0

Σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να είναι πολύ πιο κάθετος στις δύσκολες αποφάσεις.

Εκτός από τη έλλειψη ψυχολογίας που γιγαντώνεται στα δύσκολα ελέω της απουσίας προσωπικοτήτων, το όλο θέμα είναι (και) “κατασκευαστικό”. Και στη φάση που βρίσκεται πλέον η σεζόν κι ο Παναθηναϊκός, δεν αρκεί μόνο η συμπερασματική ανάλυση απ’ την πλευρά του προπονητή, μετά από “χαστούκια” τύπου Παναιτωλικού. Αυτός είναι ο αρχιτέκτονας όλης αυτής της προσπάθειας, αυτός είχε την ευθύνη όλων των αποφάσεων και των κινήσεων που έγιναν απ’ το περασμένο καλοκαίρι κι αυτός θα πρέπει να βρει στο τέλος της ημέρας τις λύσεις, για να πετύχει η ομάδα τους βασικούς στόχους της.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει πάρα πολλά καλά ως προπονητής, αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι έχει κι αυτός τα “κουσούρια” του. Με κυριότερο το γεγονός ότι προσπαθώντας πάντα να βγάλει κι απ’ τη… μύγα, ξίγκι, δεν είναι αποφασιστικός στις κομβικές αποφάσεις. Εκεί που χρειάζεται να σπάσει αυγά, για να προχωρήσει… Παρέλαβε ένα ρόστερ “πληγωμένο” κι απαξιωμένο απ’ τον πρώην προπονητή και τον (ο Θεός να τον κάνει) general manager του “τριφυλλιού”.

Σε πολλές περιπτώσεις ωστόσο, έπρεπε να είναι πολύ πιο κάθετος στις δύσκολες αποφάσεις. Και δη στα μεταγραφικά και στα θέματα σχεδιασμού, όπου (σε όλη την πορεία του ως προπονητής) ήταν και παραμένει πολύ “δύσκολος”: Χρειάζομαι φορ γκολτζή; Θα κάνω λοιπόν ότι χρειάζεται για να πάρω αυτόν τον επιθετικό που θα μου δώσει το εύκολο γκολ.

Η μόνιμη απουσία ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή, που δεν διορθώθηκε ούτε τον περασμένο Γενάρη, πρέπει να αντιληφθεί πως στο κάτω-κάτω της γραφής αδικεί την ίδια τη δουλειά του και των συνεργατών. Κι αυτό είναι που “τρελαίνει” τον περισσότερο κόσμο της ομάδας.

Γιατί εφετινός ο Παναθηναϊκός, αυτός ο Παναθηναϊκός διάολε, παίζει καλή μπάλα στα περισσότερα παιχνίδια του, παίζει “κανονικό” ποδόσφαιρο, προσπαθεί να επιβληθεί μέσα στο γήπεδο, παρά τις δεδομένες ανορθογραφίες στο ρόστερ του, αλλά όσο δεν έχει τον άνθρωπο μπροστά που θα του κάνει πιο εύκολη τη ζωή δικαιώνοντας τη δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο, όσο δεν καλύπτει σωστά και ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΡΑΦΙΑ τα κενά του, θα κυνηγάει διαρκώς την… ουρά του. Και θα ψάχνει να βρει κάθε φορά, γιατί βγάζει μόνος του τα μάτια του…

Πλέον θέλει κουράγιο…

Previous article

Η σκληρή αλήθεια της …εξάρτησης από τον Νέντοβιτς!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.