EDITORIALΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EDITORIAL

O ορισμός της φωτοβολίδας το δημοσίευμα της Livesport για τον Βοτανικό και το ΤΑΙΠΕΔ!

0

Η εφημερίδα Livesport είχε στο πρωτοσέλιδο της τον Βοτανικό και την είδηση ότι το έργο της Διπλής Ανάπλασης περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Από τη στιγμή που τα πράγματα στον ποδοσφαιρικό αλλά και τον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν πάνε καθόλου καλά και οι μεγαλομέτοχοι σε ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι στρυμωγμένοι, χρειάζεται προφανώς μια επικοινωνιακή βοήθεια και λίγος αποπροσανατολισμός του κόσμου με προμετωπίδα όπως πάντα το θέμα του γηπέδου.

Η εφημερίδα Livesport είχε στο πρωτοσέλιδο της τον Βοτανικό και την είδηση ότι το έργο της Διπλής Ανάπλασης περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα:

“Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αξιοποιήσει στο έπακρο το Υπερταμείο για μια σειρά από μεγαλεπήβολα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Μεταξύ αυτών ισχυρίζεται ότι βρίσκεται και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Οσονούπω αναμένεται η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Στρατηγικών Συμβάσεων για να εγκρίνει και να επικυρώσει και τυπικά τα έργα που θα έρθουν για ωρίμανση και επιτάχυνση στο ΤΑΙΠΕΔ. Κατά πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα ανατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ για ωρίμανση έργα ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, η Κυβερνητική Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει άμεσα τα πρώτα έργα, προϋπολογισμού έως 800 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά, στη λίστα των έργων που προορίζονται στη μονάδα του ΤΑΙΠΕΔ για ωρίμανση και τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνονται:

  • Σχεδόν το σύνολο των έργων του υπουργείου Ανάπτυξης που έχουν υπαχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Νοσοκομεία.
  • ΟΑΚΑ (ανακαίνιση ΟΑΚΑ και διεύρυνση εμπορικών του χρήσεων δαπάνης 43 εκατ.).
  • Αθηναϊκή Ριβιέρα (πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος). Ακολουθούν στρατηγικές αστικές αναπλάσεις, π.χ. Ελαιώνας, Βοτανικός, νότιο παραλιακό μέτωπο Αττικής, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού (475 εκατ.).
  • Νέο Πρωτοδικείο Αθηνών (θα κατασκευαστεί πίσω από τον Αρειο Πάγο και θα υπηρετήσει την ψηφιακή ανάπλαση).
  • 35 Σταθμοί Πυροπροστασίας σε δρυμούς, ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης (224 εκατ.).

Επίσης, αναμένεται να ενταχθούν στο ΤΑΙΠΕΔ και άλλα έργα που είναι μεν στρατηγικής σημασίας, αλλά δεν χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ, όπως η ανάπλαση της περιοχής όπου είναι σήμερα οι φυλακές Κορυδαλλού κ.λπ.”

Προσέξτε όμως που βρίσκεται η λαθροχειρία και το θόλωμα των νερών.

Τα έργα που θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ για ωρίμανση είναι όσα θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσεχώς θα ενταχθούν και έργα που πρόκειται να γίνουν μέσω ΣΔΙΤ.

Στην υπόθεση του Βοτανικού το Ταμείο Ανάκαμψης δέχεται να χρηματοδοτήσει τις αστικές αναπλάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή και το κόστος για το γκρέμισμα της Λεωφόρου.

Αυτά τα έργα θα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου όμως στον Ελαιώνα δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί ούτε από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά ούτε και από ΣΔΙΤ καθώς η Ε.Ε. έχει κόψει μαχαίρι τέτοιου είδους σκέψεις και άρα σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε δεν πρόκειται να περάσει σε κανένα απολύτως ΤΑΙΠΕΔ.

Ουσιαστικά για το κομμάτι που αφορά τον Παναθηναϊκό δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως από όσα ήδη γνωρίζουμε.

Επειδή όμως βρισκόμαστε σε διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων και η γκρίνια βρίσκεται στο απόγειο της πρέπει να ταΐσουμε με σανό τον κόσμο της ομάδας για να τον κρατήσουμε ήρεμο μέχρι το ματς με τη Λαμία και βλέπουμε.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν για ακόμη μια φορά:

  • Λεφτά για τις αστικές αναπλάσεις στον Ελαιώνα και το γκρέμισμα της Λεωφόρου υπάρχουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτά τα έργα θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ για ωρίμανση.
  • Λεφτά για το ποδοσφαιρικό γήπεδο ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δεν υπάρχουν και απλά γίνεται μια προσπάθεια απελπισίας μήπως και βρεθούν από τα κρατικά ταμεία. Αυτό όμως, όπως έχουμε εξηγήσει, είναι τρομακτικά δύσκολο να συμβεί μέσω του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων.

Oύτε τον Νοέμβρη η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό!

Previous article

Ξεκινούν οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο του Χατζηγιοβάνη

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




Login/Sign up




×
Show




×
Show