγορη επιστροφή με αποτέλεσμα ο σκόρερ Σαΐντ να είναι μόνος του και να σκοράρει. Κάτι αντίστοιχο έγινε με τον Σέρβο και στο πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, όπου δεν ακολούθησε τον σκόρερ Μπεργκχάους στην κίνησή του κι εκείνος σκόραρε.

Στο δε δεύτερο γκολ γίνεται το λάθος και χάνεται η κατοχή ψηλά, η κατάσταση φαίνεται πως είναι επικίνδυνη, ο Αράο δεν πρόλαβε να κόψει με το τάκλιν που έκανε ούτε να κάνει φάουλ για να ανακόψει την επίθεση με αποτέλεσμα να υπάρξει ανισορροπία, που δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστεί και επέφερε γκολ για τον αντίπαλο.

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να αλλάξει ενόψει του δεύτερου αγώνα αφού δεν πρέπει οι «πράσινοι» να δίνουν τόσους χώρους σε μια ομάδα που είναι τόσο ικανή και γρήγορη στην κόντρα επίθεση.

Κάτι τελευταίο, αλλά αρκετά σημαντικό είναι η συγκέντρωση και η αποφυγή λαθών σε καίριες φάσεις πηγαίνοντας σε σίγουρες επιλογές.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη είτε εκείνα αφορούσαν σε πάσες στο build up είτε, όταν η μπάλα είχε πάει πλέον μπροστά, σε πάσες κατά την απλή κυκλοφορία στη διάρκεια της αναζήτησης τρόπων διάσπασης της αντίπαλης άμυνας είτε σε ριψοκίνδυνες πάσες για την διάσπαση αυτής.

Προφανώς και δεν γίνεται να είναι σωστές όλες οι μεταβιβάσεις και να μην ρισκάρει καθόλου μια ομάδα, ειδικά όταν έχει απέναντί της μια αντίπαλο υψηλού επιπέδου.

Όμως όσο περισσότερο παίρνεις σωστές αποφάσεις και περιορίζει τα ρίσκα της, συρρικνώνει και τις ευκαιρίες που έχει η άλλη ομάδα για να κάνει κάποια αντεπίθεση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κίνδυνο.

«Πολιορκία» Αλαφούζου για Ιωαννίδη στα επίσημα του «Μπολάρ – Ντελελί»!

Previous article

Αυτά έκανε ο Πελίστρι στο ντεμπούτο του με τους πράσινους κόντρα στη Λανς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.