0

Οι εντυπώσεις και τα συμπεράσματα για τις επτά μεταγραφές του Παναθηναϊκού στον πρώτο κύκλο του πρώτου γύρου.

Βρισκόμαστε στον Οκτώβρη. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι… «κουτσουρεμένη» από πέρυσι, εξαιτίας των πλέι οφ, και χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε, έχει ήδη ολοκληρωθεί το 1/3 του πρώτου γύρου. Το δείγμα ναι μεν είναι μικρό, αλλα είναι ικανό για τα πρώτα συμπεράσματα που αφορούν τους επτά παίκτες που απέκτησε το «τριφύλλι» κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι… μετεξεταστέοι

Τρείς είναι οι νεαποκτηθέντες που έχουν μείνει… «μετεξεταστέοι» στον πρώτο κύκλο του πρώτου γύρου. Ο σημαντικότερος είναι ο Σεμπαστιάν Παλάσιος! Ο Αργεντινός, ο οποίος κουβαλάει το βάρος της ακριβότερης μεταγραφής στα εννέα χρόνια του Γιάννη Αλαφούζου, δεν έχει προσφέρει σχεδόν τίποτα σε σχέση με τις προσδοκίες με τις οποίες αποκτήθηκε. Επιπλέον, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως προερχόταν από φουλ αγωνιστική δράση με την Ιντεπεντιέντε και αρκετοί είναι εκείνοι που πίστευαν ότι θα έκανε τη διαφορά από τα πρώτα παιχνίδια.

Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια έμεινε στον πάγκο, ενώ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα ήταν εκτός κλίματος. Αντιθέτως, ελπιδοφόρα ήταν η απόδοση του Ζβόνιμιρ Σάρλια στο Φάληρο ( είχε αποκτηθεί ως εναλλακτική στο κέντρο της άμυνας), ενώ πολύ περισσότερα περιμένει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και από τον Ραμόν Λούντκβιστ, ο οποίος μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα.

Με περιθώρια βελτίωσης

Από τους επτά νέους, δύο είναι εκείνοι που δικαιούνται το θετικό πρόσημο, χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται ότι το δείγμα είναι… ασφαλές. Ο πρώτος είναι ο Γιάννης Κώτσιρας, ο οποίος έχει καταγράψει αρκετά ικανοποιητικές εμφανίσεις μέχρι τώρα. Καλύτερος στα επιθετικά του καθήκοντα, με… θεματάκια στις αμυντικές του υποχρεώσεις. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απουσίασε λόγω ίωσης, με τον Φακούντο Σάντσες – που τον αντικατέστησε – παρότι δεν ήταν άψογος, να δείχνει έτοιμος και ικανός να διεκδικήσει τη θέση του βασικού δεξιού μπακ στη διάρκεια της σεζόν.

Ο δεύτερος που αξίζει τα εύσημα, αλλα με δείγμα μόλις ένα παιχνίδι, είναι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ αξιοποίησε στο μέγιστο την ευκαιρία που του δόθηκε εξαιτίας της ίωσης του Σωκράτη Διούδη, έκανε μια καταπληκτική αναμέτρηση απέναντι στον πραταθλητή Ελλάδας και έδειξε ότι φέτος η επιλογή του βασικού τερματοφύλακα για τον Σέρβο τεχνικό του «τριφυλλιού» θα είναι αρκετά δύσκολη. Πολύ καλά δείγματα έχει δικείου έως τώρα και ο Βραζιλιάνος Βιτάλ ο όποιος έχει την ποιότητα να κάνει τον κόσμο να παραμιλάει όταν έχει την μπάλα στα πόδια του.

Πηγή: LiveSport

 

 

Και όμως είναι «επικίνδυνο» το ματς στην Λεωφόρο με τον Ιωνικό

Previous article

Άλλη ομάδα στα στημένα στους επίσημους αγώνες!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.