0

Tο τελευταίο «διπλό» των «πρασίνων» επί ισπανικού εδάφους πριν από 8,5 χρόνια!

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ αποτελεί τον «κακό δαίμονα» του Παναθηναϊκού στην EuroLeague. Μια ματιά στις 12 τελευταίες τους συναντήσεις φτάνει και περισσεύει για να το καταλάβει κάποιος, καθώς οι «πράσινοι» αγνοούν την έννοια της λέξης «νίκη». Ναι, πολύ καλά διαβάσατε!

Οι Μαδριλένοι μετρούν 12 σερί νίκες απέναντι στο «τριφύλλι» (είτε εντός, είτε εκτός έδρας) ενώ η τελευταία επιτυχία της ελληνικής ομάδας απέναντι στους Ισπανούς σημειώθηκε στο πρώτο ματς των playoffs του 2018 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Τότε που είχε κάνει… πάρτι για το 1-0 στη σειρά κερδίζοντας με 95-67.

Και αν μπουν στην εξίσωση μόνο τα παιχνίδια στη Μαδρίτη, τότε θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο ακόμα πιο πίσω για να βρούμε την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού και δη στον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε οι «πράσινοι» μέτρησαν 10 σερί ήττες ως φιλοξενούμενοι της Ρεάλ, η οποία από εκείνο το σημείο και μετά μετράει 15 νίκες και μόλις 4 ήττες! Αν μη τι άλλο η παράδοση δεν είναι με το μέρος των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, οι οποίοι εκτός από το… εκ των πραγμάτων, δύσκολο έργο που θα έχουν, καλούνται να πάνε «κόντρα» και σε μια «στοιχειωμένη» προϊστορία.

Όμως τι ακριβώς είχε γίνει στις 21 Μαρτίου 2013; Το Gazzetta κάνει flash back σ’ εκείνο το παιχνίδι και μεταφέρει τα όσα είχαν συμβεί στο -τότε- «Palacio De Deportes» (σ.σ. νυν «WiZink Center) όπου ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 74-73.

Ήταν μια περίοδος όπου το «τριφύλλι» πάλευε για να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs της σεζόν 2012-13. Το παιχνίδι στη Μαδρίτη ήταν για την 12η αγωνιστική του ΤΟΡ-16 και απέμεναν συνολικά τρεις αγωνιστικές για το τέλος. Ο Παναθηναϊκός βρίσκονταν οριακά στην 4η θέση του ομίλου (σ.σ. έπαιρναν το εισιτήριο της οκτάδας οι τέσσερις πρώτοι των δύο ομίλων) με ρεκόρ 7-4, πίσω από Ρεάλ (9-2), Εφές (9-2) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (8-3) ενώ τον καταδίωκε η Μάλαγα (6-5).

Αν και θα είχε άλλες δύο ευκαιρίες μπροστά του κρατώντας τη τύχη στα χέρια του (καθώς υστερούσε στην ισοβαθμαία με την Ουνικάχα έχοντας κερδίσει με +5 στο ΟΑΚΑ και έχοντας χάσει με -6 στη Μάλαγα), το ματς στη Μαδρίτη ήταν «must win».

Ωραίοι και παραλίγο… μοιραίοι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής

Και όπως φάνηκε μετά το πρώτο τζάμπολ, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε πάει στο «Palacio De Deportes» μόνο για τη νίκη. Μετά το αναγνωριστικό 12-12 του 7′ οι Διαμαντίδης και Ούκιτς έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με τη λήξη του δεκαλέπτου (14-17) και κατάφερε να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι πραγματοποιώντας ένα επιμέρους 12-5 στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου (33-38 το προβάδισμα για την ελληνική ομάδα).

Στην 3η περίοδο η Ρεάλ ήταν καλύτερη από τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις και με επιμέρους 20-11 γύρισε… τούμπα το ματς και βρέθηκε στο +4 (53-49) έχοντας πάρει και το μομέντουμ του αγώνα. Οι Ρούντι Φερνάντεθ και Νίκολα Μίροτιτς είχαν κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά αλλά η σκοπιμότητα και το «πρέπει» της νίκης ανέτρεψαν τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει στην οριακή νίκη με 74-73.

Μια νίκη που κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των βολών, καθώς τόσο οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι με τους Διαμαντίδη (1/4 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα) και Τσαρτσαρή (2/4 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα) όσο και η Ρεάλ με τον Σέρχιο Γιουλ. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός κράτησε τη νίκη με «νύχια και με δόντια» και την αμέσως επόμενη αγωνιστική με το νέο διπλό στην έδρα της Μπάμπεργκ είχε πάρει και το εισιτήριο των playoffs.

Το φύλλο αγώνα της τελευταίας νίκης του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη

Διαιτητές: Λαμόνικα, Ταουρίνο, Λάτισεβς

Tα δεκάλεπτα: 14-17, 33-38, 53-49, 73-74

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 17 (1), Σουάρεθ 3, Ρέγιες 6, Μίροτιτς 17, Ροντρίγκεθ 10, Χετσχάιμερ, Μπέγκιτς 9, Κάρολ 4, Γιουλ 7 (1), Σλότερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 3 (1), Ματσιούλις 4 (1), Ούκιτς 12 (2), Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 16 (2), Διαμαντίδης 14 (2/5τρ., 8ασ.), Γκιστ 4, Μπανκς 3 (1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 6.

 

Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να τον κάνει ομάδα

Previous article

Πράσινη η Ντουντουνάκη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.