0

Το «τριφύλλι» κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (29/12) ανακοίνωσε ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού, με τους «πράσινους» να μην αποφεύγουν τη διασπορά στην ομάδα, αλλά το αυτί της Euroleague να μην… ιδρώνει. Αντί η διοργανώτρια αρχή να αναβάλει από χθες το ματς με τη Ζαλγκίρις, υποχρέωσε τους Λιθουανούς να μπουν στο αεροπλάνο, να ταξιδέψουν για τη χώρα μας και να ανακοινώσει την αναβολή της αναμέτρησης σχεδόν δύο ώρες πριν το προγραμματισμένο τζάμπολ της. Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά…

Ανάλογη περιπέτεια έζησε ο Παναθηναϊκός στην περασμένη σεζόν (2020-21) με το ταξίδι του στο Λυών της Γαλλίας για να αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν (13 Οκτωβρίου του 2020). Οι γηπεδούχοι είχαν (κατά διαολική σύμπτωση) 9 διαθέσιμους παίκτες, όπως και το «τριφύλλι» πριν τα κρούσματα της Πέμπτης (30/12), όντας δεδομένο όμως πως δεν θα ήταν τα μόνα.

Η Euroleague είχε αναγκάσει το «τριφύλλι» στην 3η αγωνιστική της περσινής χρονιάς να ταξιδέψει εν μέσω δρακόντιων μέτρων και εξονυχιστικών ελέγχων στη Γαλλία, παίρνοντας την απόφαση για αναβολή και πάλι μόλις δύο ώρες πριν την έναρξη του ματς, την στιγμή μάλιστα που η αποστολή του Παναθηναϊκού επιβιβάζονταν στο λεωφορείο με προορισμό το «Αστρομπάλ».

Οι «πράσινοι» επιβαρύνθηκαν με ένα ταξίδι χωρίς λόγο, αφού πολύ απλά η Euroleague θα μπορούσε εξ αρχής να αναβάλει το ματς και να γλιτώσει από τον κόπο και την ταλαιπωρία και τις δύο ομάδες και ειδικά το «τριφύλλι» που επέστρεψε… άπραγο στην Αθήνα.

Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε σχεδόν 14 μήνες μετά, αφού εν μέσω έξαρσης της μετάλλαξης «όμικρον» και της διασποράς των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Παναθηναϊκό, ανάγκασε τη Ζαλγκίρις να ταξιδέψει στην Αθήνα για να αναβάλει τελικά το παιχνίδι και τους Λιθουανούς να επιστρέψουν πλέον στη βάση τους.

Οι «πράσινοι» είχαν ζητήσει από την Τετάρτη την αναβολή της αναμέτρησης, με την Euroleague να απαντά πως έχει ήδη πολλές… απουσίες στην αγωνιστική και δεν επιθυμεί άλλη. Το αποτέλεσμα; Μία από τα ίδια… Η Ζαλγκίρις ήρθε στην Ελλάδα δίχως λόγο, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προστατευτεί καλύτερα και να μην έχει στο μυαλό του το παιχνίδι με τη λιθουανική ομάδα.

 

Στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ο Καλαϊτζάκης!

Previous article

«Θέλει πολύ το Κύπελλο ο Αλαφούζος – Η κλήρωση ίσως επηρεάσει το μεταγραφικό σχεδιασμό»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.