0

Η εμφάνιση ήταν μία αντίδραση. Η νίκη είναι αντίδραση.

Ο Παναθηναϊκός προφανώς και δεν έκανε την τέλεια εμφάνιση, ούτε έγινε ομαδάρα εν μία νυκτί. Θα χαρακτήριζα την εμφάνιση ως μία τίμια και φιλότιμη προσπάθεια, με τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να δείχνουν διάθεση. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης σε πολλούς τομείς, κάτι στο οποίο εστίασε και στην συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Πρίφτης – θα επανέλθουμε σε αυτό στην συνέχεια.

Η αφελής Φενέρ και οι πεισματάρηδες «πράσινοι»

Στο πρώτο ημίχρονο η Φενέρμπαχτσε έδειχνε ξεκάθαρα ότι είναι η ποιοτικότερη και πιο έμπειρη ομάδα, η οποία έπαιζε στο ρελαντί σε πολλές στιγμές του αγώνα χωρίς να φορτσάρει εντελώς. Ο Παναθηναϊκός παρέμενε κοντά, αλλά δεν μπορούσε να προσπεράσει, παρά μόνο να μειώσει τις διαφορές που «έχτιζαν» οι Τούρκοι. Κάπως έτσι έκλεισε και το πρώτο ημίχρονο με ένα σερί 9-1 (το 36-45 στο 18 έγινε 45-46). Γενικότερα οι Τούρκοι βγάζανε μία αφέλεια στον τρόπο παιχνιδιού τους. Σαν να είχαν ένα αίσθημα συνολικής υπεροχής μέσα στο παρκέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Φενέρ προσπαθούσε να ξεφύγει με τις μικρές διαφορές που έχτιζε, αλλά ο Παναθηναϊκός αρνιόταν να το επιτρέψει αυτό. Έτσι, συνεχίστηκε ο αγώνας μέχρι και το τέλος. Εκεί όπου μίλησε και το ΟΑΚΑ. Ο κόσμος έδωσε ώθηση στην ομάδα, η ομάδα διατήρησε την ψυχραιμία της και το καθαρό μυαλό της, ενώ ταυτόχρονα οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς υπέπιπταν στο ένα παιδικό λάθος μετά το άλλο. Κάπως έτσι κρίθηκε και ο αγώνας.

Ο πολυδιάστατος Οκάρο Ουάιτ

Από το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» φάνηκε ότι ο ρόλος του Οκάρο Ουάιτ θα είναι υπερπολύτιμος φέτος. Αυτό συνεχίστηκε και χθες. Η επιρροή του συνολικά είναι μεγάλη. Ξεκινάει από την άμυνα, όπου δίνει πολλές μάχες με τους αντίπαλους ψηλούς και όχι μόνο. Σε αρκετά σχήματα αποτελεί και την πρώτη γραμμή άμυνας μαρκάροντας τον αντίπαλο κοντό. Αυτό το είδαμε χθες ξανά και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε εξαιρετικά. Η δουλειά που κάνει ο Αμερικανός φοργουορντ στην άμυνα είναι καθοριστικής σημασίας και δεν μετριέται απαραίτητα σε αριθμούς και στατιστικά. Στην επίθεση η συμβολή του ήταν εξίσου αξιοσημείωτη. Η ικανότητα του στο σουτ, τόσο από μέση απόσταση, όσο και από μακριά – ειδικά σε μία βραδιά, στην οποία ήταν εύστοχος στα πρώτα του σουτ – έδωσαν την ευκαιρία στους «πρασίνους» να απομακρύνουν τον Βέσελι από την ρακέτα και να ανοίξουν περισσότερο τους χώρους. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό. Πόσταρε, τελείωσε φάσεις με πλάτη στο καλάθι και απέδειξε ότι είναι πολυδιάστατος. Αν και όταν σταθεροποιήσει το σουτ του θα αποτελέσει ακόμη πιο μεγάλη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες.

Μαγκιά Πρίφτη… επί δύο!

Πιο πάνω αναφέρθηκα στις σωστές δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη. Στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή στον σύλλογο.

«Αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές. Θα ήθελα να παίζουμε άμυνα. Αυτό το πράγμα σήμερα δεν ήταν άμυνα. Δεν γίνεται να δεχόμαστε πάνω από 20π. σε κάθε δεκάλεπτο. Δεν γίνεται αυτό για τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό. Πρέπει να έχουμε αυτογνωσία. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε, όπως και πολλά ακόμα. Δεν γίνεται να διορθωθούν όλα από την μια μέρα στην άλλη. Προσπαθούν και τα παιδιά και εμείς. Αναμφίβολα το γήπεδο σήμερα έδωσε ώθηση. Όπως έδωσε και στον Άρη τις προάλλες, ανεξάρτητα αν ήταν αδικαιολόγητη η παρουσία μας. Οι 90 πόντοι απόψε με δυσαρεστούν. Καταφέραμε και βάλαμε κάποιους 90 πόντους. Δεν είναι αυτός ο σκόπος μου, θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα από την άμυνά μας. Προφανώς και οι άλλες ομάδες έχουν ταλέντο. Αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο αμυντικά…»

Δηλώσεις που δείχνουν ότι ο Δημήτρης Πρίφτης ξέρει ακριβώς τι απαιτείται για να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Έχει μία ξεκάθαρη φιλοσοφία ΓΙΑ αυτόν τον Παναθηναϊκό και ξέρει ότι η ομάδα μόνο έτσι μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Θα πρέπει στην άμυνα η ομάδα να «δαγκώνει», να παλεύει για κάθε μπάλα, κάθε κατοχή. Η αυτογνωσία και το να μην έχεις αυταπάτες μετά από μία μεγάλη νίκη είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την διαχείριση των συναισθημάτων και της ψυχολογίας.

Μάγκας πέρα από τις δηλώσεις του, είναι, ωστόσο και για την σωστή διαχείριση του Λ. Μαντζούκα. Δεν τον βάζει όταν έχει κριθεί το παιχνίδι, τον ρίχνει στην μάχη όταν το παιχνίδι ακόμη παίζεται. Δείχνει να τον ενδιαφέρει περισσότερο να είναι σκληρός ο Μαντζούκας, παρά το να σκοράρει. Τον επιβραβεύει για την δουλειά με την χρησιμοποίηση του, αλλά δεν του επιτρέπει (με τον τρόπο του πάντα) να εφησυχαστεί σε αυτό. Ο Λ. Μαντζούκας διεκδικεί μέσα από τις προπονήσεις, την αφοσίωση, την σκληρή του δουλειά κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ. Τα ίδια ακριβώς είχε πει ο Αντρέα Τρινκιέρι (δείτε το βίντεο από κάτω) μετά από ένα περιστατικό με τον Ματέι Ρουντάν τον Δεκέμβριο του 2020.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβει ένας ταλαντούχος αθλητής που θέλει να γίνει επαγγελματίας είναι τι χρειάζεται και τι απαιτείται για να τα καταφέρει… Να δουλεύουν σκληρά και να κερδίζουν κάθε λεπτό που θα βρίσκονται στο παρκέ».

Η δύσκολη συνέχεια για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη

Μία νίκη φέρνει πάντα ηρεμία, ενώ παίκτες και τεχνικό επιτελείο κερδίζουν χρόνο για να συνεχίσουν να δουλεύουν, ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο. Το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο. Πολλοί αγώνες, δύσκολα και συνεχόμενα ταξίδια. Στήριξη από όλους με την κάθε ευκαιρία, όπως χθες στο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος κάνει την διαφορά και δίνει ώθηση στην ομάδα. Αποδείχτηκε και χθες. Δεν ξέρω αν είναι ο νόμος του ΟΑΚΑ, σίγουρα είναι η διαχρονική ανιδιοτελής αγάπη του κόσμου για τον τμήμα μπάσκετ. Ειδικά φέτος προπονητές-παίκτες το έχουν ανάγκη! Όλοι μαζί… μέχρι τέλους!

ΥΓ: 25/27 βολές χθες. Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός πληγωνόταν από την αστοχία στις βολές και ειδικά σε πιο κλειστά παιχνίδια. Στον αντίποδα το τρίποντο παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας. 6/28 χθες.

 

πηγή: pickngreen.gr

Με Παπαπέτρου και Φλόιντ το top-10 της Euroleague (vid)

Previous article

Νέα ισοπαλία o Παναθηναϊκός Β’: 1-1 με τον Άρη Σκάλας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.