0

Πώς ο 20χρονος Σπύρος Τζαβίδας στάθηκε τυχερός στην ατυχία του.

Για όλους όσοι ασχολούνται καθημερινά με τα παναθηναϊκά δρώμενα δεν ήταν μία είδηση «βόμβα». Απαντες γνώριζαν εδώ και αρκετούς μήνες ότι ο Σπύρος Τζαβίδας δεν πραγματοποιεί προπονήσεις με το τριφύλλι εξ αιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε από το περασμένο καλοκαίρι και είχε εντοπιστεί στις σχετικές εξετάσεις.

Το σεβάστηκαν οι πάντες και εύχονταν να μην πρόκειται για κάτι σοβαρό για την υγεία του, διότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Πάνω από κάθε τι. Πάνω απ’ όλους κι απ’ όλα.

Ο 20χρονος Τζαβίδας είχε εκ γενετής μία εντοπισμένη αρρυθμία καρδιάς. Δεν επρόκειτο για κάτι ανησυχητικό. Δεν δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα στην άθλησή του και στα εργομετρικά είχε πάντοτε εξαιρετικές επιδόσεις.

Το δε ταλέντο του φαίνεται πόσο σπουδαίο ήταν από την καθιέρωσή του στις μικρές εθνικές, από τις συμμετοχές του στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, απ’ όσα έδειχνε στο χορτάρι σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού.

Αυτό που έπρεπε να κάνει είναι να παρακολουθεί από μικρό παιδάκι το συγκεκριμένο ζήτημα και να κάνει αναλυτικότερες εξετάσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ωστόσο, εντοπίστηκε κάτι που δεν είχε εμφανιστεί ξανά και προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους γιατρούς των πράσινων.

Αμέσως σταμάτησε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα κι έκανε μαγνητική καρδιάς, κι όχι ένα απλό καρδιογράφημα, προκειμένου να προκύψουν περισσότερα και αναλυτικότερα δεδομένα.

Δεν ήταν μία απλή συνθήκη, ένα απλό ζήτημα. Απαιτούσε τη μέγιστη υπευθυνότητα και έτσι αντιμετωπίστηκε.

Τέθηκε άμεσα εκτός Παναθηναϊκού Β και παντός είδους άθλησης, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα και οι άνθρωποι του τριφυλλιού αποφάσισαν να στείλουν τις εξετάσεις του σε εξειδικευμένους καρδιολόγους στην Αμερική. Μετά (και) την εισήγηση των Αμερικανών ιατρών, δεν είχαν πια κανένα ενδοιασμό.

Ο ταλαντούχος αθλητής ενημερώθηκε οριστικά ότι όφειλε να ολοκληρώσει πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά επί της ουσίας ο 20χρονος Τζαβίδας στάθηκε τυχερός στην ατυχία του.

Ναι, το ποδοσφαιρικό του όνειρο έληξε άδικα και άδοξα, αλλά εάν δεν είχε εντοπιστεί εγκαίρως το πρόβλημα στην καρδιά του, τότε αυτή ίσως να μην άντεχε σε κάποιο παιχνίδι ή σε κάποια προπόνηση της ομάδας.

Τί είναι το ποδόσφαιρο μπροστά στη ζωή; Τίποτα δεν είναι…

Στο πλευρό του Τζαβίδα, εκτός της οικογένειάς του που είναι το μεγάλο του στήριγμα, ήταν εξ αρχής ο ατζέντης που τον εκπροσωπούσε, έχοντας διακρίνει και ποντάρει στο ταλέντο του.

Ο Πάνος Γαλαριώτης, της «Sport Action», ο οποίος μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, Τάσο Δανιά, πήραν μία αξιέπαινη απόφαση: να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και να τον αξιοποιήσουν στο τμήμα σκάουτινγκ της εταιρίας τους προκειμένου να μείνει κοντά στο ποδόσφαιρο που τόσο πολύ αγαπά.

Μία νέα σελίδα στη ζωή του μόλις άνοιξε.

Βόλεϊ γυναικών: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Κύπελλο!

Previous article

Ακαδημίες: Επανέναρξη για Κ17, Κ19 και Final 4 τον Μάρτιο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.