0

Περίμενε πολλά περισσότερα από αυτούς αλλά ακόμα δεν έχουν δείξει σχεδόν τίποτα…

Φεντερίκο Μακέντα, Λούκας Βιγιαφάνιες και Ραμόν Λούντκβιστ δεν έχουν προσφέρει στη φετινή σεζόν και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει πολλά περισσότερα από εκείνους.

O Παναθηναϊκός παρά την ξεκάθαρη βελτίωση στην αγωνιστική του εικόνα σε σχέση με πέρσι, δεν έχει καταφέρει να βρει διάρκεια ενώ στο δημιουργικό κομμάτι έχει πάρει τα περισσότερα από τον Καρλίτος, ο οποίος έχει σκοράρει 8 γκολ και έχει δώσει 1 ασίστ, δηλαδή έχει συμμετοχή στα 9 από τα 14 γκολ πρωταθλήματος των «πρασίνων».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει περισσότερα από τους υπόλοιπους παίκτες και σε αυτή την κατηγορία ανήκει η τριάδα των Φεντερίκο Μακέντα, Λούκας Βιγιαφάνιες και Ραμόν Λούντκβιστ, με τους δύο πρώτους να αμείβονται με 600 και 700.000 ευρώ ετησίως και οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από το… τίποτα που έχουν προσφέρει στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της SL1.

Φεντερίκο Μακέντα

O «Κίκο» σήκωσε το βάρος του σκοραρίσματος την προηγούμενη τριετία με 10, 14 και 9 τέρματα ανά σεζόν στο πρωτάθλημα αλλά φέτος δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς την ενδεκάδα και από μία άποψη λογικά, καθώς ο Καρλίτος είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση ενώ μέχρι στιγμής ο Ιταλός ήταν κάκιστος στα ματς που πέρασε ως αλλαγή και προερχόταν από μια μετριότατη προετοιμασία. Οι ενοχλήσεις στον αστράγαλο μπορούν να δώσουν μια εξήγηση για την εικόνα του 30χρονου φορ αλλά στις χρονιές του στον Παναθηναϊκό, έχει αποδείξει πως θέλει τον χρόνο του για να… πάρει μπροστά. Έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και με την εικόνα του Φώτη Ιωαννίδη να μην δίνει την ευκαιρία στον Γιοβάνοβιτς να τον διατηρήσει στο αρχικό σχήμα, ο Μακέντα θα πάρει τις ευκαιρίες του και πρέπει να αρχίσει να δείχνει πράγματα, να δίνει βοήθειες στο γκολ. Έχει το «πακέτο» και μπορεί να το κάνει, δεν είναι για… πέταμα και η μόνιμη μετατόπιση του Καρλίτος στο «10» του ανοίγει τον δρόμο.

Λούκας Βιγιαφάνιες

Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον φετινό Παναθηναϊκό. Η προσφορά του; Μηδενική. Είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή δείχνει να παίζει με μεγάλο «βάρος» στα πόδια, δεν θυμίζει τον ποδοσφαιριστή με τον… αέρα της ανωτερότητας που βλέπαμε ακόμη και πέρσι σε κάποια παιχνίδια. Δεν έχει δώσει την παραμικρή βοήθεια, δεν έχει ξεχωρίσει δημιουργικά και παρά το γεγονός πως στις προπονήσεις παλεύει πολύ, στον αγωνιστικό χώρο παραμένει άφαντος. Για να δούμε αν θα μπορέσει να κάνει το restart που τόσο έχει ανάγκη ο ίδιος αλλά και το «τριφύλλι».

Ραμόν Λούντκβιστ

Ο προπονητής πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Σουηδού μέσου που έχει χαρακτηριστικά διαφορετικά σε σχέση με τους άλλους χαφ των «πρασίνων». Ξεκίνησε βασικός στα δύο πρώτα ματς της σεζόν και ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Στην συνέχεια «χτυπήθηκε» από μια ίωση και έχασε αρκετό έδαφος. Το θέμα του δεν φαίνεται να είναι ποδοσφαιρικό αλλά καθαρά ψυχολογικό, πρέπει να πάρει τα «πάνω» του, να αποβάλλει το περιττό άγχος που έχει από την πρώτη ημέρα και να δείξει πάνω στο χορτάρι αυτά που μπορεί πραγματικά να δώσει.

 

Θέλει να βάλει πράγματα στη δημιουργία ο Γιοβάνοβιτς!

Previous article

Θα γίνει κίνηση για χαφ τον Γενάρη – Πάει για Νιάς ο Παναθηναϊκός;;;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.