EDITORS CHOICE

«Καθρέφτης» του Γιοβάνοβιτς είναι ο Καρλίτος

0

Ο Ισπανός επιθετικός είναι η επιτομή της αλλαγής που έχει φέρει στον Παναθηναϊκό ο Σέρβος προπονητής.

Ακόμα ένα παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» που ο Παναθηναϊκός νίκησε με μεγάλο σκορ και ήταν πειστικός στην εμφάνιση του. Γιατί το τελικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ιωνικό δεν παραμορφώνει την πραγματικότητα. Το αντίθετο, την αποτυπώνει πλήρως. Ο Παναθηναϊκός το άξιζε και το δικαιούταν.

Φυσικά, μέσα στη και στην ευφορία, στον οργανισμό του Τριφυλλιού πρέπει να αναρωτηθούν γιατί δεν παίζουν έτσι και εκτός έδρας. Είναι ένα μεγάλο ερώτημα που πρέπει να το απαντήσουν αυτό, αλλά κυρίως, να ανακαλύψουν τα αίτια και να έχουν ανάλογη απόδοση στις άλλες έδρες.

Αλλά σε ένα τέτοιο βράδυ, ας μην είμαστε γκρινιάρηδες. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει θέαμα, σκοράρει κατά ριπάς στην έδρα του και οι οπαδοί του φεύγουν ευχαριστημένοι από τις εξέδρες. Έχουν την ανυπομονησία να φτάσει το επόμενο παιχνίδι, για να πάνε στη Λεωφόρο και να παρακολουθήσουν την αγαπημένη ομάδα τους.

Καρλίτος, ο «καθρέφτης» του Γιοβάνοβιτς

Ο Καρλίτος είναι μακράν ο πιο βελτιωμένος παίκτης από την προηγούμενη σεζόν. Ένας επιθετικός ο οποίος πέρυσι σερνόταν, φέτος οργιάζει. Η κατακόρυφη βελτίωση του Ισπανού πιστώνεται στη δουλειά του Σέρβου προπονητή. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο, αφού ο Καρλίτος είναι αδυνατισμένος, έχει καλή φυσική κατάσταση και έκρηξη. Πρωτίστως, νιώθει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη.

Σε ομαδικό επίπεδο, γιατί ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο που αναπτύσσεται, αξιοποιεί τα προσόντα του Καρλίτος. Δεν αναγκάζει τον 30χρονο στράικερ να τρέχει δεξιά και αριστερά για να πάρει… σκοτωμένες μπαλιές. Αλλά ο Καρλίτος παίρνει τη μπάλα μέτωπο προς την εστία, στο σωστό σημείο και στο κατάλληλο τάιμινγκ. Εκεί που αυτός ξέρει τι πρέπει να κάνει…

Να κρατήσουμε και τον αλτρουισμό του Ισπανού… Για δεύτερο συνεχόμενο ματς στη Λεωφόρο ο Καρλίτος είχε την ευκαιρία να εκτελέσει πέναλτι και να καλυτερέψει την επίδοση του, αλλά δεν το έκανε. Άφησε την εκτέλεση σε συμπαίκτη, για να σκοράρει και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Με τον Βόλο το έδωσε στον Βιτάλ, με τον Ιωνικό το έδωσε στον Παλάσιος. Σημαντικό και ενδεικτικό του κλίματος στο Τριφύλλι.

Ο Σέρβος κράτησε το λόγο του

Ο Γιοβάνοβιτς είχε θέσει ως πρώτο στόχο στην παρουσίαση του, να φεύγουν χαρούμενοι οι οπαδοί του από το γήπεδο. Μέχρι τώρα, ο Σέρβος εκπληρώνει την υπόσχεση του. Τουλάχιστον στα εντός έδρας. Πάντως, ο Παναθηναϊκός πείθει ότι θα συνεχίσει σε ανάλογο τέμπο και θα γίνεται όλο και καλύτερος. Και περιμένει και επιστροφές βασικών παικτών ή την αναγέννηση μερικών παλιών που δεν έχουν βοηθήσει. Ο Γιοβάνοβιτς εμφανίζεται σίγουρος ότι θα πάρει λύσεις και από αυτούς. Αν κρίνουμε από την εικόνα των υπολοίπων, μάλλον θα συμβεί και αυτό.

Μπήκε στην εξίσωση ο Παλάσιος

Ο Παναθηναϊκός ανοίχτηκε στη μεταγραφή του Σεμπάστιαν Παλάσιος, δαπανώντας σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του από την Ιντεπεντιέντε. Δεν εγκρίνει κάθε μέρα τέτοιες δαπανηρές κινήσεις ο Αλαφούζος και για αυτό, είναι σημαντικό να «βγει» ο Αργεντινός εξτρέμ

Ασφαλώς, με μία καλή εμφάνιση και ένα γκολ, ο Παλάσιος απέχει παρασάγγες για να θεωρηθεί επιτυχημένος. Ωστόσο, ο 29χρονος επιθετικός έδειχνε μεγάλη όρεξη στα προηγούμενα ματς και του έλειπε η ουσία. Κόντρα στον Ιωνικό έδειξε γιατί τον ήθελε ο Γιοβάνοβιτς. Με γρήγορη και κοφτή ντρίμπλα, σωστές επιλογές στην περιοχή, πίεση και ένταση.

Ο Παλάσιος είχε ανάγκη από ένα γεμάτο βράδυ, για να μπει στην αγωνιστική εξίσωση του Παναθηναϊκού. Το κατάφερε Τώρα, αυτό που έχει να κάνει είναι να έχει ανάλογη εικόνα στα επόμενα ματς.

Πηγή: sportday

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν εμπνέει σεβασμό και φόβο!

Previous article

Θλάση ο Μποχωρίδης – Θεραπεία για Σαντ Ρος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




Login/Sign up




×
Show




×
Show