0

Ο Ολλανδός μέσος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους Κρητικούς, πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ζητούμενο η διάρκεια για τον έμπειρο χαφ που τον στήριξε απόλυτα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Kάτι παραπάνω από δύο μήνες μετά την καλή του εικόνα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Τόνι Βιλένα επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις, πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης στο 4-0 επί του ΟΦΗ, όντας εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού. Η αρχή είχε γίνει στο Μαδριγάλ, όπου δημιούργησε το δεύτερο γκολ των ”πρασίνων”, με υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Ολλανδός μέσος για τον οποίο δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσό το καλοκαίρι ώστε να φορέσει τα πράσινα και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στο έμψυχο δυναμικό, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά. Αυτή είναι μία πραγματικότητα.

Οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές και ορθά, λόγω του πρότερου ποδοσφαιρικού του βίου. Από την άλλη όλοι οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται ένα σημαντικό διάστημα προσαρμογής, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, ώστε να κριθούν δίκαια και όχι βιαστικά στο φινάλε της σεζόν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την κατάσταση, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τα όσα κάνει στις προπονήσεις ο 28χρονος άσος.

”Σίγουρα περιμένουμε όλοι μας πάρα πολλά από τον Βιλένα. Είναι ένας πολύ καλός μέσος. Απλά στο ποδόσφαιρο πάντα μπαίνουν λίγο πιο νωρίς στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Χρειαζόταν ένα τέτοιο παιχνίδι, έκανε ένα καλό παιχνίδι και με τη Βιγιαρεάλ από τη στιγμή που μπήκε. Εμείς τον ζούμε κάθε μέρα στις προπονήσεις, ξέρουμε τι ποιότητα έχει. Ένα τέτοιο παιχνίδι πάντα θα λειτουργήσει θετικά, παρότι είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής”.

Έκλεψε, απείλησε, δημιούργησε

Στον αγώνα με τους Κρητικούς ο Παναθηναϊκός είδε τον Βιλένα που αγόρασε. Έναν ολοκληρωμένο χαφ, ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά, προσφέροντας απόλυτη ισορροπία. Ο Ολλανδός μέσος έκλεψε μπάλες ψηλά, απείλησε την αντίπαλη εστία, δημιούργησε και έδωσε ενέργεια.

Σύμφωνα με το Wyscout, κατέγραψε τις περισσότερες επανακτήσεις με την φανέλα του Τριφυλλιού στη Super League 1. Οκτώ και μάλιστα οι επτά από αυτές ήταν στο δεύτερο μισό του γηπέδου, ψηλότερα στον αγωνιστικό χώρο.

fff

Παράλληλα είχε 6/6 πάσες προς το επιθετικό τρίτο και ολοκλήρωσε το ματς με 0.23xGoals, εκτελώντας δύο φορές. Μία έξω από την περιοχή όπου η μπάλα πέρασε άουτ και ακόμη μία εντός περιοχής, όπου ανάγκασε τον Μπάουμαν σε μια σπουδαία επέμβαση.

Παράλληλα στο 16′ με ωραία εκτέλεση φάουλ, σημάδεψε τον Αράο, δημιουργώντας μια τελική ίση με 0.12xAssist, με την κεφαλιά του Βραζιλιάνου να περνάει άουτ.

Έκανε πράγματα, δηλαδή, από αυτά και στον βαθμό που περιμένουν από εκείνον στον Παναθηναϊκό.

Φυσικά το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Να μπορέσει δηλαδή να συνεχίσει σε αυτή την καλή εικόνα, ώστε να προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα έχει δώσει μέχρι και σήμερα στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αταμάν: «Ο Παναθηναϊκός θα είναι μια από τις ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο της EuroLeague»

Previous article

Αϊτόρ και νέος στόπερ μπορούν να απογειώσουν τη σεζόν του Παναθηναϊκού!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.