0

Αυτό το θέμα με τους ξένους διαιτητές έχει καταντήσει πλέον σίριαλ. Ερχονται, δεν έρχονται, νιώθουν ασφάλεια και έρχονται, δεν νιώθουν ασφάλεια και δεν έρχονται. Χθες όλη την ημέρα μαδάγαμε την  μαργαρίτα, για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

Τα πράγματα είναι απλά και να δούμε τι ακριβώς ισχύει, για να μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας. Οι ομάδες, που ελέγχουν την ΕΠΟ φυσικά και θέλουν Έλληνες διαιτητές. Ο Ολυμπιακός για χρόνια πήρε πρωταθλήματα, που δεν άξιζε στέρησε πρωταθλήματα, από άλλες ομάδες, που το άξιζαν βασιζόμενος στα όργια των Ελλήνων διαιτητών. Όταν τόλμαγες τότε να πεις κουβέντα για ξένους διαιτητές σου έλεγαν από τον Ολυμπιακό «είναι ντροπή να μιλάμε για ξένους διαιτητές, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες». Λογικό ήταν να το λένε αυτό, όταν βούταγε ο Αλεξανδρής από το κέντρο και έπεφτε στην  περιοχή και έπαιρνε πέναλτι και δήλωνε χρόνια μετά ότι «εγώ για να κερδίσω και το παιδί μου θα κλέψω». Και έρχεται σήμερα ο Ολυμπιακός και φωνάζει υπέρ των ξένων διαιτητών. Φυσικά αν είχε πάρει τις εκλογές της ΕΠΟ και είχε το 100-0 όπως είχε συνηθίσει χρόνια τώρα θα ήταν στην αντίθετη πλευρά φουλ υπέρ των Ελλήνων διαιτητών.

Αυτά τα γράφω για να μην ξεχάσω και αυτά που ξέρουμε και βγουν ότι νοιάζονται για το ελληνικό  ποδόσφαιρο, αυτοί που το έχουν καταστρέψει. Η ΑΕΚ είναι ευρέως γνωστό, ότι έχει αυτή πλέον τον έλεγχο της ΕΠΟ. Έδωσε μάχη για να πάρει τις εκλογές και τα κατάφερε. Λογικό μου φάνηκε, λοιπόν, στο πρώτο περσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να ορίσει η ΕΠΟ τον Σιδηρόπουλο και όχι ξένο διαιτητή και να ανατρέπεται η απόφαση μετά την σφοδρή αντίδραση του Παναθηναϊκού. Η καλύτερη θα ήταν για την ΑΕΚ να παίζει όλα τα ντέρμπι ο Διαμαντόπουλος και ο… νέος Φωτιάς. Που να τρέχει να βρει άκρη με τους καλούς ξένους διαιτητές, δεν γίνεται. Με κάποιον Νταμπάνοβιτς γίνεται με Γκράντε δεν γίνεται. Για αυτό και βλέπουμε την ΑΕΚ να μην λέει όχι στους ξένους διαιτητές, αλλά να μην καίγεται  κιόλας.

Το πιο αστείο σε όλο αυτό είναι ότι εγγυήθηκαν οι παράγοντες την ασφάλεια των ξένων διαιτητών, για να έρθουν και πάλι . Όταν πέρυσι οι ίδιοι οι παράγοντες κλώτσαγαν μπάλες στον έναν, μπούκαραν στα αποδυτήρια στον άλλον. Οι ίδιοι, λοιπόν, που έκαναν αυτά εγγυώνται για την ασφάλεια των ξένων διαιτητών. Θα τα πούμε στο πρώτο σφύριγμα, που δεν θα τους αρέσει.

Ευτυχώς σε  όλο αυτό είναι έξω ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να το έχασε το πρωτάθλημα πέρυσι από τον Νταμπάνοβιτς και από το ότι τον έβαλαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός να παίξει με κόβιντ το κρίσιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έχει παράγοντες, που να κλωτσάνε μπάλες στον διαιτητή, η που να μπουκάρουν στα αποδυτήρια και να του την πέφτουν. Και για αυτό πρέπει να νιώθουμε περήφανοι και το πρωτάθλημα, που θα πάρουμε θα έχει τριπλή αξία, διότι θα είναι κόντρα στο παρασκήνιο.

Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα που θέλει καλους ξένους διαιτητές, διότι για πολλά χρόνια έχει υποφέρει από τους Ελληνες διαιτητές και ξέρει ότι είναι ΟΦΑ(όπου φυσάει ο άνεμος. η αλλιώς με όποιον ελέγχει την ΕΠΟ) και πέρυσι υπέφερε από τον απίθανο Νταμπάνοβιτς

Και πάμε στις Εθνικές ομάδες. Συνήθως στις διακοπές λόγω των Εθνικών ομάδων οι προπονητές είναι σε αναμμένα κάρβουνα, μήπως υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Αυτή η διακοπή έκανε καλό στον Παναθηναϊκό. Πρώτο και κύριο, όχι μόνο δεν είχε τραυματισμό, αλλά η διακοπή βοήθησε να επανέλθουν κάποιοι τραυματίες. Ο Αϊτόρ, ο Τζούρισιτς και ο Βέρμπιτς, που δεν έπαιξε στο πρώτο ματς της Σλοβενίας, αλλά μπήκε 20 λεπτά και αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον Σαν Μαρίνο.

Ο Σπόραρ έβαλε δύο γκολ με την Βόρεια Ιρλανδία και είχε συμμετοχή σε δύο γκολ της Σλοβενίας με τον Σαν Μαρίνο. Ερχεται με καλή ψυχολογία, αφού επέστρεψε στα γκολ και αυτό θα κάνει καλό και στον ίδιο και στον Παναθηναϊκό. Και ο Μλαντένοβιτς έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με την Λιθουανία. Εκανε δύο ασίστ-πάρε, βάλε στον Μίτροβιτς και είχε και άλλες δύο σέντρες ανάλογες, που θα μπορούσαν να γίνουν γκολ με την Λιθουανία.

Η ομάδα το Σάββατο παίζει έναν ακόμα τελικό στο Αγρίνιο και πρέπει να κερδίσει, για να συνεχίσει με το απόλυτο νικών στο πρωτάθλημα και να πάει με καλή ψυχολογία στο πρώτο ματς του Europa League με την Βιγιαρεάλ.

*Ο Πογέτ έγινε… Μπόλονι και έβαλε τον Ιωαννίδη αριστερό εξτρέμ στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ. Πάλι καλά που δεν τον έβαλε αριστερό μπακ…

Ακυρώθηκε το φιλικό με Περιστέρι – Στη Βαρκελώνη Αταμάν και Γκριγκόνις

Previous article

«Διαπραγματεύτηκε με ΑΠΟΕΛ για Γαβριήλ ο Παναθηναϊκός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.