0

Καιρός να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα…

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΓΕΜΗ έγινε γνωστό πως ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να καλύψει παλιότερα χρέη της ομάδας.

Στο site paomprosta.gr ο ρεπόρτερ Νίκος Παγκάκης έγραψε τα εξής:

Να τα βάλουμε σε μια σειρά για να μην τρελαθούμε τελείως:

  • Ο Γιάννης Αλαφούζος παρέλαβε το 2013 από την οικογένεια Βαρδινογιάννη μια ομάδα με χρέη και επί Γιάννη Αναστασίου κατάφερε να τα μειώσει διατηρώντας μέχρι ένα σημείο το κλαμπ ανταγωνιστικό.
  • Στη συνέχεια αφού μείωσε τα χρέη και η ομάδα βγήκε από την επιτήρηση της ΟΥΕΦΑ άρχισε να ξοδεύει ξανά ειδικά στην εποχή Στραματσόνι ανεβάζοντας αρκετά το μπάτζετ.
  • Ενώ λοιπόν διαμορφώθηκε ένα ρόστερ ανταγωνιστικό που στα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη μπορούσε να γίνει και πρωταθληματικό ξεκίνησαν οι απληρωσιές, οι πωλήσεις τύπου Μπέρκ-Ζέκα “μπιρ παρά” και ο ερχομός άλλων παικτών τύπου Τσάβες, Λουτσιάνο, Μουνιέ και Χίγιεμαρκ.
  • Μετά από αυτές τις αγορές αποφάσισε στις αρχές του Οκτώβρη του 2017 να τραβήξει την πρίζα, να δηλώσει ότι αποχωρεί παρκάροντας τις μετοχές και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στον απόλυτο εφιάλτη της απαξίωσης.
  • Ακολούθησε ο εξευτελισμός των προσφυγών, ο κίνδυνος του υποβιβασμού για την υπόθεση Βέμερ και η αλλαγή ΝΤΡΟΠΗ του κανονισμού με το περιβόητο -6 και την απαγόρευση μεταγραφών.

Από εκεί και έπειτα η ομάδα μπήκε στη λογική έσοδα έξοδα σε σχέση με το ρόστερ και τα λειτουργικά έξοδα ενώ ταυτόχρονα ο Γιάννης Αλαφούζος έβαζε κάθε έξι μήνες περίπου ένα πόσο της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή των διακανονισμών που έγιναν με παίκτες και μάνατζερ.

Με λίγα λόγια ο Γιάννης Αλαφούζος συνέτριψε αγωνιστικά την ομάδα και σαν δοσατζής αποπλήρωσε σε βάθος χρόνου τα χρέη που ο ίδιος δημιούργησε σε μεγάλο βαθμό.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ λειτούργησε όπως ένας απλός εργαζόμενος που αγόρασε ένα i phone με 48 δόσεις των 35 ευρώ τον μήνα. Ο εργαζόμενος στο τέλος των δόσεων θα έχει καταβάλει τα χρήματα αλλά δεν θα έχει ζοριστεί πραγματικά η τσέπη του.

Τα 5 εκατομμύρια ευρώ ανά έξι μήνες για τον Γιάννη Αλαφούζο είναι ΑΣΤΕΙΟ ΠΟΣΟ. Ειδικά την περίοδο που ο Παναθηναϊκός βίωνε συγκλονιστικούς εξευτελισμούς η εφοπλιστική εταιρεία του μεγαλομετόχου έκανε ρεκόρ επενδύσεων σε μεγάλα τάνκερ.

Δημοσίευμα από το site mononews.gr στις 23 Μαρτίου του 2018:

Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που έβαλε ο Γιάννης Αλαφούζος σε τρία χρόνια με τη μορφή δόσεων σε βάθος χρόνου δεν φτάνουν ούτε το κόστος του ενός από τα τρία τάνκερ τύπου VLCCs που ναυπήγησε η εταιρεία του το 2018.

Ο μεγαλομέτοχος έχει κάθε δικαίωμα να επενδύει τα λεφτά του με τον τρόπο που θέλει και να δίνει όσα λεφτά επιθυμεί για τάνκερ, σκούνες ή τράτες.

Δεν είχε όμως το δικαίωμα να εξευτελίσει τον μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας και αφού μετά διόρθωσε σε βάθος χρόνου τα λάθη του (χωρίς να ματώνει η τσέπη του στα πλαίσια του οικονομικού βεληνεκούς του ακολουθώντας την τακτική του δοσατζή) να επιδιώκει σήμερα να περάσει τη γραμμή στον κόσμο ότι είναι και ευεργέτης.

Αν μπορούσε να διαλύσει την ΠΑΕ χωρίς να τον κυνηγούν μετά οι πάντες για τα χρέη, θα το έκανε την αμέσως επόμενη στιγμή και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά.

Επειδή όμως τα χρέη δεν μπορούσαν να φύγουν από πάνω του ακόμη και αν έριχνε την ομάδα στη Γ΄εθνική, τράβηξε την πρίζα, διέλυσε το κλαμπ συθέμελα και με άνεση εξόφλησε αναγκαστικά τους πάντες.

Άρα ούτε κάποιο ασύλληπτο ποσό έβαλε για το μέγεθος του με την τακτική των δόσεων, ούτε και αποθέωσης αξίζει.

Το μόνο που οφείλει να κάνει είναι να πουλήσει την ΠΑΕ και τίποτα παραπάνω…

πηγή: leoforos1908.gr

To photostory των πανηγυρισμών στο Μπατούμι – Η αφιέρωση σε Ζέκα (pics)

Previous article

Πρόκριση δια …περιπάτου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.