0

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και ένας από τους παίκτες που τον κουβάλησαν μέχρι εκεί, ήταν αναμφίβολα ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος, μπορεί να μην είχε τα ηγετικά παιχνίδια του Κώστα Σλούκα ή τις μαγικές βραδιές του Κέντρικ Ναν, αλλά σε απόδοση ήταν σίγουρα ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού. Δεν πήρε ποτέ κανένα… ρεπό, ήταν εκεί και στα 41 παιχνίδια της ομάδας του και κράτησε την θέση του σέντερ με πολύ μικρές βοήθειες από τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον Μπαλτσερόφσκι.

Σε πολλά σημεία της σεζόν έδειχνε ιδιαίτερα καταπονημένος και το ερώτημα όλων των εξωτερικών παρατηρητών ήταν αν θα αντέξει να παίζει στους ίδιους ρυθμούς σε όλη την χρονιά, απέναντι σε ομάδες που είχαν δύο πολλές φορές και τρεις αντίπαλους σέντερ να αντιπαρατάξουν. Ο Λεσόρ ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά του στην Ευρωλίγκα, έχοντας 13.9 πόντους ανά αγώνα, 6.2 ριμπάουντ σε 29:42 λεπτά συμμετοχής.

Το Φάιναλ-4 όμως ήταν μια άλλη πίστα. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετώπιζε ομάδες που ήταν υπερπλήρεις στην θέση πέντε. Πάλι το ερώτημα που υπήρχε ήταν αν θα αντέξει ο Λεσόρ απέναντι σε τόσα δυνατά κορμιά που θα είχε για αντιπάλους. Η απάντηση του Γάλλου ήταν εκκωφαντική. Κόντρα στην Φενέρ, αντιμετώπισε κατά σειρά του Μότλει, Σανλί και Παπαγιάννη. Στον τελικό, βρήκε απέναντι του ίσως τον πιο επιδραστικό παίκτη στην Ευρώπη, τον Ταβάρες που είχε για αλλαγή του τον συμπατριώτη του, Πουαριέ. Κανένα πρόβλημα για τον Λεσόρ που όπως θα δείτε και παρακάτω τους… κατάπιε.

  • Συνολικά στατιστικά Ταβάρες, Πουαριέ, Σανλί, Μότλει, Παπαγιάννη: 22 πόντοι, 12 ριμπάουντ σε 66:38 λεπτά συμμετοχής.
  • Λεσόρ ΜΟΝΟΣ του: 34 πόντοι, 16 ριμπάουντ σε 64:57 λεπτά συμμετοχής

Ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού, έπαιξε τα 65 από τα συνολικά 80 λεπτά στην θέση του σέντερ, όσα περίπου όλοι οι άλλοι μαζί, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει από πλευράς κούρασης, είχε παραπάνω πόντους, παραπάνω ριμπάουντ και από τους πέντε και βέβαια πήρε και την Ευρωλίγκα μαζί με τους συμπαίκτες του.

Ο Ματίας Λεσόρ ολοκλήρωσε μια φανταστική χρονιά, με τον ίδιο να συγκαταλέγεται πλέον στους ελίτ σέντερ της διοργάνωσης.

Γιαννακόπουλος: «Σκέφτομαι ήδη το όγδοο αστέρι»! (Pic)

Previous article

Ο ήρωας του Παναθηναϊκού στο Final Four έχει ονοματεπώνυμο: Τζέριαν Γκραντ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.