0

Το ΝΒΑ και η FIBA δουλεύουν στην προοπτική της δημιουργίας τoυ ΝΒΑ Europe

Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ραγδαίες από τη στιγμή που οι ομάδες – μέτοχοι της EuroLeague συμφώνησαν για την αποχώρηση του Τζόρντι Μπερτομέου από τη θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης το καλοκαίρι του 2022.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του BCL, Πατρίκ Κομνηνός διέψευσε τη φημολογία που αναπτύχθηκε εσχάτως όσον αφορά το ενδεχόμενο μετακόμισης κάποιων ομάδων της EuroLeague στη διοργάνωση της FIBΑ ενώ σημερινό δημοσίευμα της Marca αναφέρει πως το ΝΒΑ και η Παγκόσμια Ομοσπονδία βρίσκονται σε συζητήσεις για τη δημιουργία του ΝΒΑ Europe!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, «αυτό σημαίνει ότι η Φενέρμπαχτσε θα παίζει με τους Λέικερς; Όχι. Σημαίνει ότι η εκμετάλλευση του brand περνάει στους Αμερικανούς που βλέπουν το NBA Europe ως την πέμπτη διοργάνωση τους έπειτα από το ΝΒΑ, το WNBA, τη G-League και τη Basketball African League. Οι τελευταίες εξελίξεις επιταχύνουν τις διαδικασίες για την προώθηση του NBA Europe».

Αναφέρεται, μάλιστα πως το σχέδιο μπορεί να υλοποιηθεί από την επόμενη χρονιά, τονίζοντας πως ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ έχει επικοινωνήσει ήδη με τον CEO της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου εκφράζοντας την πρόθεσή του να δει τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε αυτή τη νέα διοργάνωση.

 

Ο,τι χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός: Τρομερή ασίστ του Φέρελ στον Παπαγιάννη! (vid)

Previous article

Οι 8 μαζεμένοι πόντοι του Καλαϊτζάκη στο ΝΒΑ (vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.