0

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Έντσο Ντίας για το αριστερό άκρο της άμυνας και αναλύουμε το βιογραφικό του 28χρονου μπακ της Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Παναθηναϊκός αναζητά αριστερό μπακ και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται αυτή την στιγμή η περίπτωση του Έντσο Ντίας, ο οποίος ανήκει στην Ρίβερ Πλέιτ αλλά… κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη θέση έχει μετά την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην ομάδα του.

Ο 28χρονος ακραίος οπισθοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του στις Ακαδημίες της Αγροπεκουάριο και προωθήθηκε το καλοκαίρι του 2017 στην πρώτη ομάδα, με την οποία κατέγραψε συνολικά 35 εμφανίσεις μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020, όπου αποχώρησε οριστικά.

Η ομάδα που τον αγόρασε -έναντι άγνωστου ποσού- είναι η Ταγιέρες, η οποία τον Ιανουάριο του 2019 τον είχε αποκτήσει και με την μορφή του δανεισμού. Με την φανέλα της συγκεκριμένης ομάδας κατάφερε να καθιερωθεί στο ποδόσφαιρο της χώρας του, πραγματοποιώντας 128 συμμετοχές και μετρώντας 7 γκολ και 10 ασίστ, επιδόσεις αρκετές για να τον βάλουν στο στόχαστρο πολύ μεγαλύτερων συλλόγων.

Τον Ιανουάριο του 2023 η Ρίβερ Πλέιτ έβγαλε από τα ταμεία της 2.3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, με τον Ντίας να παίρνει φανέλα βασικού και να μετρά μέχρι σήμερα 69 εμφανίσεις, με 1 γκολ και 7 ασίστ. Μετά την αποχώρηση του Ντεμικέλις πάντως η θέση του στο ρόστερ είναι αβέβαιη κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός για να τον κάνει δικό του.

Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει από συνθήκες πρωταθλητισμού, έχει εμπειρία από διασυλλογικές διοργανώσεις (Copa Libertadores), όμως δεν έχει παίξει ποτέ μακριά από την πατρίδα του, με τον ίδιο πάντως να δείχνει θετικός στο βήμα αυτό.

Δείτε τον εν δράσει:

 

Η παρακάμερα από τον θρίαμβο στην Φιλιππούπολη (Vid)

Previous article

Παναθηναϊκός: Πες μου τι έκανες αυτές τις 7 ημέρες

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.