0

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με νίκες και… ευρωπαϊκά! 

Κι όχι με μια απλή νίκη, αλλά με μεγάλο θρίαμβο (61-69) μέσα στη Ρωσία, με ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο. Οργίασε η Ριντ με 29 πόντους, έκρινε το νικητή η Λύμουρα με 2 ασύλληπτα τρίποντα στο φινάλε.

Οι «πράσινες» με καρδιά πρωταθλητή και μαχητική ψυχή κατάφεραν να ξεπεράσουν και την απουσία μία ψηλής από τη ρακέτα και να φτάσουν σε μία τεράστια νίκη μέσα στην έδρα της Ενισέι.

 

Η Τσάστιτι Ρίντ ήταν απολαυστική, με την Αμερικανίδα φόργουορντ να έχει 29 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ στα 40:00 λεπτά που αγωνίστηκε στο ματς. Ενώ άλλους 18 είχε η «διπλή» Σεκόια Χολμς, που έκανε double double έχοντας και 12 ριμπάουντ.

Καθοριστική η Λολίτα Λύμουρα, που με δύο τρίποντες «βόμβες» στα τελευταία 2 λεπτά της αναμέτρησης ουσιαστικά έκρινε το ματς, με την έμπειρη παίκτρια να έχει συνολικά 11 πόντους, με 3/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, σε μία αρχηγική εμφάνιση.

 

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, με τις «πράσινες» να δυσκολεύονται να βρουν πόντους στην επίθεση, με την έλλειψη της ψηλής να είναι εμφανής από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Ενισέι τελείωσε το δεκάλεπτο με διπλάσιο ριμπάουντ, 14 έναντι 7 του «τριφυλλιού», με τη ρακέτα να αποτελεί «πληγή».

 

Η ρωσική ομάδα προηγήθηκε με 8-2 στο 2′, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει λύση τόσο στην επίθεση, όσο και στη ρακέτα, αλλά να μην τα καταφέρνει και την Ενισέι να φτάνει στο 7′ στο +9 (15-6) και την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 17-8.

Ριντ και Χόλς οδήγησαν το «τριφύλλι» στη δεύτερη περίοδο, με την πρώτη να ολοκληρώνει το ημίχρονο με 16 πόντους και τη δεύτερη με 10. Οι «πράσινες» μείωσαν σε 17-16 στο 13′ και ισοφάρισε σε 24-24 στο 6′, με την Ενισέι να «τρέχει» ένα σερί 8-0 και να διαμορφώνει το 32-24, αλλά τον Παναθηναϊκό να απαντάει με δικό του επιμέρους 7-0 και να φέρνει το ματς στον πόντο (32-31) στο 19′, με το σκορ στην ανάπαυλα να είναι 34-31 υπέρ των Ρωσίδων.

 

Η τρίτη περίοδος ήταν το δεκάλεπτο της μίας… ανάσας, αφού οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα μέχρι το 29′, όταν οι «πράσινες» έχασαν τη συγκέντρωσή τους, η Ενισέι το εκμεταλλεύτηκε, πέρασε μπροστά με 50-45 και κατάφερε μετά το τέλος των 30 λεπτών ΄έχει προβάδισμα 3 πόντων (50-47).

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ψυχή στο παρκέ. Οι «πράσινες» δεν έχασαν σε κανένα σημείο τη συγκέντρωσή τους και με τη Λύμουρα να παίρνει την σκυτάλη από τη Ριντ, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έφτασαν στη μεγάλη νίκη.

 

Η αρχηγός του «τριφυλλιού» με δύο τρίποντα έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 65-57 1:19 πριν το τέλος της αναμέτρησης και ουσιαστικά σήμανε τον ήχο της νίκης στη Ρωσία, με τη Χατζηνικολάου και τη Χολμς να διαμορφώνουν το τελικό 61-69.

Δεκάλεπτα: 17-8, 34-31, 50-47, 61-69

 

Μισή μέρα περιθώριο: Την Παρασκευή (22/10) απολογείται ο Παναθηναϊκός

Previous article

Ορίστηκε το Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.