0

Ανατροπή από -5 στο… μισό λεπτό!

Η νίκη του «τριφυλλιού» απέναντι στην τουρκική ομάδα για τη 2η αγωνιστική της regular season της φετινής Euroleague ήρθε με… τρελό τρόπο και μια μυθική ανατροπή από το -5 στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από την… κόλαση και φτάνει σε μια μεγάλη νίκη στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με τη βοήθεια του κοινού του.

Αν κάποιος σκεφτεί αντίστοιχες περιπτώσεις, το μυαλό του θα πάει σίγουρα στην νίκη επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας στις 9 Δεκεμβρίου του 2010 (95-88). Ή αλλίως, στο ματς που έμεινε στην ιστορία σαν το απόλυτο κρεσέντο του Δημήτρη Διαμαντίδη!

Θυμίζουμε πως και τότε οι «πράσινοι» έχαναν με 5 πόντους και στο ρολόι έμεναν 30” (70-75), όμως ο «3D» μείωσε με λέι απ για το 72-75. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 72-77 και ο «Μήτσος»… ροκάνισε κι άλλο την απόσταση με τρίποντο στο 39’50” (75-77). Η Ολίμπια βρήκε άλλες δύο βολές (75-79), αλλά ο Διαμαντίδης απάντησε με 2/2 από τη γραμμή (77-79). Εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ο Αντώνης Φώτσης σαν από μηχανής Θεός έκλεψε την μπάλα και μετά το άστοχο σουτ του Μάικ Μπατίστ, ο τωρινός GM του Παναθηναϊκού πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έστειλε το ματς στην παράταση (79-79).

Για την ιστορία, οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο επιπλέον πεντάλεπτο και κέρδισαν με σκορ 95-88, με τον Διαμαντίδη να μετράει 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Φυσικά, ο… αιώνιος αρχηγός του μπασκετικού Παναθηναϊκού είναι το πρόσωπο που συνδέει τις δύο ανατροπές.

Με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας την έκανε… μόνος του, πάνω στο παρκέ, ενώ με τη Φενέρμπαχτσε έπαιξε σημαντικό ρόλο από το νέο του πόστο. Όταν οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -5 ο εμβληματικός Διαμαντίδης σηκώθηκε από τον πάγκο, ζήτησε ηρεμία και άπαντες τον άκουσαν σαν δάσκαλο.

Η συνέχεια τους δικαίωσε όλους…

 

Χαντάβα ”Στοχεύουμε στην κορυφή” (video)

Previous article

Στόχος το 3Χ3 πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.