0

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο του επιθετικά παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο του επιθετικά παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια αλλά του έλειψε το καθαρό μυαλό στην άμυνα, όταν το χρειάστηκε περισσότερο. Η ομάδα του κόουτς Πρίφτη ακολούθησε στο shot making την Βασκική ομάδα και σούταρε με 11/23 τρίποντα, όταν στα προηγούμενα παιχνίδια είχε οριακά πάνω από 22%, και έβαλε πραγματικά μερικά πάρα πολύ δύσκολα σουτ. Όμως, στα τελευταία 3 λεπτά δεν πήρε ούτε ένα ριμπάουντ, με την Μπασκόνια να παίρνει και τα 6 διαθέσιμα, εκ των οποίων και τα 6 ήταν στο μισό του Παναθηναϊκού! Στο τέλος, μπορεί να μην βγήκε καν το ελεύθερο σουτ αλλά μπορεί κάποιος να δει και την καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μην δίνοντας το clean look στους Πράσινους.

Το γεγονός ότι ο Παπαγιάννης δεν ήταν 100% έτοιμος για το χθεσινό παιχνίδι μπορεί να στέρησε την δυνατότητα από το πράσινο επιτελείο να χρησιμοποιήσει τον Έλληνα Center στα τελευταία λεπτά, την στιγμή δε που έψαχνε το ζωτικής σημασίας ριμπάουντ. Αλλά και υγιής να ήταν, ο διεθνής παίκτης φαίνονταν να μην ήταν πνευματικά μέσα στο παιχνίδι. Ο 24χρόνος ψηλός ήταν πολύ επιρρεπής στο να «τρώει» τα upfakes των κοντύτερων παικτών της Μπασκόνια, χάνοντας την ευκαιρία να «ολοκληρώσει» αμυντικές κατοχές υπέρ της ομάδας του. Για άλλο ένα παιχνίδι, τροφοδοτήθηκε ελάχιστα αλλά ας του δώσω ένα μικρό ελαφρυντικό λόγω της ανετοιμότητας του να συνεισφέρει.

Γενικά, η χθεσινή εμφάνιση στην Βιτόρια μπορεί να μην συνοδεύτηκε με νίκη αλλά το Τριφύλλι δείχνει να βρίσκει κάτι επιθετικά (ο Μείκον μπορεί να βγει ως EuroLeague scorer) και αν δεν είχε επιτρέψει 15 επιθετικά ριμπάουντ (και μαζί με αυτά αρκετούς πόντους δεύτερης ευκαιρίας στους γηπεδούχους), το αμυντικό effort ήταν συγκριτικά σε καλύτερο βαθμό από τις προηγούμενες βραδιές στην Ευρωλίγκα. Ούτε αμυντικά, πόσο μάλλον επιθετικά (από την στιγμή που θα ενσωματωθεί και νέος παίκτης) ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα στον βαθμό που νομίζω πως μπορεί να φτάσει αλλά υπάρχουν signs of life και νομίζω πως σιγά σιγά θα βρίσκει τους αυτοματισμούς του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Άλλωστε, είναι νωρίς ακόμα και αν κρίνουμε από το τι βλέπουμε στην υπόλοιπη Ευρωλίγκα (ήττα της Φενέρμπαχτσε στο Βερολίνο, το Αστρομπάλ θυμίζει πάλι το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ και ώρες ώρες κατηφορίζει), δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα για την πορεία των ομάδων από μέσα Οκτώβρη.

Ετοιμάζεται να επανέλθει στην πρώτη ομάδα ο Βαγιαννίδης!

Previous article

Παρασκήνιο: Κοιτάει τους αντιπάλους για πιθανές μεταγραφές!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.