0

Ο Παναθηναϊκός μετά από έξι χρόνια έφυγε με διπλό από την Τρίπολη επικρατώντας με 4-1 με τον Φώτη Ιωαννίδη να πετυχαίνει δύο γκολ μέσα σε 17′ λεπτά, με το δεύτερο εξ αυτών να είναι εκπληκτικό. Οι πράσινοι έκαναν το τρία στα τρία φέτος στην επαρχία.

Ο Παναθηναϊκός μετά από έξι χρόνια έφυγε με διπλό από την Τρίπολη επικρατώντας με 4-1 με τον Φώτη Ιωαννίδη να πετυχαίνει δύο γκολ μέσα σε 17′ λεπτά, με το δεύτερο εξ αυτών να είναι εκπληκτικό. Οι πράσινοι έκαναν το τρία στα τρία φέτος στην επαρχία.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Τρίπολη και κατέβηκε με εννιά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιοβάνοβιτς άφησε εκτός ενδεκάδας μέχρι και τον Μπρινιόλι με τον Ιταλό γκολκίπερ να είναι εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί.

Μόνο οι Κώτσιρας και Τζούριτσιτς ήταν οι δύο πράσινοι που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα κόντρα στην ΑΕΚ και ήταν ενδεκαδάτοι και στην Τρίπολη.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο βρέθηκε ο Κώτσιρας που ήταν και ο αρχηγός του τριφυλλιού και αριστερά ο Μλαντένοβιτς. Στο κέντρο της άμυνας δύο μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού οι Γεντβάι και Πάλμερ-Μπράουν. Μπροστά τους ο Αράο που είχε δίπλα του τον Τσέριν και μπροστά η τριάδα Βέρμπιτς-Παλάσιος και Τζούριτσιτς με τον Σπόραρ να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι του Μίλαν Ράσταβατς δεν είχαν πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση τους σε σχέση με τη νίκη τους κόντρα στο Βόλο καθώς ο έμπειρος τεχνικός θέλησε να “χτυπήσει” με την ίδια ομάδα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας με το… καλημέρα και με καλή κυκλοφορία προσπάθησε να επιτεθεί από τα άκρα -και κυρίως το δεξιό- για να πατήσει στην περιοχή του Αστέρα, ο οποίος περίμενε εμφανώς τον αντίπαλό του, ψάχνοντας κάποια γρήγορη αντεπίθεση.

Το «τριφύλλι» ευτύχησε να βάλει ένα γρήγορο γκολ, που είναι πάντα… χρήσιμο σε παιχνίδια σαν το σημερινό. Καθώς από την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από θέση έξω δεξιά της περιοχής του Μλαντένοβιτς, ο Αράο μπήκε στην πορεία της μπάλας και πέτυχε το 0-1, μόλις στο 5’!

Ωστόσο, η χαρά του κράτησε μόλις δύο λεπτά, όσα χρειάστηκαν δηλαδή οι Αρκάδες για να φέρουν το ματς στα ίσα. Με τον Άλβαρες να κάνει ωραία σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, τον Καλτσά να νικάει στην μονομαχία τον Μλαντένοβιτς και με κεφαλιά να πετυχαίνει το 1-1!

Στη συνέχεια, ο Αστέρας ανέβασε την πίεση του πιο ψηλά, βελτίωσε το ποσοστό κατοχής του και «σημάδεψε» την αντίπαλη αριστερή πτέρυγα, με κύριο εκφραστή τον Καλτσά. Ωστόσο, παρότι είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δυσκολεύτηκαν να βρουν τους κενούς χώρους για να γίνουν εκείνοι απειλητικοί…

Με τις δύο ομάδες να αλληλλοεξουδετερώνονται, λοιπόν, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 24ο λεπτό για να καταγραφεί η επόμενη ευκαιρία. Όταν, από νέα εκτέλεση φάουλ από αριστερά από τον Μλαντένοβιτς, ο Αράο πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι επανάκτησαν την κατοχή της μπάλας από εκείνο το σημείο και μετά και μαζί, πήραν ξανά και το προβάδισμα, στο 31ο λεπτό. Καθώς χάρη στο ωραίο άνοιγμα του Τσέριν δεξιά στο χώρο για τον Παλάσιος και τη σέντρα του στο δεύτερο δοκάρι, ο επερχόμενος Βέρμπιτς από κοντά σκοράρει για το 1-2!

Βελτιώνοντας τις συνεργασίες των παικτών του ακόμα περισσότερο, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα και από το 1-3. Με τον Λοντίγκιν να δίνει γρήγορα στον Παλάσιος εκείνον να τροφοδοτεί τον Κώτσιρα, που ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μπαρτόλο, στο 44’…

Ο Ευαγγέλου υπέδειξε το πέναλτι, ο Σπόραρ το εκτέλεσε αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η εξέλιξη της φάσης… Με το γυριστό σουτ του Σλοβένου επιθετικού να σταματάει αρχικά πάνω στον γκολκίπερ των Αρκάδων και στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το τριφύλλι να έχει δίκαια το προβάδισμα στο σκορ, έχοντας υπέρ του τόσο τις τελικές (5 εναντίον 3) όσο και την κατοχή της μπάλας (67%-33%).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι δημιούργησαν τρεις υποσχόμενες ευκαιρίες έως το 60’ για να πετύχει τρίτο γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος είχε τις απαντήσεις στα σουτ των Σπόραρ (48’), Μλαντένοβιτς (56’) και Παλάσιος (60’).

Μετά το 60’ ο Ράσταβατς έκανε δύο αλλαγές, αύξησε τα ρίσκα και προσπάθησε να πιέσει πιο ψηλά τον Παναθηναϊκό και εννέα λεπτά αργότερα ο Καλτσάς σκόραρε, αλλά στο κοντρόλ που έκανε έστρωσε τη μπάλα με το χέρι.

Παρά ταύτα, το τριφύλλι βρήκε το γκολ που θα του έδιωχνε την ανασφάλεια στο 79, όταν ο Τζούρισιτς απέφυγε με υπέροχη ενέργεια τον Καρμόνα και ανατράπηκε απ’ αυτόν. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ιωαννίδης που άφησε άγαλμα τον Παπαδόπουλο και διαμόρφωσε το 3-1 (80’).

Στο 87’, μάλιστα, ο Ιωαννίδης έβαλε το κερασάκι στην πράσινη τούρτα μ’ ένα καταπληκτικό πλασέ 40 μέτρα έξω από την περιοχή και πλάγια δεξιά, βλέποντας τον Παπαδόπουλο πολλά μέτρα έξω από την εστία του (1-4).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Γκρόζντανιτς, Καλτσάς, Μπαρτόλο, Κρέσπι, Μιριτέλο.

Έμειναν στον πάγκο: Σγουρης, Γκαρσία, Ατιένθα, Χουχούμης, Σουρλής, Ντιαρά, Ζουγλης, Σίτο, Μάντζης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Πάλμερ-Μπράουν (46′ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Βέρμπιτς, Σπόραρ.

Έμειναν στον πάγκο: Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Βιλένα.
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).

4ος διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών).

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων).

AVAR: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών).

 

Πρόκληση από Original 21: «Βαζέλες δολοφόνοι και Ναζί» (Pic)

Previous article

Γιοβάνοβιτς: «Χαίρομαι για τον τρόπο που παίξαμε»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.