0

Η Φιγιόντα Φιτζέραλντ πραγματοποίησε το ντεμπούτο της με τον Παναθηναϊκό κόντρα στα Χανιά

– Πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πως ένιωσες στο ντεμπούτο σου με τη νέα σου ομάδα;

«Ένιωσα υπέροχα! Είναι κάτι καινούριο για μένα, αλλά είναι νέο και για την ομάδα επίσης. Έχουμε δουλειά να κάνουμε, θα πρέπει να “βρούμε” η μία την άλλη, αλλά ως πρώτο παιχνίδι όλες οι παίκτριες μαζί νομίζω πως τα πήγαμε καλά. Και κοιτώντας και το σκορ, όταν έχει κερδίσει με διαφορά πάνω από 30 πόντους, όλα είναι καλά. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι με τη σειρά και δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση όμως για να γίνουμε ακόμα καλύτερες». 

– Σε είδαμε όσο περνούσε η ώρα κόντρα στα Χανιά να προσαρμόζεσαι και να νιώθεις πιο άνετα στο παρκέ. Ήταν όπως το περίμενες;

«Ξεκινάω να βρίσκω τον ρυθμό μου σιγά-σιγά. Είναι ακόμα νωρίς, καθώς ήταν το πρώτο μου παιχνίδι, αλλά όσο αγωνιζόμαστε μαζί στο παρκέ τόσο θα μπαίνω περισσότερο στο κλίμα της ομάδας. Δεν είναι εύκολο να έρθεις σε μία νέα ομάδα και να παίξεις άμεσα με τον τρόπο που αγωνίζεται. Αλλά όπως είπα είναι κάτι που δουλεύουμε πολύ και στις προπονήσεις και θέλουμε στη συνέχεια να εμφανίσουμε ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο και να είμαστε καλύτερες από παιχνίδι σε παιχνίδι».

– Αντιμετώπισες τον Παναθηναϊκό δύο φορές με την Πολκοβίτσε στo Eurocup. Και με την προσθήκη της Λινέτα Κάιζερ βλέπεις την ομάδα να έχει βελτιωθεί από τότε;

«Ναι το βλέπω. Αλλά ακόμα και όταν αγωνίστηκα με την Πολκοβίτσε κόντρα στον Παναθηναϊκό η ομάδα ήταν καλή, έπαιζε ωραίο μπάσκετ. Έκαναν πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι, που σε βοηθούν να βελτιώνεσαι συνεχώς, αλλά προφανώς σε μία ομάδα υπάρχουν τα “σκαμπανεβάσματα” και όλοι έχουν τις μέρες που δεν θα είναι τόσο καλοί όσο τις προηγούμενες. Αλλά τώρα που είμαι στην ομάδα, που προπονούμαι με την ομάδα, βλέπω πως η εικόνα που είχα για την ομάδα είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού γίνεται εξαιρετική δουλειά. Έχουμε προπονητές και άτομα που δουλεύουν κάθε μέσα στην ομάδα ώστε να γίνουμε καλύτερες και αυτός είναι και ο στόχος για τη συνέχεια».

– Αγωνίστηκες στο ΟΑΚΑ, πιθανόν να έχει δει και βίντεο στο Youtube με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι που το σκέφτεσαι; 

«Ανυπομονώ να το ζήσω! Ακόμα και στο παιχνίδι με τα Χανιά, που δεν ήταν γεμάτο το γήπεδο και πάλι είναι σπουδαίο να νιώθεις τον κόσμο δίπλα σου να σε στηρίζει και να φωνάζει για σένα. Σου δίνει πολλή ενέργεια και σε βοηθάει στο παρκέ. Και το θυμάμαι πως να είσαι αντίπαλος του Παναθηναϊκού με αυτόν τον κόσμο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο κόσμος φωνάζει και ουρλιάζει πολλές φορές και είναι κάτι που σε… τρελαίνει όταν παίζεις ως αντίπαλος και σε αποσπά. Αυτό είναι κάτι που θέλω να ζήσω, με τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο και να είναι όλοι όρθιοι. Αυτή είναι η δύναμή μας».

– Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι με τη νέα σου ομάδα;

«Θέλω να είμαι η καλύτερη παίκτρια που μπορώ για τον Παναθηναϊκό και η παίκτρια που επίσης ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει στο ρόστερ του και να το αποδεικνύω σε κάθε ματς».

Δύο κουβέντες για τις μεταγραφές: Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός

Previous article

Η Οδύσσεια του Παναθηναϊκού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.