0

Ο Παναθηναϊκός «πονάει» στη θέση του πλέι μέικερ

Λένε ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση», κάτι που βρίσκει συνέχεια και παντού εφαρμογή. Όπως ακριβώς και στην περίπτωση των πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού. Όπως φαίνεται το πάθημα της περσινής σεζόν όχι μόνο δεν έγινε μάθημα, αλλά τείνει να γίνει και… χειρότερο σε σχέση με τη προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Τουλάχιστον βάσει των όσων έχει παρουσιάσει το «τριφύλλι» στα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα με αντιπάλους τη Μονακό και τον Άρη.

Οι Κέντρικ Πέρι και Ντάριλ Μέικον είναι εκείνοι που έχουν επωμιστεί το βαρύ φορτίο της «πράσινης» οργάνωσης, αλλά το πρώτο δείγμα μόνο ενθαρρυντικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τόσο στο Πριγκιπάτο, όσο και στο «Nick Galis Hall» οι δύο Αμερικανοί πήραν… κάτω από τη βάση όσον αφορά την απόδοσή τους, καθώς δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν την ομάδα τους. Αποτέλεσμα;

Ο Παναθηναϊκός να γνωρίσει ισάριθμες ήττες επειδή α) δεν είχε καθόλου δημιουργία, β) οι ψηλοί έμειναν ανεκμετάλλευτοι, γ) το πρώτο πράγμα που κοιτούσαν και οι δύο παίκτες ήταν το σκοράρισμα και δ) αμφότεροι ήταν πολύ άστοχοι στις προσπάθειές τους. Άλλωστε η «γλώσσα» των αριθμών αποτύπωσε στο 100% την αλήθεια αναφορικά με τα όσα είδαμε μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Τόσο στο Μονακό, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Έχουμε και λέμε: Ποια είναι η μεγαλύτερη ευθύνη των point guards; Αρχικά να οργανώσουν σωστά την ομάδα στο παρκέ, να έχουν καθαρό μυαλό και να παίρνουν σωστές αποφάσεις. Κάτι που δεν είχαν ούτε ο Πέρι, αλλά ούτε και ο Μέικον. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη «γλώσσα» των αριθμών.

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του «τριφυλλιού» οι δύο γκαρντ που μοιράζονται ουσιαστικά τη θέση του πλέι μέικερ έχουν μοιράσει 7 ασίστ στο σύνολο! Δύο απέναντι στον Άρη (από μία ο καθένας) και άλλες πέντε (όλες στα τελευταία λεπτά που είχαν κριθεί τα πάντα) με αντίπαλο την Μονακό. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Καουάν του Άρη είχε… μόνος του εννέα ασίστ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ η τριάδα των ΛιΒέστερμαν και Τζέιμς είχε… 13 μόνο στην αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης (30/9).

Και να ‘ταν μόνο αυτό; Σε αυτά τα δύο παιχνίδια, οι Πέρι και Μέικον (απ)έδειξαν ότι μόνο… pass first point guards δεν είναι, καθώς μέτρησαν 11/33 σουτ εντός παιδιάς. Το χειρότερο ποσοστό ανήκει στον Κέντρικ Πέρι, ο οποίος είχε 3/20 (!!!) ενώ ο Ντάριλ Μέικον 8/13, εκ των οποίων 3/8 τρίποντα. Η ουσία είναι ο αριθμός των σουτ που πήραν σε αναλογία με τις ασίστ που μοίρασαν. Ένα (ακόμη) στατιστικό που δείχνει το πρόβλημα των «πρασίνων» στη δημιουργία…

πηγή: gazzetta.gr

Ανάλυση: Ο Ολυμπιακός είχε 22 τελικές αλλά ούτε μία μεγάλη ευκαιρία

Previous article

Θα φτιάξει και την επίθεση ο Γιοβάνοβιτς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.