0

Δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια για το τριφύλλι…

Tο αναγκαίο ρίσκο τελικά βγήκε σε κακό για τον Παναθηναϊκό. Και λέμε «αναγκαίο», διότι ακριβώς το ίδιο έκανε και ο Άγιαξ. Πήγε σε 9 αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε 120 κοπιαστικά λεπτά απέναντι στον Παναθηναϊκό και το αποτέλεσμα ήταν μία οδυνηρή ήττα από την Μπρέντα με 2-1.

Ερωτηθείς για το rotation, ο τεχνικός του Άγιαξ, Φραντσέσκο Φαριόλι είπε ότι αυτή τη στιγμή οι παίκτες του δεν είναι σε θέση να βγάλουν τρία απαιτητικά παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Επομένως, δεν ήταν επιλογή, αλλά επιτακτική ανάγκη.

Θύμα έκπληξης

Ο Ντιέγκο Αλόνσο λίγες ημέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Λανς σκέφτηκε ακριβώς το ίδιο, μα ο Αστέρας Τρίπολης τιμώρησε την επιλογή του. Οι Αρκάδες ήταν εντυπωσιακοί μέσα στο ΟΑΚΑ, επικράτησαν με 0-1 στην πρεμιέρα και βύθισαν στην εσωστρέφεια το τριφύλλι, που πλέον από την πρώτη αγωνιστική πρέπει να κυνηγάει στην βαθμολογία.

Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και μετά. Διότι ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τα δύο καθοριστικά παιχνίδια με την Λανς, που θα κρίνουν το ευρωπαϊκό του μέλλον. Κι εκεί, τυχόν λάθη δεν γίνεται να διορθωθούν στο μέλλον.

Ο Αλόνσο θα πρέπει να κατάλαβε πολύ καλά, ότι το βάθος του πάγκου του δεν έχει την ίδια ποιότητα με αυτούς που θεωρεί βασικούς. Επίσης, θα πρέπει να συνειδητοποίησε ότι κάποιες τριάδες στα χαφ ή κάποια ζευγάρια στο κέντρο της άμυνας ή σε πτέρυγες δεν βγαίνουν, δεν ταιριάζουν.

Η μεσαία γραμμή με Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Βιλένα πήρε πολύ χαμηλό βαθμό. Τον ίδιο χαμηλό βαθμό πήρε και η αριστερή πτέρυγα με Μαξ – Τζούρισιτς. Ο Σένκεφελντ έδειξε πολύ μακριά από τα παλιά του στάνταρ. Ακόμα και ο Λοντίγκιν δεν ήταν αυτός που θυμόμασταν από πέρσι, φέρει ευθύνη στο γκολ.

Επιστροφή στο.. Άμστερνταμ

Ο Αργεντινός τεχνικός καλείται να βρει ξανά την συνταγή του Άμστερνταμ και να δώσει ψυχολογία στους παίκτες του, λίγο πριν από το παιχνίδι της Πέμπτης στο Φελίξ Μπολάρ. Εκεί θα βρει μία πολύ αθλητική ομάδα, που παίζει ένα σύστημα που δεν έχει συνηθίσει ο Παναθηναϊκός (3-4-3) και παίκτες με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα που θέλουν να δίνουν φρενήρη ρυθμό στο παιχνίδι.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Αλόνσο θα πάει στην Γαλλία με συνταγή Άμστερνταμ. Με την καλή του τριάδα στα χαφ (Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας), το καλό του δίδυμο στο κέντρο της άμυνας (Ίνγκασον, Γέντβαϊ), τον Φώτη Ιωαννίδη μπροστά και τον Τετέ πιθανότατα βασικό, να φτιάχνει μία πολύ καλή δεξιά πτέρυγα με τον Βαγιαννίδη.

Ευρωπαϊκό κουστούμι

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι στην Ευρώπη βρίσκει τον τρόπο να μεταμορφώνεται, όσο άσχημη εικόνα κι αν έχει εντός συνόρων. Έχει την μέθοδο να μαζεύει τα κομμάτια του και να διαψεύδει όσους τον έχουν ξεγραμμένο.

Περιθώρια άλλα δεν υπάρχουν και πρέπει ο Παναθηναϊκός να αντιδράσει άμεσα, αν δεν θέλει να ναρκοθετήσει από νωρίς την χρονιά του. Ποιότητα υπάρχει, πρέπει να την βγάλει και στο γήπεδο, αν δεν θέλει να μπει από πολύ νωρίς σε περιπέτειες…

Sky Sports: «Προχωρημένες οι επαφές για Πελίστρι, εξέτασε και τον δανεισμό ο Παναθηναϊκός» (Vid)

Previous article

Σκίρα: «Ένα… βήμα από τον Παναθηναϊκό ο Πελίστρι, κρατάει ποσοστό μεταπώλησης η Γιουνάιτεντ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.