0

Οι μεταγραφικοί στόχοι-προτεραιότητες του Παναθηναϊκού και τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Γιοβάνοβιτς

Τεράστια νίκη για το τριφύλλι κόντρα στον Άρη. Επιτυχία που σκίασε σε κάθε περίπτωση ο σοβαρός τραυματισμός του Αϊτόρ. Κι όλα αυτά 4 στροφές πριν πέσει η αυλαία για τη διακοπή του πρωταθλήματος. Στον Παναθηναϊκό δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο αυτή την εποχή εκτός από τα αγωνιστικά. Και είναι λογικό…

Ωστόσο το ρεπορτάζ μας είναι σε άλλο τέμπο και θα πάμε για τη δική σας ενημέρωση λίγο πιο μπροστά. Οι “πράσινοι” έχοντας εντολές από τον Γιοβάνοβιτς ήδη πριν πεινάσουν μαγειρευουν στην μανατζερική πιάτσα. Θα φροντίσω να σας ενημερώσω πως ενίοτε τα δεδομένα αλλάζουν. Γιατί για παράδειγμα κανείς δεν περίμενε να μιλάμε τούτη την ώρα για κενό στη θέση του Αϊτόρ. Κι όμως…

Οι 2 + 1 κινήσεις για χειμώνα

Ήδη λοιπόν, τα πράσινα ραντάρ ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και του καλοκαιριού έχουν ανοίξει για τα καλά. Πανευρωπαϊκά γίνεται σκάουτινγκ. Και ενημέρωση των απανταχού μάνατζερ. Για το τι θα ζητήσει προσεχώς η ομάδα. Και το “P” έκανε ρεπορτάζ περί του θέματος. Δύο ΄ταν οι προτεραιότητες του Παναθηναίκού, πρό του τραυματισμού Αϊτόρ. Και σας τις αποκαλύπτουμε. Γιατί πλέον υπάρχει σοβαρή προοπτική να πάμε και σε τρίτη κίνηση στα μέσα του χειμώνα.

Στη θέση του Αϊτορ μπορούν να παίζουν εναλλάξ, Βαγιαννίδης (μπήκε χτες αλλαγή) Μπερνάρ και Βέρμπιτς. Όμως ο δρόμος είναι μακρύς και τα δεδομένα αλλάζουν. Πιθανόν ο Παναθηναϊκός να κινηθεί για 2 εξτρέμ. Αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ έθεσε ως προτεραιότητα την απόκτηση δεξιού εξτρέμ για το χειμώνα. Και τώρα υπάρχει ακόμη ένα κενό.

Η δεύτερη τη τάξει μεταγραφή που θέλει ο Παναθηναϊκός είναι ένα οκταροδεκάρι. Είτε με την μετακίνηση του Βέρμπιτς εσωτερικά ή με τον Κουρμπέλη και τον Τσέριν, αυτό μακιγιάρετε… Βασικά όμως με τον Μπερνάρ κυρίως παίζει κάθετα το “τριφύλλι”. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, αναζητάει το κάθετο ποδόσφαιρο. Και ο κόουτς θεωρεί πως χρειάζεται ένας αντι – Μπερνάρ στον άξονα, προκειμένου να δώσει επιθετική δυναμική στην ομάδα. Και ήδη αυτό αναζητάει

Οι δύο του καλοκαιριού

Ενόψει καλοκαιριού. Το καλοκαίρι είναι μακρυά. Φαντάζει και είναι. Ωστόσο στην πιάτσα είναι γνωστό πως ο Παναθηναϊκός στοχεύει από τώρα σε μια πληροφόρηση για δύο θέσεις. Και βλέπουμε… Η πρώτη είναι αυτή του δεξιού μπακ. Ο Γιοβάνοβιτς σκέφτεται το μέλλον. Τώρα έχει την κάλυψη με Σάντσες, Κώτσιρα, Βαγιαννίδη. Όμως ο Αργεντινός μετά το καλοκαίρι δύσκολα θα συνεχίσει.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα στόπερ. Δηλαδή… Αφού έφυγε ο Βέλεθ (υπολογιζόταν τρίτος μαζί με Μάγκνουσον – Σχένκεφλντ) αναπροσαρμόστηκαν και οι στόχοι. Αλήθεια είναι πως Πούγγουρας, Σάρλια, έκλεψαν την παράσταση με τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κράτησαν το μηδέν και έδειξαν όχι μόνο πως δεν είναι μπακ απ αλλά στέκονται άνετα σε υψηλό επίπεδο. Δύσκολα πάντως το καλοκαίρι θα συνεχίσει το ίδιο ντουέτο. Έτσι διερευνητικά και μόνο στο πίσω μέρος του μυαλού τους στον Παναθηναϊκό σκέφτονται τα του έξτρα στόπερ.

Τα πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θέλει το “τριφύλλι” και ο Γιοβάνοβιτς

Για το δεξί εξτρέμ… Ο Παναθηναϊκός τον θέλει εκρηκτικό και αθλητικό. Δυνατό με ικανότητα να ντριπλάρει. Ικανό στο έναν εναντίον ενός. Με επιθυμία να ζητάει μπάλα. Και να κινείται στο χώρο πίσω από τους αμυντικούς, να βγαίνει στην πλάτη των αντιπάλων. Δυνατότητα να παίζει σαν ψευτοεννιάρι. Και να έχει και τα δύο πόδια, ώστε να αλλάζει στις πτέρυγες.

Για τον παίκτη στο 8-10

Ο λεγόμενος Box to Box. Ζητάνε παίκτη που να έχει καλό μοίρασμα της μπάλας. Καλό passing game με εύρος στο μοίρασμα της μπάλας. Να παίζει επιθετική άμυνα. Να είναι δυνατός στο ντριπλάρισμα. με χαρακτηριστικά playmaker. Καλός με την μπάλα στα πόδια. Να παίζει σε υψηλή ένταση και προσφέρει ισσοροπία μετξύ άμυνας και επίθεσης. Να παίρνει ρίσκο στο τρίτο μισό.

 

Όσον αφορά μελλοντικά, το δεξί μπακ και το σέντερ μπακ. Το στόπερ δεν ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση εάν είναι δεξί ή αριστερό. Οι πράσινοι θέλουν να είναι καλός στο ένας εναντίον ενός. Να έχει καλές αντοχές να είναι δυναμικός και aggressive. Mάλιστα θέλουν ύψος, όχι χαμηλότερα από 1,86. Όσο για το μπακ.Να είναι καλός για το 1 κόντρα σε 1. Να είναι γρήγορο, δυναμικό, καλή φυσική κατάσταση. Και ύψος κοντά στο 1.82.

πηγή: paopantou.gr

Διαμαντίδης και Καλάθης σε reunion στην Αθήνα

Previous article

Σισέ για τον Αϊτόρ: «Eίσαι μαχητής, η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι μαζί σου»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.