0

Η EuroLeague αποφάσισε να αναβάλλει το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ και από τη στιγμή που οι Λιθουανοί έχουν βρεθεί ήδη στην Αθήνα, οι «πράσινοι» υποχρεούνται να πληρώσουν το δεύτερο ταξίδι της ομάδας από το Κάουνας στην Ελλάδα.

Μετά τα τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να συμπληρώσουν οκτώ παίκτες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα με την Ζάλγκιρις Κάουνας στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Βέβαια εδώ υπάρχει ένας αστερίσκος. Από τη στιγμή που η Ζάλγκιρις είχε κάνει το ταξίδι στην Αθήνα, η γηπεδούχος ομάδας που ευθύνεται για τα κρούσματα Covid-19 έχει την υποχρέωση να καλύψει όλα τα έξοδα της φιλοξενούμενης στο επόμενο ταξίδι της για την διεξαγωγή της αναμέτρησης. Κάτι που δεν αφορά μόνο τα έξοδα μετακίνησης, αλλά και αυτά της διαμονής και παραμονής της αποστολής στην Αθήνα.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί πέρυσι και με τον Παναθηναϊκό λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με την Βιλερμπάν στο «Αστρομπάλ» της Λιόν! Μόνο που τότε οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που είχαν βρεθεί στη… θέση της Ζάλγκιρις και η γαλλική ομάδα σε αυτήν του «τριφυλλιού». Συγκεκριμένα το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου 2020, αλλά τα κρούσματα της Βιλερμπάν έβαλαν απαγορευτικό στην διεξαγωγή του.

Τότε, ίσχυε ακόμα ο κανονισμός για ήττα της ομάδας που είχε υπαιτιότητα με σκορ 20-0 αλλά κάτι τέτοιο άλλαξε στην πορεία και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη Λιόν την 1η Δεκεμβρίου. Μόνο που τότε όλα τα έξοδα της μετακίνησης και της διαμονής είχε αναλάβει η Βιλερμπάν, κάτι που θα κάνουν οι «πράσινοι» (όταν οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα) με την Ζάλγκιρις.

 

Οι πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού που πρέπει να… εμφανιστούν το 2022

Previous article

Στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ο Καλαϊτζάκης!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.