0

Όλοι τα ήξεραν ή υποπτεύονταν. Διαιτητικές αποφάσεις που ξεπερνούσαν τα όρια του λάθους.

Μόλις… επτά μήνες είχε μείνει στον Παναθηναϊκό ο Όντετ Κάτας, έμαθε όμως με τον άσχημο τρόπο τι εστί διαιτησία σε αγώνα του «τριφυλλιού» στην Euroleague. «Δεν μας σέβεστε, κάθε εβδομάδα τα ίδια» φώναζε ο συνήθως ήρεμος Ισραηλινός τεχνικός σε ματς κόντρα σε ένα από τα «αγαπημένα παιδιά» της διοργάνωσης, την Μπασκόνια, την οποία και θα δούμε να… πρωταγωνιστεί στην συνέχεια.

Αρκετά με την θεωρία. Πάμε να δούμε επιγραμματικά ματς-φωτιά στα οποία ο Παναθηναϊκός το λιγότερο έτυχε κακής διαιτησίας, για να μην ειπωθεί κάτι πιο «χοντρό».

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός regular season 2017-2018: Φάουλ στον Νίκο Παππά

Τα «όργια» του Σάσα Πουκλ στην Βιτόρια στέρησαν από τον Παναθηναϊκό όσα δικαιούταν να πάρει. Ο Σλοβένος διαιτητής, πρωταγωνίστησε σε τρεις φάσεις σφυρίζοντας σε όλες κόντρα στους «πράσινους». Φυσικά, δεν χρειάζεται συζήτηση το αν με το σκορ στο 83-84 υπάρχει φάουλ στην προσπάθεια του Νίκου Παππά. Ούτε χρειάζεται να αναφερθούμε στην δια μαγείας εξαφάνισή του από αγώνες του Παναθηναϊκού μετά από εκείνο το κρύο βράδυ στην «Fernando Buesa Arena».

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός regular season 2017-2018, «Τάπα» Βέσελι

Πες ότι οι διαιτητές έχασαν την φάση. Εσύ ως διοργάνωση τι παράδειγμα δίνεις όταν ένα τόσο ξεκάθαρο φάουλ το κατατάσσεις στις κορυφαίες φάσεις της αγωνιστικής; Η «τάπα» του Γιαν Βέσελι στον Νίκο Παππά έχει μείνει αξέχαστη και για τον τρόπο που την διαχειρίστηκε η Euroleague. Εκείνος που σίγουρα δεν ξεχνά είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος ανέκαθεν διεκδικούσε το δίκιο του.

Πες ότι οι διαιτητές έχασαν την φάση. Εσύ ως διοργάνωση τι παράδειγμα δίνεις όταν ένα τόσο ξεκάθαρο φάουλ το κατατάσσεις στις κορυφαίες φάσεις της αγωνιστικής; Η «τάπα» του Γιαν Βέσελι στον Νίκο Παππά έχει μείνει αξέχαστη και για τον τρόπο που την διαχειρίστηκε η Euroleague. Εκείνος που σίγουρα δεν ξεχνά είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος ανέκαθεν διεκδικούσε το δίκιο του.

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης, regular season 2017-2018: Η φάση που θα μπορούσε να κρίνει το ματς, το οποίο κέρδισε η ελληνική ομάδα

Η λίστα δεν περιλαμβάνει μόνο ήττες αλλά και αγώνες που στο τσακ δεν άλλαξαν νικητή εξαιτίας μίας λανθασμένης διαιτητικής απόφασης. Στο συγκεκριμένο ματς ο ο Τόμπκινς κάνει τουλάχιστον… πέντε βήματα μέχρι να καταλογιστεί (ορθά) υπέρ του φάουλ από τον Σίνγκλετον. Η φάση ξέφυγε (;) από την αντίληψη του Νέντοβιτς, διαιτητής για τον οποίο εξερράγη πέρσι και ο Όντετ Κάτας.

Ρεάλ Μαδρίτης Παναθηναϊκός, πλέι οφ Game 4, 2017-2018

Μία πρόκριση σε Final Four είχε και διαιτητική επιρροή. Τρία καθοριστικά σφυρίγματα στο φινάλε δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ολοκληρώσει ένα επικό come back και έστειλαν την Ρεάλ Μαδρίτης προς το 10ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η ιστορία δεν θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά αν είχαμε τα σωστά σφυρίγματα;

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός πλέι οφ Game 1, 2018-2019

Ένα ακόμη συναπάντημα του Παναθηναϊκού με την «βασίλισσα» είχε διαιτητική εύνοια προς… Ισπανία μεριά. «Ήταν αντικανονική η άμυνά του, αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Δεν δόθηκε φάουλ, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε» τόνιζε ο Κιθ Λάνγκφορντ. Το λάθος, βέβαια, είχε γίνει.

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης regular season 2020-2021

Ξανά ελληνοϊσπανική μονομαχία, ξανά ο τελικός νικητής δεν προήλθε με 100% θεμιτό τρόπο. Ένας έτερος Σλοβένος διαιτητής, ο Νταμίρ Γιαβόρ έβαλε το χεράκι του ακόμα και εκεί που δεν έπρεπε, με τρεις καθοριστικές διαιτητικές αποφάσεις στην παράταση να καθορίζουν εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Highlight το σπρίξιμο του Τόμπκινς στον Μπέντιλ που τον έστειλε… στην Λεωφόρο Κύμης. Σε μία χρονιά, μάλιστα, που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αποχωρήσει από τα κοινά της ομάδας, οπότε δεν υπήρχε «ο προφανής λόγος» της κόντρας αλλά μόνο… εκδικητική συμπεριφορά που ανάγκασε ακόμη και τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη να διαμαρτυρηθούν.

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο regular season 2020-2021

Ίδια σεζόν, ίδιος παρονομαστής. Οι καμικάζι του Στόουκς ήρθαν στο ΟΑΚΑ και «καθάρισαν» τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς στο ΟΑΑΚ. Κρίσιμες αποφάσεις όλες υπέρ της πιο ισχυρής οικονομικά Αρμάνι Μιλάνο. Ειδικά η τελευταία, μπροστά στα μάτια του Σρέτεν Ράντονιτς που «τρέλανε» τους Παπαγιάννη και Παπαπέτρου.

Για το τέλος, βάζουμε ένα «ρεζουμέ» όλων όσων έζησε ο Παναθηναϊκός Η επιστολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με στοιχεία και αριθμούς επιβεβαίωνε την διαιτητική αδικία που βίωναν οι «πράσινοι», την ώρα που εξίσου κατατοπιστικό ήταν και το βίντεο με το οποίο κατηγορούσε την διοργάνωση για ευνοϊκή μεταχείριση των Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε. Ο χρόνος και οι εξελίξεις, τελικά, τον δικαίωσαν…

 

 

 

πηγή: sdna.gr

Βιντσιλαίου: «Να βοηθάω όσο μπορώ σε άμυνα και επίθεση»

Previous article

Πόσο αδικεί τον εαυτό του ο φετινός Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.