0

Μια καταγραφή των αθλητικών γεγονότων του τριημέρου.

10. Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο νέος “πράσινος” Κέρβερος

Πρώτη εμφάνιση με τα “πράσινα” στην έδρα του “αιωνίου” αντιπάλου, έχοντας να διαχειριστεί μία άμυνα εντελώς πειραματική, που πιθανότατα δεν είχε χρησιμοποιηθεί ούτε καν σε προπονήσεις. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι κλήθηκε από ανάγκη (απόντος του Διούδη) να υπερασπιστεί τα γκολπόστ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό κι αναδείχτηκε ο MVP των “πρασίνων”. Οχι, δεν κατέβασε ακριβώς… ρολά όπως συνηθίζουμε να λέμε, ωστόσο έκανε μία σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση, δήλωσε “παρών” όποτε χρειάστηκε και ενέπνεε εμπιστοσύνη σε κάθε κίνησή του, βοηθώντας την ομάδα του με ένα σκασμό απουσίες να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από μία δύσκολη έδρα.

9. Άρης από τα παλιά με τα.. όργια του Χάνλαν

Ήταν 5 Μαΐου 2004 – πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή – όταν ο Τόμπι Μπέιλι σημείωσε 37 πόντους στο ματς με την ΑΕΚ. Πέρασαν 17+ χρόνια για να δει ο Άρης κάποια παρόμοια επίδοση και την βρήκε μέσω ενός πραγματικά εξαιρετικού σκόρερ: Ο λόγος για τον Ολιβιέ Χάνλαν, που έκανε πραγματικά «όργια» κόντρα στον Παναθηναϊκό (35 πόντοι) και οδήγησε τον Άρη σε μία νίκη… από τα παλιά, με πάθος, «βαριά» φανέλα, ανατροπή (από το -19) και «καυτή» ατμόσφαιρα. Ο Καναδός έδειξε ξανά τις ικανότητές του και είναι δεδομένο πως είναι βαρόμετρο για την φετινή version του άλλοτε Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, που σίγουρα θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες στον δρόμο για την παραμονή στην Basket League. Το πρώτο – ηχηρό – μήνυμα πάντως ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές…

8. «Στρατηγός» Λουτσέσκου

Ακόμα μία παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου στο… πάνω ράφι της στήλης. Και πώς όχι από τη στιγμή που πέρασε με άριστα σχεδόν το πρώτο δυνατό τεστ της σεζόν, πηγαίνοντας με τον ΠΑΟΚ στη διακοπή του πρωταθλήματος πρωτοπόρος κι εντός στόχων στην Ευρώπη. Το αξιοσημείωτο όμως ότι το έχει πετύχει αυτό έχοντας εκτός μάχης 4-5 βασικούς ποδοσφαιριστές και συνεχώς νέα προβλήματα να προκύπτουν. Ο Ρουμάνος έχει φτιάξει ένα σύνολο που παίζει -και- γι’ αυτόν κι αυτό βγαίνει στο χορτάρι.

7. Sakk-Attack

Ελληνίδα τενίστρια στο Νο.9 του κόσμου, είναι πλέον γεγονός. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εδώ και καιρό στο Νο.3. Αλήθεια, αντιλαμβάνεστε ότι δύο Έλληνες τενίστες, βρίσκονται στους κορυφαίους σε άντρες και γυναίκες; Ο “Στεφ” και η Μαρία Σάκκαρη έχουν βάλει για τα καλά το τένις στα σπίτια των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να μεγαλύτερες κορυφές.

6. Ο… Έλληνας «Λούσιο»

Επτά ματς βασικός και συνήθως αναντικατάστατος στη Bundesliga με τη Στουτγκάρδη, ήδη δύο γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του. Όχι δεν πρόκειται για κάποιον επιθετικό ή εξτρέμ, αλλά για ένα δικό μας παιδί που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Ο Ντίνος Μαυροπάνος ήταν από τα πρόσωπα της αγωνιστικής στη Γερμανία μετά το απίθανο σόλο-γκολ που πέτυχε, σε σημείο να γίνονται συγκρίσεις μέχρι και με τον Λούσιο! Στα 23 του ακόμα, ο ύψους 1,94 μ. στόπερ δείχνει έτοιμος φέτος για χρονιά… εκτόξευσης.

5. Θα επιστρέψει πιο δυνατός ο Ζέκα

Τεράστιο κρίμα πρώτιστα για τον ίδιο κι έπειτα για την Εθνική μας, αλλά πλήγμα φυσικά και για την ομάδα του, την Κοπεγχάγη. Ο σοβαρός τραυματισμός του Κάρλος Ζέκα (ρήξη χιαστού) θα τον αφήσει εκτός μάχης για όλη τη σεζόν, σε μία εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση  για έναν από τους πιο ωραίους τύπους που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Ο οποίος ήρθε σαν… ξένος, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορέσει τη φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο, αποτελώντας βασικότατο μέλος της “γαλανόλευκης”.

4. Δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά ο Μάντζιος

Είναι ο προπονητής με τον οποίο ο Άρης πέρυσι πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία της σύγχρονης ιστορίας του, τερματίζοντας 2ος στην κανονική διάρκεια. Κι όμως, υπάρχουν πολλοί -οπαδοί κυρίως- που ζητούν την “κεφαλή επί πίνακι” του Άκη Μάντζιου, επειδή δεν έχουν “ρολάρει” ακόμα οι Θεσσαλονικείς στο ξεκίνημα της σεζόν. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι δεν μπορείς να διώχνεις τον προπονητή μετά από 2-3 άσχημα αποτελέσματα. Πόσο μάλλον κάποιον που έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής.

3. Ο Σπάθας και τα «σπαθένια» πρωταθλήματα

Δεν περιμέναμε φυσικά να βγει στην εκπομπή του καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη για να καταλάβουμε τι αντιπροσωπεύει ο Ηλίας Σπάθας. Απλά ήρθε να μας δώσει ακόμα μία υπενθύμιση για το ποδόσφαιρο που βλέπαμε επί χρόνια κι εκείνος ήταν από τα… πρωτοπαλίκαρά του. Ο παλαίμαχος ρέφερι ήταν ο μοναδικός που ανακάλυψε πέναλτι στο “αιώνιο” ντέρμπι, ανακαλύπτοντας δικούς του κανόνες. Εκείνους που εφάρμοζε και στα παιχνίδια που διαιτήτευε, την περίοδο της πιο σκληρής παράγκας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

2. Η… αυτογελοιοποίηση του Μαρτίνς

Το να βγαίνεις μετά από ένα ντέρμπι που δεν έχει υποψία αμφισβητούμενης φάσης και να μιλάς επί πέντε λεπτά για τη διαιτησία ώστε να δικαιολογήσεις την ανεπάρκεια της ομάδας του, αποτελεί κίνηση αυτογελοιοποίησης. Ακόμα μία φορά που στην εν Ελλάδι παρουσία του ο Πέδρο Μαρτίνς αδυνατεί να διαχειριστεί ένα μη βολικό αποτέλεσμα για την ομάδα του, μόνο που αυτή τη φορά δεν βρήκε σύμμαχο ούτε καν τον ίδιο τον Ολυμπιακό που στην ανακοίνωσή του δεν ανέφερε λέξη για τη διαιτησία, αλλά επιτέθηκε εναντίον του κόσμου που προκάλεσε δύο διακοπές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

1. Καλό ταξίδι Νίκο Τσουμάνη

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σοκαρισμένο τις τελευταίες ώρες από τον θάνατο του Νίκου Τσουμάνη. Το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο πρόωρα, μόλις στα 31 του χρόνια για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη, ο οποίος βρέθηκε δεμένος με καλώδια στον λαιμό του μέσα στο αυτοκίνητου.

Προσφυγή κατά Super League: Αναβολή για την άλλη Πέμπτη από το Διαιτητικό

Previous article

Πέρεθ – Αλεξανδρόπουλος: Ένα δίδυμο που «θωρακίζει» τον Παναθηναϊκό!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.