0

Ο από καιρό έτοιμος να λάμψει Βιτάλ, ο «αργοπορημένος» Παλάσιος και η σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Ρούμπεν Πέρεθ.

Ένα μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος καταγράφουμε τα πεπραγμένα των εφτά καινούργιων καλοκαιρινών μεταγραφικών αποκτημάτων του Παναθηναϊκού στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Super League υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Γιάννης Κώτσιρας: Ο αξιόπιστος

Ήταν ο πρώτος από τους «νεοφερμένους» που έφτασε στην ομάδα από τον Ιούνιο κιόλας. Πρόκειται μία περίπτωση που είχε προχωρήσει αρκετά πριν έρθει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο «τριφύλλι», όμως αποκτήθηκε τελικά και με την σύμφωνη γνώμη του Σέρβου προπονητή. Ο 28χρονος Έλληνας δεξιός μπακ κέρδισε άμεσα την εμπιστοσύνη του και γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε ως βασικός στα τέσσερα από τα πέντε φετινά παιχνίδια του πρωταθλήματος, χάνοντας μόνο το ντέρμπι στο «Γ.Καραϊσκάκης» ελέω ίωσης. Η αμυντική του προσήλωση είναι αυτή που έχει «σαγηνεύσει» περισσότερο τον Γιοβάνοβιτς ενώ και στο επιθετικό κομμάτι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να δίνει πράγματα στην ομάδα με τις κινήσεις και τις σέντρες του.

Ρούμπεν Πέρεθ: Ο αναντικατάστατος

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος ήταν ο πρώτος παίκτης που προστέθηκε στο ρόστερ της ομάδας, έπειτα από εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μία προσθήκη αρκετά κομβική για την μεσαία γραμμή της ομάδας, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που προσδίδει ηρεμία, ποιότητα και σιγουριά στο παιχνίδι της ομάδας. Έχει την ικανότητα να φτιάχνει παιχνίδι είτε παίζοντας χαμηλά την μπάλα είτε με μεγάλες μπαλιές. Έχει αγωνιστεί και στα πέντε παιχνίδια της ομάδας την φετινή σεζόν και είναι από τους παίκτες που ο Σέρβος κόουτς ξεκινάει την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, έχει αντικρίσει μόλις δύο κίτρινες κάρτες σε πέντε ματς, εκ των οποίων τα δύο ήταν εκτός έδρας ντέρμπι.

Ζβόνιμιρ Σάρλια: Το ερωτηματικό

Ο Κροάτης σέντερ μπακ ήρθε και ξεκίνησε μία γκέλα στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την Λοκομοτίβα στο φιλικό στα μέσα του Αυγούστου. Αυτό δημιούργησε κάποιες αμφιβολίες στον Σέρβο προπονητή, όμως η απουσία του Σένκεφελντ και το γεγονός πως ήταν ανέτοιμος στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Πούγγουρας, τον έφεραν στην βασική ενδεκάδα για τα δύο πρώτα ματς με Απόλλωνα και Γιάννενα. Έμεινε στον πάγκο με τον Άρη και μπήκε αλλαγή με τον Βόλο (όταν επέστρεψε ο Πούγγουρας) ενώ ξεκίνησε βασικός στο Φαληρικό ντέρμπι λόγω του τραυματισμού του Βέλεθ. Μέχρι στιγμής η εικόνα του δεν είναι κακή, όμως κάποια στιγμιαία επικίνδυνα λάθη που κάνει τον έχουν κατατάξει τέταρτο στις προτιμήσεις του Γιοβάνοβιτς (μετά τους Σένκεφελντ, Βέλεθ και Πούγγουρα). Πάντως, η τελευταία «γεύση» που άφησε στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν ίσως και η καλύτερη μέχρι στιγμής.

Ραμόν Λούντκβιστ: Αυτός που περιμένει

Ο Σουηδός επιθετικός μέσος ξεκινήσε βασικός στα δύο πρώτα ματς της σεζόν, όμως από κει και έπειτα μετακινήθηκε από την ενδεκάδα στον πάγκο, καθώς η απόδοσή του δεν ήταν ενθαρρυντική. Κι αυτό παρ’ ότι ο άμεσος ανταγωνιστής του Λούκας Βιγιαφάνες δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο Λούντκβιστ είναι αρκετά καλός στις στατικές φάσεις, τόσο στις εκτελέσεις κόρνερ όσο και στα φάουλ, όμως αυτό δεν αρκεί για να του χαρίσει φανέλα βασικού. Σίγουρα, ο Γιοβάνοβιτς περιμένει τον Σουηδό να ανεβάσει στροφές όσο περνάει ο καιρός, αφού δείχνει ότι έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, όμως δεν κάνει ολοκληρωμένες ενέργειες στο γήπεδο.

Ματέους Βιτάλ: Ο «μαέστρος»

Ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που λόγω ηλικίας και προέλευσης θα περίμενε κανείς πως θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοσθεί. Όμως, ο Βιτάλ «κούμπωσε» στα σχέδια του Γιοβάνοβιτς σαν να ήταν έτοιμος από καιρό, σαν να ήταν κομμένα και ραμμένα επάνω του. Το γεγονός πως ο Σέρβος κόουτς του δίνει τέτοια ελευθερία κινήσεων τον βοηθάει ακόμα περισσότερο να αναδείξει το ταλέντο του, με τον Βραζιλιάνο να μαγεύει τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε κάθε του ενέργεια ξεκινώντας αν μη τι άλλο εντυπωσιακά. Σίγουρα είναι με διαφορά η μεταγραφική κίνηση που έχει δώσει τα περισσότερα στο «τριφύλλι» στο επιθετικό, αφού είναι πραγματικά ασταμάτητος.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο έσο έτοιμος

Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήρθε για να κοντράρει τον Σωκράτη Διούδη για τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Χρειάστηκε να φτάσουμε στην πέμπτη αγωνιστική της Super League και να αρρωστήσει ο Έλληνας κίπερ για να πάρει την πρώτη του συμμετοχή στην πιο δύσκολη έδρα του ελληνικού πρωταθλήματος και απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό. Και η αλήθεια είναι πως τα πήγε εξαιρετικά. Μπορεί να μην χρειάστηκε να κάνει την ασύλληπτη επέμβαση, όμως ήταν αρκετά σταθερός και καθάρισε αρκετές σέντρες και γεμίσματα με τις εξόδους του, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις για την άμυνά του.

Και χαμηλά, όμως, στις ελάχιστες φορές που απαιτήθηκε να… δηλώσει η παρουσία του, όπως στην φάση με το σουτ του Καμαρά μέσα από την περιοχή, το έκανε επιτυχημένα. Με τον Διούδη να μην είναι σίγουρο πως θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Ιωνικό και τον Ιταλό να έχει ανταποκριθεί στο πρώτο του «τεστ», που είχε και τέτοια βαθμό δυσκολίας, δύσκολα δεν θα δούμε τον Μπρινιόλι κόντρα στην ομάδα της Νεάπολης. Γεγονός που του δίνει την ευκαιρία να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του με ακόμη μία καλή εμφάνιση και να πάρει το δικό του σερί αγώνων για να καθιερωθεί και να μπορεί να κριθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σεμπαστιάν Παλάσιος: Ο τελευταίος και «καταιδρωμένος»

Ο Αργεντινός εξτρέμ ήταν το τελευταίο χρονικά απόκτημα της ομάδας κι εκείνο που ήρθε και με τις περισσότερες… περγαμηνές. Ξεκίνησε να μπαίνει σιγά σιγά ως αλλαγή στα πρώτα τέσσερα ματς και άρχισε ως βασικός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά δεν είναι το ίδιο εύκολο σε σχέση ας πούμε με την περίπτωση του Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος παίρνει την μπάλα στα πόδια και δημιουργεί μόνος του για κείνον και την ομάδα ενώ ο Παλάσιος χρειάζεται η ομάδα να τον βγάλει σε θέση και με συνθήκες που να μπορεί να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις. Έχει και την ατομική ενέργεια, αλλά δεν είναι το βασικό ατού του. Γι’ αυτό και πρέπει να του πιστωθεί περισσότερος χρόνος, αφού δεν έχει ξεκινήσει καν ακόμα σ’ ένα παιχνίδι με ομάδα που ο Παναθηναϊκός θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, γιατί στα ματς με Απόλλωνα και Βόλο ας πούμε, όταν μπήκε, όλα είχαν κριθεί ενώ σε κείνα με τον Άρη και τον ΠΑΣ, επειδή οι «πράσινοι» έχαναν και τα παιχνίδια ήταν προς το τέλος τους, δεν έκαναν λελογισμένες επιθέσεις.

Υ.Γ. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης ήρθε κι αυτός φέτος το καλοκαίρι αποτελώντας το 8ο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, όμως βρίσκεται προς στιγμήν στην δεύτερη ομάδα μόνο και γι’ αυτό δεν συμπεριλήφθηκε στην λίστα…

Πηγή: sportday

 

Final Four ξανά μετά από 18 χρόνια!

Previous article

Παναθηναϊκός – Πολκοβίτσε 64-67: Ένα σουτ μακριά από μια επική ανατροπή!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.