0

Ο Φατίχ Τερίμ παρουσίασε ακόμα χειρότερο τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός πως δούλευε το ματς της Τούμπας για 18 μέρες και πλέον μόνο ο Αλαφούζος τον κρατάει στον πάγκο.

Τρίτη σερί ήττα για τον Παναθηναϊκός. Μετά την ΑΕΚ και τον Άρης που οι πράσινοι κλότσησαν το πρωτάθλημα οριστικά, ήρθε και η βαριά ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα πλέον να κινδυνεύει ακόμα και η ευρωπαϊκή έξοδος. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή τέταρτος, αν δεν κερδίσει την Κυριακή τον Ολυμπιακός θα μείνει εκεί και θα κληθεί να παίξει τα… ρέστα του στον τελικό του Κυπέλλου όχι μόνο για το τρόπαιο, αλλά και για την Ευρώπη.

Και με το συλλαλητήριο της Κυριακής να είναι κοντά και το κλίμα να είναι πολύ βαρύ για όλους, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα καταλήξει η σεζόν. Μια σεζόν που μέχρι τον Δεκέμβρη είχε τον Παναθηναϊκό διεκδικητή, αλλά η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσισε να διώξει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και να φέρει στη θέση του τον Φατίχ Τερίμ που τα… διέλυσε όλα.

Πριν από μερικές μέρες ο Γιάννης Αλαφούζος είχε πάρει την απόφαση να αντικαταστήσει τον Φατίχ Τερίμ, έπειτα και από πιέσεις πολλών. Συνεργατών του, ανθρώπων της ομάδας που ζουν την καθημερινότητα, αλλά και γνωρίζοντας το κλίμα στα αποδυτήρια. Πολλοί παίκτες πλέον δεν πιστεύουν στον Τούρκο προπονητή. Και κάποιοι το δείχνουν με την εικόνα τους στο γήπεδο.

Ο Αλαφούζος αναζήτησε λύση αλλά δε βρήκε. Αναζήτησε δηλαδή υπηρεσιακό προπονητή για να «τρέξει» την ομάδα στα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και φυσικά στον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη. Αλλά κανείς απ’ όσους έπεσαν στο τραπέζι δεν ήταν διατεθειμένος να σηκώσει το βάρος αυτό, σε μια ομάδα καταρρακωμένη και ψυχολογικά. Με λαϊκά δικαστήρια έξω από τη Λεωφόρο, με την πλάτη στον τοίχο και με ένα συλλαλητήριο εναντίον του ιδιοκτήτη να έρχεται.

Με αποτέλεσμα να μείνει ο Τερίμ στον πάγκο, να πάρει ευκαιρία, να έχει 18 μέρες για να προετοιμάσει την ομάδα του εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ένα ντέρμπι χωρίς επιστροφή. Και τι έκανε; Παρουσίασε μια ομάδα χειρότερη από αυτή που βλέπαμε. Δέχτηκε τέσσερα γκολ και έχασε πανηγυρικά, σαν να μοιάζει… καλεσμένος στο πάρτι του δικεφάλου. Με τον Τερίμ μάλιστα να κάνει και… μυθική δήλωση μετά το ματς, λέγοντας πως «δεν πρέπει να βλέπουμε ότι χάσαμε 4-1, αλλά ότι απλά χάσαμε».

Πλέον ο Τερίμ στέκεται στον Παναθηναϊκό μόνο λόγω του Αλαφούζου. Και του ότι δεν έχει προπονητή να αναλάβει άμεσα τον Παναθηναϊκό και σε διάστημα έξι ημερών να πάει σε δύο ματς με Ολυμπιακό και Άρη που κρίνουν τίτλο και Ευρώπη. Αλλά την Κυριακή η κατάσταση στο ντέρμπι μπορεί να ξεφύγει. Και ίσως ο Αλαφούζος επιλέξει ακόμα – ακόμα και να προστατεύσει τον Φατίχ Τερίμ από ένα κλίμα που θα έχει μόνο αποδοκιμασίες προς τα πρόσωπα και των δύο.

 

Και ένα ευχάριστο: Επέστρεψε έπειτα από 8 μήνες ο Μάγκνουσον!

Previous article

Ο Παναθηναϊκός απέρριψε την πρώτη πρόταση της Σπόρτινγκ για Ιωαννίδη σύμφωνα με την “O Jogo”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.