0

Την στιγμή που «καίει» ένα γεγονός, πολλές φορές το προφανές χάνεται απ’ τα μάτια μας. Θυμάστε προφανώς τις μέρες που ο Παναθηναϊκός και προσωπικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φώναζαν για τις κινήσεις Λευτέρη Αυγενάκη. Τότε υφυπουργού Αθλητισμού. Αναφορικά με το ΟΑΚΑ.

Ενώ είχε ψηφιστεί νόμος, ενώ είχαν συμφωνηθεί τα πάντα για την παραχώρηση του κλειστού για 49 χρόνια με το κράτος να γλιτώνει έναν τεράστιο οικονομικό βραχνά και συγχρόνως να βλέπει τη σημαντικότερη εγκατάσταση κλειστού γηπέδου να μαραζώνει, ερχόταν τότε ο Αυγενάκης να υψώσει διαρκώς εμπόδια. Άμεσα ή έμμεσα (μέσω τρίτων δηλαδή). Το άμεσο ήταν και το πλέον εξωφρενικό. Αφορούσε το πάρκινγκ 5 του ΟΑΚΑ, λες και θα χρησίμευε στο οτιδήποτε στο κράτος. Είναι το πάρκινγκ όπου χιλιάδες κόσμου υποδέχτηκαν τους πρωταθλητές Ευρώπης για όσους δεν γνωρίζουν το χώρο.

Ως υφυπουργός Αθλητισμού, ο Αυγενάκης έβαζε σε έξοδα το κράτος ακόμη και για κάτι τουρνουά… υποβρύχιου τάβλι, με ανάθεση φυσικά στο Ηράκλειο. Εκλογική του περιφέρεια, γιατί ο προεκλογικός αγώνας είναι ακριβός, γίνεται ευκολότερα με διοργανώσεις που πληρώνουν οι πολίτες της χώρας. Αυτός ο άνθρωπος είχε τολμήσει να ξεστομίσει αναφορικά με το ΟΑΚΑ, πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος διαχειρίζεται περιουσία του πατέρα του και «σήμερα είναι, αύριο δεν θα είναι».

Οι μήνες πέρασαν, ο πιο αποτυχημένος πολιτικός επικεφαλής του αθλητισμού ταλαιπωρεί τώρα έναν ακόμη σπουδαιότερο τομέα, της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας. Κι εκεί όπως διαβάσατε, κάνει τα… δικά του. Με αναθέσεις εκεί που ο ίδιος γουστάρει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, χωρίς να τον ελέγχει κανείς.

Λογικά εκεί διαχειρίζεται περιουσία του πατέρα του, όπως συνέβαινε με την ίδια… κληρονομιά που πήρε για να διεξάγει παράκτιους Μεσογειακούς στο Ηράκλειο κι άλλες δεκάδες ακόμη ανούσιες και αδικαιολόγητες διοργανώσεις που δόθηκαν εκεί όπου εκλέγεται ο πολιτικός αυτός.

Την ίδια ώρα, το πέρασμα των μηνών φανέρωσε και τι πήγε να… φρενάρει, να καταστρέψει στο ΟΑΚΑ. Την εγκατάσταση που γνωρίζει τις πιο ένδοξες στιγμές της ύπαρξής της σε επίπεδο σοβαρής αντιμετώπισης, πλάνου εκμετάλλευσης και φυσικά εργασιών που αφορούν την ανανέωση/ανακαίνισή της. Κάτι… απαρχαιωμένο γίνεται σύγχρονο και θα μετατραπεί τους ερχόμενους μήνες σε πραγματικό παλάτι για τη χώρα και συνολικά την Ευρώπη αναφορικά με τα κλειστά τέτοιου επιπέδου.

Η είδηση που αποκάλυψε το SDNA αναφορικά με το πολύ πιθανό σενάριο να διεκδικηθεί το Final Four του 2025, με αυξημένες πιθανότητες να έρθει τελικά το μεγάλο ραντεβού της Euroleague στην Αθήνα, φανερώνει το μέγεθος της αλλαγής και της σπουδαιότητας αυτής. Ξαναλέμε, για την εγκατάσταση που ο Λευτέρης Αυγενάκης πάλευε με νύχια και δόντια να μην πάει στον Παναθηναϊκό. Από ένα σημείο και μετά, δείχνοντας ακόμη και μίσος προς τους «πράσινους» και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Τελικά η κίνηση με το ΟΑΚΑ, αποδεικνύεται μία απ’ τις πιο επιτυχημένες του ελληνικού κράτους τα τελευταία χρόνια. Μηδενικό κόστος, καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και από εκεί επένδυση πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή που συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Λεφτά προερχόμενα απ’ την τσέπη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Εκείνου την περιουσία του οποίου… ειρωνευόταν ο Λευτέρης Αυγενάκης όταν πάλευε να χαλάσει το συμφωνημένο, νομοθετημένο deal.

Σε περίπτωση που μιλούσαμε για σοβαρό κράτος, ήδη ο Αυγενάκης έπρεπε να μην υπάρχει σε οποιοδήποτε σημαντικό πόστο κυβερνητικό. Κι αυτή τη στιγμή με αφορμή τις αλλαγές στο ΟΑΚΑ και το ενδεχόμενο να έρθει στη χώρα μας μια μεγάλη διοργάνωση που θα την διαφημίσει, να είχαν κινηθεί διαδικασίες απολογίας του συγκεκριμένου πολιτικού. Να εξηγήσει τι σκεφτόταν, γιατί ενεργούσε έτσι, γιατί ρεζίλευε εκείνη την περίοδο την κυβέρνηση και γιατί θα στερούσε ένα τόσο σημαντικό κέρδος από το κράτος και τους πολίτες κατά συνέπεια.

Προφανώς κι αυτά ούτε τα σκέφτηκε κανείς. Η προσφορά προς τη χώρα, προς τους φιλάθλους, προς το μπάσκετ, τον αθλητισμό συνολικά, είναι ήδη κάτι το απίστευτο αναφορικά με το κλειστό του ΟΑΚΑ. Οφείλεται στα χρήματα που πλήρωσε και πληρώνει απ’ την τσέπη του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Όχι η… περιουσία του πατέρα του Λευτέρη Αυγενάκη.

Το κακό στην υπόθεση, είναι πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος που ταλαιπωρεί την χώρα, δεν θα λογοδοτήσει πουθενά και γι’ αυτό το «έγκλημα» που πήγε να διαπράξει σε βάρος της Ελλάδας και των κατοίκων-φορολογούμενών της.

Πηγή: sdna.gr

Oι “πόρτες” σε Λοκομοτίβ, Σπόρτινγκ και Ντινάμο, φωτογραφίζουν τον Παναθηναϊκό 2024/2025 και το μέλλον…

Previous article

Η αγωνία για τον Σάρι, η second option και η ατζέντα του Παπαδημητρίου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.