0

Κάποια στιγμή θα ερχόταν αντιμέτωπος με αυτή την δύσκολη συνθήκη.

Από την στιγμή που δεν κατάφερε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Γιώργου Βαγιαννίδη, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2025 ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν σειρήνες για τον νεαρό Έλληνα δεξιό μπακ.

Εδώ και μερικές ημέρες η Μποταφόγκο έχει μπει πολύ γερά στο παιχνίδι της απόκτησης του 23χρονου αμυντικού. Του προσφέρει συμβόλαιο με δεκαπλάσιες ετήσιες απολαβές (κοντά στο ένα εκατομμύριο το χρόνο) και δίνει στον Παναθηναϊκό ένα σημαντικό ποσό για να αποσπάσει την έγκριση του.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ενδιαφέρον κι από Γερμανία (Χόφενχαϊμ), όσο και από Πορτογαλία (Μπενφίκα), αφού το ποδοσφαιρικό προφίλ του Βαγιαννίδη, η αθλητικότητα του και η ηλικία του ταιριάζει πολύ σε ομάδα που παίζουν μοντέρνο, σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Το ιδανικό για το τριφύλλι θα ήταν να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Βαγιαννίδη, όμως αυτό το σενάριο αυτή την στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Και το ερώτημα που γεννάται εδώ είναι ένα: τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός με την περίπτωση του;

Είναι ένα δίλημμα χωρίς ξεκάθαρη απάντηση. Βλέποντας την καλοκαιρινή προετοιμασία και το πρώτο επίσημο παιχνίδι, καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ντιέγκο Αλόνσο θεωρεί τον «Βάγια» ως πρώτη λύση για την θέση του δεξιού μπακ.

Ταιριάζει στον ρόλο που έχει στο μυαλό του για αυτή την θέση, αφού ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει τον δεξιό του μπακ να παίζει περισσότερο ως εξτρέμ, όταν η ομάδα του έχει την μπάλα.

Από την άλλη, υπάρχει το εξής θέμα. Πόσο μπορεί να επενδύσει ο Παναθηναϊκός σε έναν παίκτη που θα κινδυνεύει να τον χάσει ως ελεύθερο από την 1η Ιανουαρίου;

Μήπως κινδυνεύει -αν τον κρατήσει χωρίς να επεκτείνει το συμβόλαιο του- να πέσει σε μία νέα περίπτωση Μπρινιόλι; Σε μία νέα περίπτωση που κάθε μέτρια του εμφάνιση θα προκαλεί συζητήσεις, ερωτηματικά και εσωστρέφεια;

Και πέρα από το αγωνιστικό. Μήπως θα ήταν καλύτερα για τον Παναθηναϊκό -ως εταιρία- να πάρει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί από την πώληση του αυτό το καλοκαίρι, παρά να τον χάσει τσάμπα το ερχόμενο;

Μήπως θα ήταν προτιμότερο με αυτό το ποσό να βγει άμεσα στην αγορά για να βρει αντικαταστάτη, παρά να ζει μέσα στην ανασφάλεια και την αγωνία για το μέλλον;

Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει. Διότι αν υπήρχε, θα είχε δοθεί ήδη. Είναι ένα δίλημμα, κάθε δρόμος έχει τα υπέρ και τα κατά.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής με δυσεύρετα προσόντα και επιπλέον είναι Έλληνας και γηγενές, κάτι που σημαντικό στην κατάρτιση της ευρωπαϊκής λίστας.

Η καριέρα του έχει σταθερά ανοδική πορεία και δείχνει να βελτιώνει κάθε χρόνο σημεία του παιχνιδιού του, στο πρόσωπο του μπορεί να δει κανείς τον μελλοντικό δεξιό μπακ της Εθνικής Ελλάδας.

Ωστόσο, η θέση του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού όσο «σέρνεται» ένα τέτοιο θέμα χωρίς επίλυση, κάνει κακό τόσο στην ομάδα, όσο και στον παίκτη…

«Ο Παναθηναϊκός και άλλοι δύο για Ζότα Σίλβα» (Pic)

Previous article

Έφτασε στην Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) ο Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.