0

Οκτώ ξένους για έξι θέσεις στο ρόστερ της Stoiximan Basket League έχει πλέον ο Παναθηναϊκός, με τον Δημήτρη Πρίφτη να ξέρει πως υπάρχει πλέον ευελιξία για αλλαγές σύμφωνα με τις ανάγκες των πράσινων στη διάρκεια της σεζόν.

Από τη στιγμή που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, από το περασμένο καλοκαίρι δηλαδή, ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν έτοιμος να στηριχθεί σε ξένους. Οκτώ στον αριθμό περιελάμβανε το πλάνο των πράσινων, οι οποίοι με την απόκτηση του Γιόγκι Φέρελ έκαναν την τελευταία τους κίνηση για να πορευθούν στη σεζόν 2021/22.

Με την προσθήκη του βραχύσωμου γκαρντ, βέβαια, οι πράσινοι θα πρέπει να διαμορφώσουν το ρόστερ τους για τη Stoiximan Basket League, καθώς θα πρέπει να κοπεί ακόμη ένας μη γηγενής, ο οποίος θα κάνει παρέα στον Τζέρεμι Έβανς. Ο τελευταίος είναι αυτός που σε πρώτη φάση επελέγη να έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη EuroLeague.

Ο Φέρελ θα έχει τον χρόνο του

Είναι λογικό ο Πρίφτης και οι συνεργάτες του να περιμένουν τον Φέρελ. Θα του δώσουν κάποιες ημέρες για να προσαρμοστεί στην πρώτη εμπειρία του σε ομάδα εκτός των ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν βιάζονται για να βρουν τον αθλητή που εν συνεχεία θα “κοπεί” από το ελληνικό ρόστερ. Ο χρόνος σε αυτήν την περίπτωση θα είναι σύμμαχος για τις δύο πλευρές.

Με τον Νέμανια Νέντοβιτς υγιή, η λογική λέει πως ο ξένος που θα μείνει εκτός εγχώριων διοργανώσεων θα είναι, αρχικά τουλάχιστον, ο Ντάριλ Μέικον, καθώς ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προχωρήσει με δύο πόιντ γκαρντ (Φέρελ – Πέρι). Σ’ αυτήν την περίπτωση ο Σέρβος σταρ θα είναι στο δύο, με τον Σαντ-Ρος να συμπληρώνει τις θέσεις της περιφέρειας και τον Οκάρο Γουάιτ με τον Τζεχάιβα Φλόιντ στο τέσσερα και στο πέντε αντίστοιχα.

Ποιο είναι το plan b

Φυσικά όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Αν, για παράδειγμα, κάποιος από τους Πέρι – Νέντοβιτς χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για κάποιες εβδομάδες, θα είναι εύκολη η απόφαση για τον Πρίφτη. Αν ένας εκ των Γουάιτ – Φλόιντ αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ζήτημα, τότε θα επιστρατευθεί ο Έβανς. Αλλά θα χρειαστεί και δεύτερη αλλαγή στην περιφέρεια για να μπει ο Φέρελ στους αγώνες της Α1.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, ο Ντάριλ Μέικον είναι αυτός που δείχνει να περισσεύει στο όλο πλάνο, ιδίως όσο ο Νέντοβιτς είναι υγιής και σε καλή κατάσταση μετά από τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετώπισε κατά την περυσινή περίοδο.

 

Ήττες για Κ17 και Κ15 του Παναθηναϊκού

Previous article

Γιόγκι Φέρελ: Ο «βαπτισμένος» από έναν αρκούδο-καρτούν υπέκυψε στο ευρωπαϊκό κάλεσμα του Παναθηναϊκού (vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.