0

Αρκετοί rookies έχουν ήδη κάνει “πρωτοσέλιδα” με τις εμφανίσεις τους, νικητήρια καλάθια, highlights και συνολική επιρροή στο παιχνίδι που έχουν οδηγήσει τις ομάδες τους σε μεγάλες νίκες.

Κώστας Αντετοκούνμπο (Βιλερμπάν)

Αριθμοί ως την 5η αγωνιστική: 7,0 πόντοι, 3,4 ριμπάουντ, 9,4 PIR, 13:49 λεπτά

Με τον αυθεντικό… τρόπο των Αντετοκούνμπο, ο Κώστας καρφώνει διαρκώς και “τρέχει” ένα καλό σερί εμφανίσεων στην πρώτη του σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Οι πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του έρχονται από την 3η αγωνιστική και το τέλος του αγώνα κατά της Αναντολού Έφες. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έβαλε ένα φόλοου που έδωσε προβάδισμα στην Βιλερμπάν και ακολούθως έκλεισε το δρόμο προς το καλάθι στον Σέιν Λάρκιν, εξασφαλίζοντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες νίκες στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας του. Αποτέλεσε παράδειγμα το γεγονός ότι ο Κώστας μπορεί να βρίσκεται παντού στο παρκέ και να επηρεάσει το παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Αϊζέια Κάνααν (Ούνιξ Καζάν)

Αριθμοί ως την 5η αγωνιστική: 15,0 πόντοι, 2,6 ριμπάουντ, 8,4 PIR, 25:41 λεπτά

Ο Αϊζέια Κάνααν έχει μεταφέρει επιτυχώς τις επιθετικές του ικανότητες από το EuroCup στην Ευρωλίγκα, προσαρμόζοντας τες επιτυχώς και με καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν.

Ο Κάνααν παράγει περισσότερους πόντους, σουτάρει καλύτερα (έχει 37 τρίποντα με 40%) και ηγείται αυτή τη στιγμή στο σκοράρισμα της Ούνιξ. Έκανε το ρεκόρ σεζόν με την Μπάγερν σκοράροντας 21 πόντους με 5/9 τρίποντα, ωθώντας την ομάδα του στην πρώτη και μοναδική ως τώρα νίκη της στη σεζόν.

Όσκαρ Ντα Σίλβα (Άλμπα Βερολίνου)

Αριθμοί ως την 5η αγωνιστική: 15,0 πόντοι, 5,0 ριμπάουντ, 18,5 PIR, 29:07 λεπτά

Σε λιγότερο από διάστημα δύο εβδομάδων από τότε που πήγε στην Άλμπα κι ως rookie στην Ευρωλίγκα, ο Όσκαρ Ντα Σίλβα έβαλε γερά το αποτύπωμα του σε μία από τις μεγαλύτερες ως τώρα εκπλήξεις στη σεζόν: η Άλμπα κέρδισε την ισχυρότερη Φενέρ.

Με 22 πόντους και πέντε ριμπάουντ παίζοντας σε μία ασυνήθιστη για αυτόν θέση, αυτή του σέντερ, ο Ντα Σίλβα εντυπωσίασε, κάνοντας μία εντυπωσιακή σύσταση του στην Ευρωλίγκα. Αν και παντελώς άπειρος, ο Ντα Σίλβα ανέλαβε περισσότερες αρμοδιότητες λόγω των τραυματισμών της Άλμπα, σκορπώντας πολλές προσδοκίες στην πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Κόνερ Φράνκαμπ (Ζενίτ)

Αριθμοί ως την 5η αγωνιστική: 8,0 πόντοι, 6,4 PIR, 15:43 λεπτά

Η πρώτη εμφάνιση του Κόνερ Φράνκαμπ στην Ευρωλίγκα αποτελεί παράδειγμα για το πως ένας παίκτης μπορεί να εκμεταλλευτεί τα πάντα στην πρώτη ευκαιρία που του δίνεται.

Μετά την απώλεια του Σαμπάζ Νέιπιερ (που εύκολα θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα) που τραυματίστηκε, ο Φράνκαμπ προήχθη σε βασικό και πέτυχε 18 πόντος, τους περισσότερους στην πρεμιέρα της Ζενίτ και τη νίκη επί της Ούνιξ.

Βοήθησε επίσης να μη χαθεί το ματς με την Μπάγερν στην 4η αγωνιστική με σημαντικά καλάθια μέσα στο παιχνίδι. Ο Φράνκαμπ έδειξε πως μπορεί να γίνει σημαντικό γρανάζι στη Ζενίτ κι ένα επιπλέον “όπλο” για τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ντέβον Χολ (Αρμάνι)

Αριθμοί ως την 5η αγωνιστική: 11,2 πόντοι, 6,8 PIR, 27:31 λεπτά

Ο Ντέβον “Το Παγόβουνο” Χολ. Ρωτήστε όποιον παίκτη θέλετε για να σας εξηγήσει πόσο ισχυρό είναι το συναίσθημα να πετυχαίνεις νικητήριο τρίποντο όπως αυτό που έβαλε ο Αμερικανός, ειδικά όταν έχεις αστοχήσει σε όλα τα προηγούμενα.

Κάπως έτσι ο Χολ έσωσε την Αρμάνι από την ήττα με τη Βιλερμπάν. Ήταν, πάντως, το μοναδικό παιχνίδι ως τώρα στην Ευρωλίγκα που ο Χολ δεν πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων, όντας ένας από τους πιο σταθερούς σκόρερ της αήττητης ως τώρα ιταλικής ομάδας.

Ντόντα Χολ (Μονακό)

Αριθμοί ως την 5η αγωνιστική: 9,2 πόντοι, 5,6 ριμπάουντ, 12,6 PIR, 16:18 λεπτά

Ο Ντόντα Χολ είναι έτσι απλά ένας από τους βασικούς λόγους που η Μονακό ξεκίνησε την παρθενική της σεζόν στην Ευρωλίγκα με δύο νίκες και δυσκόλεψε απίστευτα τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Ο πρώην ΝΒΑer αποτελεί μεγάλη δύναμη στη ρακέτα, παίζει σωστά το πικ εν ρολ καρφώνοντας εντυπωσιακά την μπάλα, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς στην άμυνα της Μονακό προστατεύοντας το καλάθι ψηλά. Ίσως μάλιστα οι αριθμοί του (1,7 μπλοκ) να τον αδικούν για τη δουλειά που κάνει στην άμυνα.

Ντάριλ Μέικον (Παναθηναϊκός)

macon_real

Αριθμοί ως την 5η αγωνιστική: 14,8 πόντοι, 3,0 ασίστ, 2,0 ριμπάουντ, 14,6 PIR, 24:52 λεπτά

Πέντε παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων μετράει ο Μέικον, κανένα κάτω από τους 13. Αυτή είναι ως τώρα η ιστορία του παίκτη του Παναθηναϊκού που σουτάρει με 54,7% εντός πεδιάς.

Τα αποτελέσματα δεν γέρνουν υπέρ του Μέικον και του Παναθηναϊκού που μπαίνει στον έκτο γύρο με ρεκόρ 1-4. Όχι όμως ότι δεν προσπάθησαν. Το τελευταίο παράδειγμα έρχεται από το Τελ Αβίβ, όπου ο Μέικον έβαλε 12 πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά, ωθώντας τον Παναθηναϊκό σε μία τρελή ανατροπή από το -20. Η ομάδα του έχασε, αλλά αυτό το μαχητικό πνεύμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  ως οδηγός για την ελληνική ομάδα που αναζητάει νίκες.

Τζος Νίμπο (Ζαλγκίρις)

Αριθμοί ως την 5η αγωνιστική: 10,0 πόντοι, 7,0 ριμπάουντ, 16,0 PIR, 24:30 λεπτά

Τη στιγμή που ο Τζος Νίμπο έχει γίνει “viral” κάνοντας σόου καρφωμάτων σχεδόν σε κάθε του παιχνίδι ως τώρα, ο ίδιος είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά alley-oops και poster-καρφώματα σε αντίπαλους. Παλεύει για κάθε μπάλα, είναι αφοσιωμένος στην άμυνα, αποδοτικός στα ριμπάουντ και η διπλή του “ιδιότητα” στις δύο ρακέτες, κάνει τον Ζντοβτς πιο σίγουρο ώστε να βασιστεί πάνω του και να ξεφύγει από το… μηδέν στις νίκες.

Η Ζαλγκίρις θα χρειαστεί περισσότερο από το “χυμό” του Νίμπο ώστε να επιστρέψει και να μη μείνει πίσω στην κούρσα για τα playoffs.

Έλι Οκόμπο (Βιλερμπάν)

Αριθμοί ως την 5η αγωνιστική: 18,2 πόντοι, 4,2 ασίστ, 3,8 ριμπάουντ, 18,2 PIR, 27:02 λεπτά

Είναι μήπως νωρίς για να ονομάσουμε από τώρα τον Έλι Οκόμπο ως τον ανεπίσημο ρούκι της χρονιάς; Ή μήπως ως έναν παίκτη βασικό υποψήφιο για τις πρώτες πεντάδες της Ευρωλίγκας;

Πέντε αγωνιστικές έχουν περάσει κι ο Οκόμπο έχει ήδη καταπλήξει τους πάντες με εμφανίσεις επιπέδου “σούπερ σταρ”. Δεν είναι μόνο ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ πίσω από τον Ουίλ Κλάιμπερν της ΤΣΣΚΑ, αλλά ταυτόχρονα σουτάρει με τρομερά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (63,4%) και τρίποντα (57,9%). Αν κι έχει περισσότερα λάθη (23) από ασίστ (21) καλό θα ήταν να μην εστιάσουμε τόσο πολύ σε αυτό το στοιχείο.

Η Βιλερμπάν απολαμβάνει τους καρπούς των εμφανίσεων του με ρεκόρ 3-2, χάνοντας μάλιστα από την Αρμάνι στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουμε, αλλά ο Οκόμπο δείχνει πως μπορεί να οδηγήσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας στο επόμενο επίπεδο.

Φίλιπ Πετρούσεφ (Αναντολού Έφες)

Αριθμοί ως την 5η αγωνιστική: 7,2 πόντοι, 2,0 ριμπάουντ, 8,4 PIR, 11:06 λεπτά

Η Έφες θέλει πολύ να χτίσει ένα νικηφόρο ρεκόρ μετά το κακό της ξεκίνημα (1-4), πετυχαίνοντας τη μόλις πρώτη της νίκη την 5η αγωνιστική. Έχουν μία αρκετά πληθωρική frontline, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη που ο Πετρούσεφ δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του στο βασικό rotation του Αταμάν.

Αν και δεν έχει παίξει αρκετά, ο Πετρούσεφ αξιοποιεί τον περισσότερο από το χρόνο του και στην πραγματικότητα βρίσκεται στην 9η θέση της αξιολόγησης των παικτών ανά λεπτό συμμετοχής. Έδειξε, πάντως, μέρος των εξαιρετικών επιθετικών του ικανοτήτων στην πρεμιέρα, όταν σε 16 λεπτά έβαλε 17 πόντους στη Ρεάλ Μαδρίτης.

πηγή: eurohoops.net

Πρόεδρος της Super League ο Μπορο(θρύλος)βήλος με ψήφους 15-0!

Previous article

Με Μαντζούκα και Καββαδά κόντρα στη Βιλερμπάν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.