0

Μέχρι τώρα είχαμε να λέμε για την ατυχία του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά δεν είναι η τύχη το πρόβλημα, καθώς το ματς στη Γαλλία του στρώθηκε μια χαρά από σχετικά νωρίς. Όταν ήρθε η αποβολή της Λανς. Ας ήταν πίσω στο σκορ ήδη, έπρεπε να φύγει έστω με την ισοπαλία. Όχι επειδή είχε απέναντί του καμιά… ομαδούλα, κάθε άλλο. Για τις δικές του ελπίδες πρόκρισης.

Προφανώς και πρέπει να πάμε σε μια ρεβάνς με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, με ενθουσιασμό που θα αισθανθούν οι αντίπαλοι, για να διεκδικηθούν οι όποιες πιθανότητες υπάρχουν. Ρεαλιστικά όμως, δεν είναι απ’ τις περιπτώσεις και τις εποχές των γνωστών κλισέ «περνάει στο ΟΑΚΑ». Η πρόκριση είναι ανάλογα και περισσότερο δύσκολη, απ’ όσο ήταν η προσπάθεια με τον Άγιαξ μετά την ήττα στην έδρα σου.

Η Λανς είναι σαφώς μια καλύτερη ομάδα απ’ τους Ολλανδούς. Έπαιξε στα 2/3 του αγώνα με παίκτη λιγότερο, έχοντας ρυθμό μόλις ενός επίσημου αγώνα κι αντί να σαστίσει έστω για μερικά λεπτά, είχε πιο «καθαρές» ευκαιρίες απ’ τον Παναθηναϊκό σε διάστημα που δε δημιουργήθηκαν πολλές. Το γκολ του Ιωαννίδη έσωσε κάπως την κατάσταση, έτσι ώστε να μην πάμε σε λογική έντονης γκρίνιας. Πρώτα αυτό και μετά φυσικά οι ελπίδες που αυξήθηκαν. Πόσες είναι; Λίγες έως πολύ λίγες…

Ο Παναθηναϊκός που έχουμε δει μέχρι τώρα και χωρίς να μπορούμε να προβλέψουμε πιθανά σενάρια (όπως η αποβολή στη Γαλλία) αλλαγής συνθηκών του αγώνα, δεν μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να μη δεχτεί γκολ. Άρα θα χρειαστεί να βάλει το λιγότερο δύο. Ελπίζουμε το δεύτερο να γίνει και το πρώτο όχι. Για να έρθει μια ομολογουμένως τεράστια πρόκριση. Όχι φυσικά επειδή θα μπεις στο league stage του Conference League, αλλά γιατί θα έχει γίνει απέναντι σε μία απ’ τις κορυφαίες γαλλικές ομάδες.

Ειδικά οι καλές ομάδες από τη συγκεκριμένα χώρα, δεν είναι καθόλου εύκολο να τις διαχειριστείς. Και η Ρεν στο αντίστοιχο εκτός έδρας ματς της περασμένης σεζόν, με παίκτη λιγότερο είχε μείνει περίπου στο ημίωρο. Την ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός και τελικά έχασε 3-1. Οι καλές ομάδες, με όποιες εναντίον τους συνθήκες παραμένουν καλές ομάδες.

Το Τριφύλλι θέλει χρόνο για να γίνει καλή ομάδα στο επίπεδο που θέλουμε όλοι. Φανταστείτε λοιπόν πόσο χρόνο θέλει για να φτάσει στο σημείο να μπορεί να νικά ένα σύνολο όπως η Λανς, προκειμένου να της παίρνει πρόκριση. Έχοντας στην… πλάτη την ήττα του πρώτου ματς.

Μην πάτε μακριά. Καλύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός απ’ την Μπότεφ. Νίκησε 2-1 και οι Βούλγαροι θεώρησαν πως θα περάσουν στη ρεβάνς. Τι ακολούθησε το είδαμε όλοι. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αντιστρόφως αυτή τη φορά, η διαφορά δεν είναι τέτοια. Αλλά αν πούμε πως δεν υπάρχει διαφορά για την καλύτερη Λανς απέναντι στους Πράσινους, τότε θα εθελοτυφλούμε και θα ονειροβατούμε.

Η προσπάθεια θα γίνει και θα είναι μεγάλη. Πρέπει όμως να αλλάξουν και πολλά. Με τέτοιο αμυντικό transition, ο Παναθηναϊκός δε θα τα καταφέρει. Με τέτοια είσοδο στο ματς, δεν έχει την παραμικρή ελπίδα. Το αναφέρουμε γιατί μοιάζει να είναι συνήθειο αυτή η… ύπνωση στις αρχές των αγώνων. Το είδαμε στο εντός με τον Άγιαξ, το είδαμε και στο εκτός με τον Άγιαξ όπου στο πρώτο λεπτό είχε την απόκρουση ο Ντραγκόφσκι σε καλό σουτ των Ολλανδών. Φυσικά το είδαμε και στη Γαλλία με αυτή την αστεία ανασταλτική αντίδραση στο 4’ για να έρθει το γκολ.

Αν κοιτάξουμε ψυχρά τα δεδομένα του ματς, μια… εξωπραγματική ενέργεια ενός παικταρά όπως ο Ιωαννίδης, κρατά τον Παναθηναϊκό στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Αυτό που είδαμε συνολικά, δε μας κάνει να αισιοδοξούμε ιδιαίτερα. Γνωρίζοντας κιόλας ποιος είναι απέναντι. Η Λανς ίσως να είναι απ’ τα μεγάλα φαβορί συνολικά της διοργάνωσης, όχι μόνο στο ζευγάρι αυτό.

Και φυσικά δεν γίνεται να περιμένει ο Παναθηναϊκός ανάλογες ενέργειες απ’ τον Ιωαννίδη. Πρέπει να βρει περισσότερους πρωταγωνιστές σε δημιουργία και εκτέλεση στη ρεβάνς. Έτσι θα φανεί ακόμη περισσότερο κι ο στράικερ των Πράσινων που πραγματικά αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να τον κρατήσει για κάποια χρόνια ακόμη, θα είναι τεράστια επιτυχία.

Υ.Γ. Το κάθετο ποδόσφαιρο δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα. Λειτουργικά στο δημιουργικό κομμάτι το δίδυμο των κεντρικών χαφ κυρίως, δεν συμμετέχει όπως θα έπρεπε. Μοιάζει να ψάχνεται η ομάδα εκεί.

Υ.Γ.1: Το πρώτο δείγμα του Πελίστρι που έπαιξε ενώ ήταν 24 ώρες με την ομάδα, είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό και λόγω του ποιον είχε απέναντι. Όπως ενθαρρυντική ήταν και η ενέργειά του απ’ τα αριστερά στο πέναλτι που τελικά πήρε πίσω ο διαιτητής.

Αποθέωση για Πελίστρι από τον Γκαρνάτσο (Pics)

Previous article

Η ανάρτηση της Βουλγαράκη για το εντυπωσιακό γκολ του Ιωαννίδη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.