0

Είναι γνωστό πως το καλοκαίρι λήγουν αρκετά συμβόλαια παικτών στον Παναθηναϊκό και μέσα σε αυτά είναι ποδοσφαιριστών που ανήκουν στη βασική ενδεκάδα αυτή τη στιγμή.

Τα συμβόλαια που λήγουν και “καίνε” την ομάδα με βάση τις εμφανίσεις του τελευταίου ενάμιση μήνα είναι αυτά των Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες, Σάντσες, Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνη.

Αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται σιγά σιγά ένα κλίμα βιασύνης να ανανεώσουν σχεδόν άπαντες με την ομάδα. Εμείς από την πλευράς μας θεωρούμε ότι οι παίκτες που πρέπει να ανανεώσουν εδώ και τώρα είναι μόνο οι Χουάνκαρ και Μαουρίσιο.

Ειδικά ο Ισπανός ακραίος μπακ θα έπρεπε ήδη να έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα καθώς οι εμφανίσεις του είναι εξαιρετικές και διακρίνονται για τη σταθερότητα τους. Μάλιστα ο 31χρονος μπακ έχει παίξει σχεδόν όλα τα παιχνίδια έως τώρα καθώς δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση πίσω από εκείνον. Άρα ναι πρέπει να ανανεώσει πάση θυσία και να αποκτηθεί ένας αξιόπιστος ακόμη μπακ για να διαμορφωθεί ένα καλό δίδυμο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Όσον αφορά τον Μαουρίσιο τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα. Ο “Μάου” αναζητά ένα καλό τελευταίο συμβόλαιο πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και τα πετροδόλαρα της αραβικής χερσονήσου αποτελούν ιδανική επιλογή για εκείνον και την οικογένεια του. Για τον Παναθηναϊκό θα ήταν ευχής έργον να παραμείνει στην ομάδα ο 34χρονος Βραζιλιάνος και μετά το τέλος της καριέρας του να πάρει πόστο στην ομάδα καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο πραγματικό “διαμάντι” και υπόδειγμα επαγγελματία που δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να μείνει μετά το καλοκαίρι αλλά θα το θέλαμε πολύ.

Από εκεί και πέρα οι Βιγιαφάνιες, Σάντσες και Χατζηγιοβάνης αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο Βιγιαφάνιες από τον Νοέμβρη και μετά είναι σε δαιμονισμένη κατάσταση και αποτελεί το κλειδί για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας. Είμαστε από εκείνους που έχουμε ασκήσει πολύ σκληρή κριτική στον Βίγια κυρίως για την συμπεριφορά του μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας και η κριτική αυτή ήταν δίκαιη. Όπως πολύ δίκαια λέγαμε ανοιχτά τα κακώς κείμενα, τώρα πολύ δίκαια του αποδίδουμε τα εύσημα.

Θα πρέπει να ανανεώσει ο Βίγια;

Αν συνεχίσει έτσι τότε ναι θα πρέπει να ανανεώσει. Δεν γίνεται όμως τώρα να δοθεί ένα συμβόλαιο των 600 χιλιάδων μίνιμουμ με μόλις δέκα καλά παιχνίδια. Ο Βίγια θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει διάρκεια στην απόδοση του και ότι τα κακώς κείμενα του παρελθόντος εντός των αποδυτηρίων αποτελούν οριστικά παρελθόν. Μόνο έτσι θα πρέπει να υπογραφεί νέο συμβόλαιο.

Στην ίδια κατηγορία με τον Βίγια βρίσκεται και ο Φακούντο Σάντσες. Ο Αργεντίνος μπακ είναι υπόδειγμα επαγγελματία και ένα από τα καλύτερα παιδιά των αποδυτηρίων. Μέχρι τον περασμένο Νοέμβρη ήταν ουσιαστικά εκτός πλάνων της ομάδας και η ανανέωση του συμβολαίου φάνταζε απίθανη. Ο Φακούντο όμως συνέχισε να δουλεύει αθόρυβα και μόλις του δόθηκε η ευκαιρία την άρπαξε από τα μαλλιά κάνοντας καταπληκτικές εμφανίσεις. Εάν δείξει ότι αυτή η αγωνιστική άνοδος έχει σταθερότητα τότε προσυπογράφουμε την πρόταση ανανέωσης.

Όσον αφορά τον Χατζηγιοβάνη η κατάσταση είναι εντελώς περίεργη. Το κακό με τον Τάσο είναι ότι οι ανανεώσεις των συμβολαίων του καταλήγουν πάντοτε σε σίριαλ και σε αυτό δεν γίνεται να μην έχει ευθύνη. Η αγωνιστική του παρουσία φέτος είναι μετριότατη ενώ το καλοκαίρι στην προετοιμασία συνέβησαν περίεργα πράγματα όσον αφορά το ενδιαφέρον της Αλτάι και όχι μόνο. Έχουν συμβεί και άλλα πράγματα που όμως δεν βγήκαν προς τα έξω και αυτό δείχνει πως ο Ιβάν έχει στεγανοποιήσει τα αποδυτήρια.

Αν ο Τάσος θεωρεί ότι μπορεί να βρει στο εξωτερικό και περισσότερα λεφτά και μεγαλύτερο αγωνιστικό χρόνο τότε καλή τύχη. Η ζωή πάντοτε προχωρά…

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλουμε να υπογραμμίσουμε είναι ότι όλες οι ανανεώσεις συμβολαίων δεν είναι ίδιες και η διοίκηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με σοβαρότητα χωρίς υπέρμετρους ενθουσιασμούς και παρορμητισμούς. Η ποδοσφαιρική λογική θα πρέπει να είναι κυρίαρχη πάντοτε.

 

Πηγή: leoforos1908.gr

 

Η Euroleague έκανε αναδρομή στην σεζόν 2019/20 για τον Γιόβιτς (vid)

Previous article

Ο Νέντοβιτς «έφερε» τον Γιόβιτς στον Παναθηναϊκό – Η ιδιαίτερη σχέση των Splash Brothers

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.