0

Ο Παναθηναϊκός αμφισβητήθηκε, λοιδορήθηκε και χλευάστηκε όσο ποτέ άλλοτε, αλλά στο τέλος πήρε το 7ο, πήρε το 41ο και έβαλε πλώρη για το 8ο και το 42ο.

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς». Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν ο Μαχάτμα Γκάντι έγραφε αυτά τα λόγια δεν είχε στο μυαλό του τον Παναθηναϊκό.

Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που να διαφωνεί πως τα λόγια αυτά… ταιριάζουν γάντι στην ομάδα του «τριφυλλιού».

Μια ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια λοιδορήθηκε και χλευάστηκε όσο καμία άλλη. Είναι δεδομένο πως αν διαβάσεις με προσοχή το συγκεκριμένο απόφθεγμα σίγουρα θα σου έρθουν συγκεκριμένες εικόνες στο μυαλό.

Δηλώσεις κατά της ομάδας, αλαζονικές συμπεριφορές κατά των παικτών και των προπονητών της ομάδας, χειρονομίες του αισχίστου είδους.

Αυτό όμως ήταν και το λάθος τους. Η αλαζονεία, η έλλειψη σεβασμού και οι ντροπιαστικές συμπεριφορές το μόνο που έκαναν ήταν να… ξυπνήσουν τον γίγαντα που… κοιμόταν. Και η αφύπνισή του ήταν εκκωφαντική.

Και τι δεν είδαμε και τι δεν ακούσαμε… Για να θυμηθούμε:

Κώστας Σλούκας: Από την ημέρα που πήγε στον Παναθηναϊκό ο Έλληνας παίκτης έγινε… βετεράνος. Ο Κώστας «τους πήρες τα λεφτά» Σλούκας δεχόταν συνεχόμενες επιθέσεις στο πρόσωπό του, αλλά και στο πρόσωπο της οικογένειάς του, λασπολογία, υποτίμηση των δυνατοτήτων του και των ικανοτήτων του με το τέλος να είναι… πικρό. Για τους άλλους.

Κέντρικ Ναν: Ένας εκ των κορυφαίων παικτών που άφησαν το ΝΒΑ για να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά ούτε και αυτός γλίτωσε. Αποτυχημένο NBAer τον βάφτισαν που ήρθε για τα λεφτά στην Ευρώπη, μήπως και μπορέσει να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Τελικά κατέκτησε τα πάντα, απέδειξε την ποιότητά του και όπως φαίνεται έριξε… άγκυρα στην Αθήνα.

Τζέριαν Γκραντ: Παίκτης… Eurocup. Δεν κάνει για Euroleague, δε μπορεί να ανταποκριθεί και το επικό. «Που πάει με αυτόν ο Αταμάν». Οι απαντήσεις δεν άργησαν να έρθουν. Ο Αμερικανός απέδειξε ότι είναι ένας από τους πιο πλήρεις παίκτες στη διοργάνωση και έχει όλο το μέλλον μπροστά του να κάνει… παππάδες.

Μάριους Γκριγκόνις: Ο… ποδηλάτης. Ένας από τους παίκτες που χλευάστηκαν όσο λίγοι γιατί δεν κατάφερε να «δέσει» με τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Κριτική που ξεπερνούσε ακόμα και τα όρια της εμπάθειας, με τον Λιθουανό στα χέρια του Τούρκου τεχνικού να δείχνει ένα φανταστικό πρόσωπο, να κλείνει… στόματα και να δίνει απαντήσεις.

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Τελειωμένος». «Δεν έπαιξε στην Παρτιζάν, έκανε… χειρουργείο», «Δε μπορεί να επιστρέψει» και άλλα τέτοια γραφικά. Και την κρίσιμη στιγμή και έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου βγήκε μπροστά και έκανε τη διαφορά, στέλνοντας τους «πράσινους» και πάλι στο Final-4, μετά από 12 χρόνια απουσίας.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Ο… ηθοποιός. Πολλοί γελάγανε με τον Ισπανό στην αρχή της σεζόν, αλλά εκείνος γέλασε στο τέλος. Με το πούρο στο στόμα, τη σαμπάνια στο ποτήρι, από τις παραλίες της Μυκόνου, αγκαλιά με τις κούπες του πρωταθλήματος Ελλάδας και Ευρώπης, έβαλε… πλώρη για τους επόμενους τίτλους. Ο παίκτης που.. «κάνει μόνο για συμπρωταγωνιστής του Άνταμ Σάντλερ».

Ντίνος Μήτογλου: Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν δε γλίτωσε ούτε αυτός από τη… λάσπη που έπεφτε στον ανεμιστήρα. Δε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τίποτα από όσα ακούστηκαν ή γράφτηκαν. Αρκεί που τα θυμάται ο ίδιος και «φτιάχνεται» ακόμα περισσότερο κάθε φορά που πατάει παρκέ.

Ματίας Λεσόρ: «Με τον Λεσόρ βασικό δεν πας πουθενά». Και κάπου εδώ σταματάει η κουβέντα.

Εργκίν Αταμάν: Μέχρι να έρθει στον Παναθηναϊκό ήταν ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης που έκανε την Εφές… διαστημική. Με το που πάτησε το πόδι του στο ΟΑΚΑ έγινε «Τούρκος… ταβερνιάρης». Τον Παναθηναϊκό πάντως τον έκανε και αυτόν… διαστημικό.

Τελικά τα… κουρέλια κατακτούν ακόμα τίτλους.

Και το χειρότερο για όλους εκείνους τους… αμφισβητίες και τους αλαζόνες είναι ότι η σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν είναι απλά μια…παρένθεση. Είναι η αρχή. Είναι η αρχή της προσπάθειας για τη δημιουργία μιας νέας «δυναστείας». Ο Παναθηναϊκός αμέσως μετά το τέλος αυτής της φανταστικής σεζόν, έριξε τη «βόμβα». Που δεν είναι άλλη από τη μεταγραφή του Λορένζο Μπράουν. Του παίκτη που ήθελαν όλες οι μεγάλες ομάδες να κάνουν δικό τους, αλλά δε μπορούσαν. Γιατί απλά τον ήθελε ο Παναθηναϊκός. Και ο Παναθηναϊκός πλέον παίρνει αυτούς που θέλει. Νόμος.

ΥΓ: Η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού ξεκίνησε και οι στόχοι είναι ξεκάθαροι: 8 και 42.

 

Χουάντσο: «Θέλω και το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο τη νέα σεζόν, πέρασα δύσκολα στο νοσοκομείο»

Previous article

«Πράσινος» και την επόμενη σεζόν ο Πετρέας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.