EDITORS CHOICE

Η γύμνια του πεσμένου Βασιλιά…

0

Οι ομάδες που επιτέλους είδαν το… φως που τους έδειχνε ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια και έστειλαν τον Τζόρντι Μπερτομέου από εκεί που ήρθε.

Το τέλος του ήταν προδιαγεγραμμένο. Το τέλος του ήταν κοινό μυστικό. Μπορεί τις τελευταίες του ώρα ο Τζόρντι Μπερτομέου να έκανε ότι μπορούσε για να αλλάξει την κατάσταση αλλά αυτό ήταν αδύνατον. Βλέπετε και οι… τυφλοί είδαν. Όχι όλοι. Γιατί κάποιες ομάδες έστω και την τελευταία στιγμή στάθηκαν στο πλευρό του ανθρώπου που της στήριξε όλα αυτά τα χρόνια με κάθε τρόπο. Κάποιες άλλες όμως τον… πρόδωσαν. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα «έσβησαν»…. Μονοκονδυλιά όσα πέρασαν και έκαναν μαζί για τόσα χρόνια, έτσι ώστε ο πάλαι ποτέ κραταιός Τζόρντι Μπερτομέου να μην τις πάρει μαζί στον… πάτο.

Το τέλος για όλους είναι νομοτελειακό. Όμως κανείς δεν περίμενε ότι ο Τζόρντι Μπερτομέου θα αποτελούσε παρελθόν από τη Euroleague με τόσο εξευτελιστικό τρόπο. Βλέπετε, έπειτα από 20 χρόνια που δρούσε και ενεργούσε ως το απόλυτο αφεντικό της διοργάνωσης, δεν το τιμά ιδιαίτερα το ότι σε ένα απόγευμα τον πέταξαν εκτός με τις… κλωτσιές.

Διόρθωση. Όχι κανείς. Κάποιος το περίμενε. Κάποιος το είχε πει. Κάποιος το έβλεπε να έρχεται. Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποίος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος μετά και τις σημερινές εξελίξεις. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος είχε τονίσει πολλάκις στο παρελθόν τα κακώς κείμενα του Μπερτομέου. Είχε τονίσει πάρα πολλές φορές τις… κακοτοπιές του ανθρώπου που καπηλεύτηκε όσο κανείς άλλος την ευκαιρία που του έδωσαν οι ίδιες οι ομάδες. Αλλά τότε ο Γιαννακόπουλος ήταν ο… τρελός και ο Παναθηναϊκός ήταν το «μαύρο πρόβατο» του πρωταθλήματος. Μέχρι και ανακοίνωση είχαν βγάλει άλλες 10 ομάδες του συνεταιρισμού κατά του «τριφυλλιού» και υπέρ του Μπερτομέου. Τώρα όλοι ξέρουμε τι μπορούν να την κάνουν. Να τη σκίσουν και να την πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Όλοι ξέρουν. Και ας κάνουν πως δε ξέρουν.

Σήμερα πολλοί ερίζουν για το ποιος έστειλε τον Μπερτομέου σπίτι του. Και η… κατάντια είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και κάποιοι που ήταν δίπλα του. Που τον στήριζαν πρωί και βράδυ. Όμως όλοι ξέρουν. Και ας κάνουν πως δεν ξέρουν. Το Μπερτομέου τον έστειλε σπίτι του, έστω και αργά, ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ακόμα και η παύση των πειθαρχικών διώξεων που είχε ξεκινήσει ο Τζόρντι Μπερτομέου λέει πολλά. Πάρα πολλά. Και τον ταπεινώνει ακόμα περισσότερο.

Στήριξη που παραπέμπει αλλού

Τώρα, το μπάσκετ έχει την ευκαιρία του. Οι ομάδες οφείλουν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για το «αύριο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα μου επιτρέψετε να μην είμαι αισιόδοξος. Βλέπετε, ακόμα και τώρα, ακόμα και την ύστατη στιγμή υπήρξαν ομάδες που στήριξαν αυτόν τον άνθρωπο. Και αυτό μόνο φυσιολογικό δεν είναι.

Εισιτήρια από 10 ευρώ ο Παναθηναϊκός με ΠΑΟΚ!

Previous article

«Πέθανε από εγκεφαλικό ο Ερντογάν»

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




Login/Sign up




×
Show




×
Show