0

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, με φόντο τη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά του μέσω του έργου του Βοτανικού και της ανάγκης για περαιτέρω ισχυροποίηση όλων των τμημάτων, ο Δημήτρης Βρανόπουλος δηλώνει «παρών». Ο υποψήφιος πρόεδρος του Α.Ο. Παναθηναϊκός, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αναλύει τους λόγους που τον ώθησαν να θέσει υποψηφιότητα, παρουσιάζει το όραμά του για το μέλλον του Συλλόγου και καλεί τα μέλη να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια.

Μιλάει ανοιχτά για την ανάγκη ενότητας μετά από μία περίοδο εντάσεων, για τον στόχο δημιουργίας μίας δυνατής και αποτελεσματικής διοίκησης που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νέα εποχή του Βοτανικού, για την αγωνιστική άνοδο όλων των τμημάτων, αλλά και για την οικονομική σταθερότητα που θεωρεί κρίσιμη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του Ερασιτέχνη.

Παράλληλα, τοποθετείται για τη σημασία του έργου στον Βοτανικό, απαντά στις φωνές επιφυλακτικότητας και ξεκαθαρίζει ότι η εποικοδομητική κριτική έχει θέση στο νέο διοικητικό σχήμα, όχι όμως η στείρα αντιπολίτευση. Η προσέγγισή του για τις απαιτήσεις της επόμενης μέρας, με στόχο να δει τον Α.Ο. δυνατότερο από ποτέ σε όλα τα επίπεδα.

Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, ο κ.Βρανόπουλος στέλνει το μήνυμα ενότητας και ελπίδας προς τον κόσμο του Τριφυλλιού, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον του Συλλόγου πρέπει να χτιστεί πάνω σε στέρεες βάσεις.

-Κύριε Βρανόπουλε ποιοι λόγοι σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα για την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού;
«Πρώτα απ όλα θα ήθελα να πω πως αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Παρακαλώ πολύ τον κόσμο που έχει δικαίωμα ψήφου, εκτός από την επιστολική που έχει κλείσει, να έρθουν να ψηφίσουν. Για να έχουμε μία εικόνα από εδώ και πέρα και για τα μέλη του Συλλόγου. Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητά μου, θεωρώ ότι είμαι ένα πρόσωπο που μπορεί να ενώσει τον Παναθηναϊκό μετά από μία δύσκολη περίοδο εντάσεων, που από ένα σημείο είναι και λογικές. Γιατί υπάρχει το θέμα των νέων εγκαταστάσεων όπου έχουν υπάρξει όντως καθυστερήσεις στον Βοτανικό και ο κόσμος είναι σκεπτικός. Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία που έχει υποστεί. Θέλω να ελπίζω ότι στο πρόσωπο μου μπορώ να γεννήσω την ελπίδα και να ενώσω τον κόσμο από εδώ πέρα. Ξέρω ότι είναι Κυριακή, ο κόσμος δουλεύει, έχει μόνο ένα Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστεί, αλλά τον καλώ να αφιερώσει 1-2 ώρες στον Παναθηναϊκό που όλοι αγαπάμε». 

-Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του προγράμματός σας; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να δείτε να αλλάζει;
«Σε ό,τι αφορά το πώς το σκέφτομαι εγώ, θα κινηθούμε σε τέσσερις άξονες. Πρώτα απ’ όλα θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μία ισχυρή και ενωμένη νέα διοίκηση. Να μπορεί το νέο Δ.Σ. να διασφαλίσει μαζί με τη δική μου προσπάθεια να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις στο θέμα του Βοτανικού. Κι επειδή θα χρειαστεί να έχουμε πιο στενή επαφή με όλους τους φορείς, θεωρώ ότι τα άτομα που έχω προτείνει μαζί με μένα, μπορούν να το φέρουν εις πέρας κι επίσης να παραδοθεί το έργο στον Παναθηναϊκό όπως πρέπει, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί. 

Το δεύτερο είναι να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο πάνω για όλες τις ομάδες μας, για να μπορούμε να διεκδικούμε τίτλους και εντός Ελλάδας και στην Ευρώπη. Γιατί, μιλάμε μεν για ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά ουσιαστικά κινούμαστε σε επαγγελματικά επίπεδα. Όλα αυτά για να γίνουν θέλουν λεφτά. Έτσι είναι τα πράγματα, δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Πρέπει να έχουμε ενισχυμένες ομάδες. 

Ο τρίτος άξονας είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του οργανισμού. Πρώτα απ’ όλα για να κάνει διαχείριση των νέων εγκαταστάσεων σε πρότυπα του εξωτερικού. 

Και το τέταρτο να υπάρχει τακτική ενημέρωση κι επικοινωνία στα μέλη μας και στους οπαδούς μας. Το ότι δεν υπήρχε αυτό, συντέλεσε σε αυτή την ένταση τον τελευταίο καιρό.
Αυτό θα το κοιτάξω πάρα πολύ προσεκτικά, είναι σημαντικό ο κόσμος μας να ξέρει τι γίνεται και δικαίως το απαιτεί. Στο τέλος της ημέρας είμαστε μία οικογένεια όλοι μας. Όλα τα μέλη αγαπάνε τον Ερασιτέχνη, είναι λογικό όμως να υπάρχουν και διχογνωμίες». 

-Έχετε αναφέρει πως εφόσον ο Παναθηναϊκός μπει στον Βοτανικό, ο Ερασιτέχνης θα ανέβει πέντε επίπεδα. Με δεδομένο πως ο σημερινός προϋπολογισμός κυμαίνεται στα 6-7 εκατ. ευρώ, τι θα σημαίνει αυτό για τη νέα εποχή του ΑΟ, στις καινούργιες εγκαταστάσεις;

«Όταν βγει η νέα διοίκηση, που ευελπιστώ ότι θα έχει τα άτομα που έχω προτείνει, θα κάνουμε ένα σωστό πλάνο τριετίας. Μέσα σ’ αυτά φυσικά είναι και ο Βοτανικός. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε τώρα για ποσά. Θέλει μία σωστή μελέτη. Εκτός από κάποιους επιφανείς επιχειρηματίες που έχω στο σχήμα μου, είμαστε σε διάλογο με αρκετούς ακόμα εκτός διοίκησης που είναι από τον επιχειρηματικό χώρο και μπορούν να δώσουν σημαντική βοήθεια. Είναι δεδομένο όμως ότι ο Σύλλογος μπορεί να εκτοξευτεί στον Βοτανικό». 

-Πώς αξιολογείτε την πορεία του Ερασιτέχνη τα τελευταία χρόνια και τι θεωρείτε ότι έχει μείνει “πίσω”; Κάποιο τμήμα ενδεχομένως…
«Θεωρώ ότι η απελθούσα διοίκηση σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τα έχει πάει καλά. Εκτός αυτού, φτιάξαμε κάποια καινούργια τμήματα, π.χ. το σκάκι που τα έχει πάει εξαιρετικά ή το ποδόσφαιρο γυναικών. Βγάλαμε πάλι τις ομάδες στην Ευρώπη, εκεί που πρέπει να είναι και θα κοιτάξουμε να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα. Αλλά όλα αυτά με προσοχή και με σύνεση. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή στους ευρωπαϊκούς αγώνες, πήραμε δύο τίτλους στο πινγκ πονγκ. Είναι πρώτη φορά που έχουμε ενεργά 48 τμήματα, 22 στον ΑΟ και 26 στα ΑΜΕΑ. Επίσης έχουμε ενισχύσει συγκεκριμένα τμήματα όπως το πόλο, τον στίβο, το πινγκ πονγκ και το σκάκι. Δεν πιστεύω ότι έχουμε αφήσει κάποιο τμήμα παραμελημένο. Φυσικά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». 

«Να διεκδικήσουμε τρόπαιο στο πόλο, τη νέα χρονιά θα κοιτάμε τον Ολυμπιακό στα μάτια»

-Το πόλο για παράδειγμα είναι ένα τμήμα που μονοπωλεί σταθερά εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός. Θα γίνουν περαιτέρω κινήσεις για να διεκδικήσει τρόπαια και σε αυτό το τμήμα ο Σύλλογος; 
«Το πόλο ήταν ένα τμήμα που διαχρονικά δεν είχε την προσοχή που θα έπρεπε. Ήδη φαίνεται ότι έχουμε πέσει πάνω στο συγκεκριμένο τμήμα για να αλλάξει αυτή η εικόνα. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε έναν εξαιρετικό προπονητή, τον κ.Μάζη. Έχουμε καλές πιθανότητες φέτος να πάρουμε τη 2η θέση. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, στην ομάδα έχουμε δύο μόνο εκκρεμότητες, έναν Έλληνα κι έναν ξένο. Το ρόστερ λοιπόν είναι πολύ πιο δυνατό από το περσινό. Την νέα χρονιά θα κοιτάμε τον Ολυμπιακό στα μάτια εκτιμώ. Είναι ένα τμήμα που θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία. Είναι κάτι που το θέλω πολύ κι εγώ σαν Παναθηναϊκός αλλά και πολλοί ακόμα. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε κάποιο τρόπαιο αλλά και μία καλή πορεία γενικότερα». 

-Είστε ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές, πώς ερμηνεύετε την απουσία “αντιπάλου”; Τι σημαίνει αυτό για εσάς και για τον σύλλογο;
«Για μένα προσωπικά δεν σημαίνει τίποτα. Εγώ είχα αποφασίσει πως θα κατέβω σαν υποψήφιος πρόεδρος. Το ότι δεν υπήρχε κάποιος άλλος, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω ιδιαίτερα. Προφανώς δεν υπήρχε κάποιος που να μπορούσε να αναλάβει αυτό το φορτίο». 

 

«Ναι στην αντιπολίτευση, αλλά…»

-Με δεδομένη την επικείμενη εκλογή σας στην προεδρία του Παναθηναϊκού ΑΟ, έχετε αναφερθεί στη σημασία της ισχυρής πλειοψηφίας της νέας διοίκησης. Στο ενδεχόμενο που προκύψει ένα σχήμα με τα μέλη να είναι 5-4, υπάρχει περίπτωση να μην αναλάβετε την προεδρία; Κάποιοι ενδεχομένως να πουν πως δεν είναι το πιο δημοκρατικό να μην υπάρχει μία ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στον Ερασιτέχνη. 
«Πρώτα απ’ όλα, το έχω ήδη δηλώσει πως θέλω συγκεκριμένα άτομα για συγκεκριμένους λόγους να βρίσκονται μαζί μου. Είναι μία ομάδα επιχειρηματιών και και τεχνοκρατών που θα μας πάνε όπως πρέπει και στον Βοτανικό. Ήθελα να κάνω μία αναφορά επίσης στους κ.κ. Μαραγκό και Κωνσταντινίδη που είναι επίσης υποψήφιοι για το Δ.Σ., προέρχονται από τον χώρο του επιχειρείν, θεωρώ ότι θα είναι μία πολύ καλή προσθήκη. Παραμένουν δύο θέσεις για να κλείσει η οκτάδα. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις κι έχουμε ένα βασικό κοινό, που είναι ο Βοτανικός.
Σε ό,τι αφορά την έλλειψη της αντιπολίτευσης, είναι σχετική έννοια. Υπάρχει η αντιπολίτευση που είναι εποικοδομητική, αλλά υπάρχει και η στείρα.

Δεν έχω ακούσει σοβαρές αντιπροτάσεις μέχρι τώρα, μόνο ότι δεν θέλουν τον Βοτανικό. Αν θέλουμε να διεκδικούμε πλέον ευρωπαϊκούς τίτλους, πρέπει να έχουμε δικές μας εγκαταστάσεις. Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, δεν βλέπω για ποιο λόγο να έχει θέση στο Δ.Σ. 

Ήθελα να πω κάτι ακόμα: τα μέλη που έχω προτείνει δεν είναι “yes man”! Έχουμε κάποιους κοινούς στόχους, αλλά έχουν δικές τους απόψεις που θα εισακουστούν. Δεν θα κάνω του κεφαλιού μου. Την εποικοδομητική αντιπολίτευση θα την έχω κι από τους ίδιους που προτείνω εγώ. Επειδή την έχω ζήσει όμως την αρνητική, δεν έχει θέση στο νέο Δ.Σ. για να μπορέσουμε να πάμε τον Σύλλογο μπροστά. Συνήθως η αντιπολίτευση έχει δύο ρόλους: από τη μία η κριτική, από την άλλη ότι θέλουν να πάρουν την εξουσία. Εγώ δεν βλέπω καμία όρεξη από τη συγκεκριμένη αντιπολίτευση να θέλουν να ηγηθούν στον Παναθηναϊκό. 

Για να επανέλθω λοιπόν στο βασικό ερώτημα, το ότι δεν θα βγει ένα ισχυρό-ενωμένο Δ.Σ., που τουλάχιστον θα έχει κοινούς στόχους, για μένα σημαίνει πως εγώ έχω αποτύχει. Ότι τα μέλη του Παναθηναϊκού δεν θέλουν αυτό το Δ.Σ. Εγώ μπήκα σε αυτό το ρόλο γιατί θεωρώ πως μπορώ να βοηθήσω. Πολύ πιθανό λοιπόν να μη συνεχίσω γιατί δεν θα έχει νόημα».

-Βλέπουμε εδώ και καιρό κάποιες φωνές να τάσσονται κατά της προοπτικής του Βοτανικού. Τι θα θέλατε να τους πείτε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής;
«Πρώτα απ’ όλα αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη συναισθηματική φόρτιση γιατί εδώ μιλάμε για τη Λεωφόρο που είναι ένα γήπεδο 100 ετών. Είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο του Παναθηναϊκού. Απόλυτα αντιληπτό, όπως κι ότι υπάρχει καχυποψία γιατί είναι από το 2006 αυτή η ιστορία. Ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να λειτουργήσει όμως χρειάζεται ένα νέο μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο. Κι εδώ υπάρχει πια ένα εξασφαλισμένο πλαίσιο, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Έχει ξεπεραστεί και το θέμα με τις τράπεζες που δημιούργησε καθυστέρηση. Όλα είναι δρομολογημένα. Όσο προχωράει το έργο, ακόμα και οι άνθρωποι που είναι δύσπιστοι, βλέποντάς το θα καταλάβουν ότι αυτή η αλλαγή είναι για το καλό του Παναθηναϊκού».

Σήμερα δημοσιεύτηκε πως ο ΑΟ απέκρυψε την περικοπή 2.000 τμ από τις εγκαταστάσεις του Βοτανικού. Τι ισχύει;
«Είναι κακόβουλο ψέμα, και όλως τυχαίως μία μέρα πριν τις εκλογές του ΑΟ. Δεν έχει γίνει καμία περικοπή. Όλα θα γίνουν σύμφωνα με την 3μερή σύμβαση της 22/5/22 μεταξύ Δήμου, ΠΑΟ και Ελαιώνα ΑΕ. Και κάτι ακόμα, τα μέτρα σύμφωνα με τη σύμβαση των τριών μερών, δεν είναι 7.500μ2 όπως όριζε το αρχικό ΜΟU αλλά 11.00μ2».

-Πώς σκοπεύετε να εξασφαλίσετε οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη για τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου; Γνωρίζουμε πως θα βρίσκονται στο πλευρό σας και κάποιοι ακόμα ισχυροί επιχειρηματίες…
«Πρώτα απ’ όλα εκτός από τους συγκεκριμένους ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι άλλοι να συνεχίσουν κι άλλοι να συνεισφέρουν εκ νέου οικονομικά, ήδη έχω ξεκινήσει συζητήσεις με νέους χορηγούς. Αυτοί οι άνθρωποι θα δουν ενα ΔΣ ισχυροί, που θα έχει επιχειρηματίες που βάζουν λεφτά. Το βλέπω ήδη πως θα είναι πιο εύκολο να τους πείσουμε να μας στηρίξουν. Δεν ανησυχώ καθόλου γι’ αυτό. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Ακόμα δεν έχουμε ξετυλίξει όλο το κουβάρι. Υπάρχουν κι άλλες επαφές που πρόκειται να γίνουν όταν ψηφιστεί το νέο ΔΣ».

-Πόσο σημαντική ήταν η στήριξη του κ.Αλαφούζου στο πρόσωπό σας για να αποφασίσετε να κατέλθετε στις εκλογές; Αναφέρατε κι εσείς πρόσφατα πως ήταν ο βασικός χρηματοδότης του ΑΟ τα τελευταία χρόνια…
«Για τον Ερασιτέχνη είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο κ.Αλαφούζος και η ΠΑΕ είναι ο βασικός χορηγός. Τελεία! Ήθελα να σημειώσω όμως ότι η απόφασή μου να κατέβω ήταν προ της απόφασης του κ.Αλαφούζου να με στηρίξει. Το ότι έχω και τον κ.Αλαφούζο στο πλευρό μου φυσικά με τιμάει και θα βοηθήσει πολύ τον Ερασιτέχνη. Κι αυτός φυσικά είναι ο σκοπός, να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ισχυρούς επιχειρηματίες στον ΑΟ». 

«Πάθος, αγάπη, ήθος, ιδανικά»

-Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει ήδη σε κάποιες σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις σε διάφορα τμήματα. Να περιμένει κι άλλες ανάλογες μεταγραφές ο κόσμος της ομάδας;
«Έτσι όπως έχει γίνει η αγορά για το θέμα των παικτών, εμείς αναγκαστικά, για να μην καταλήξουμε να πληρώνουμε υπεραξίες, τα ρόστερ των βασικών ομάδων τα έχουμε σχεδόν κλείσει. Έχουν μείνει ακόμα κάποιες μεταγραφές, π.χ. στο μπάσκετ γυναικών. Όλα τα ρόστερ όμως για τα βασικά ομαδικά αθλήματα, είναι αρκετά ενισχυμένα. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε ακόμα κάποιες κινήσεις να κάνουμε. Όπως είμαστε τώρα θα είμαστε καλά τη νέα σεζόν και θα διεκδικήσουμε τίτλους παντού». 

-Υπάρχει πλάνο για να ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο η βάση του συλλόγου, με δεδομένο τον μεγάλο όγκο φιλάθλων του Παναθηναϊκού;
«Βλέπουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός των μελών είναι μέλη γιατί έχουμε την κάρτα από την ΠΑΕ και είναι αναγκασμένοι. Εμένα με στεναχωρεί αυτό γιατί οι άνθρωποι που ήρθαν να γίνουν μέλη είναι 1500-2000. Είναι αστεία νούμερα αυτά για το μέγεθος του κόσμου του Παναθηναϊκού.
Τα λαϊκής βάσης μοντέλα στην Ελλάδα, μέχρι τώρα δεν έχουν δουλέψει. Θα πρέπει σαν διοίκηση να βρούμε τρόπους να το φτιάξουμε. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε μία μέρα. Δεν μπορούμε όμως να κινούμαστε σε αυτά τα ευτελή νούμερα. Θα κοιτάξουμε πώς μπορούμε να το διορθώσουμε». 

-Αν σας ζητούσαμε να περιγράψετε με μία φράση τι σημαίνει για εσάς “Παναθηναϊκός”;
«Πάθος, αγάπη, ήθος, ιδανικά. Ρομαντική τοποθέτηση μεν, έχω κι εγώ ρομαντισμό μέσα μου. Αλλά παράλληλα είμαι και ρεαλιστής. Για να πάμε στην επόμενη μέρα, με τα θέματα που έχουμε μπροστά μας, θα πρέπει να δούμε το πώς θα ενισχύσουμε οικονομικά τον σύλλογο. Πάντα πρέπει να κοιτάμε τον κάθε ανταγωνιστή μας στα ίσια. Αυτό θέλει χρήματα και τα χρήματα τα δίνουν άνθρωποι. Εγώ έχω ήδη κάποιους ανθρώπους που θεωρώ πως είναι σοβαροί. Είμαστε ήδη σε διάλογο με πολλούς καινούργιους χορηγούς που βλέπουν πολύ θετικά ότι θα βγει μία νέα διοίκηση με ανθρώπους που θα βάλουν λεφτά. Έχουμε τη λύση». 

«Στον Βοτανικό με ευρωπαϊκό»!

-Εκτιμάτε ότι με τη δική σας διοίκηση, μπορεί να γιγαντωθεί ο Ερασιτέχνης την επόμενη τριετία και να γίνει κυρίαρχος στον ελληνικό αθλητισμό; 
«Ο στόχος, ένας από τους τέσσερις που έχουμε θέσει, είναι να ανεβάσουμε τον πήχη. Έχουμε την τύχη να ξεκινάμε με μία πολύ καλή μαγιά που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτή η μαγιά θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο: με σταθερά βήματα θα πάμε τον Παναθηναϊκό πολύ πιο ψηλά. Πρέπει να πάμε ακόμα πιο πάνω, έχουμε μεγάλα περιθώρια να βελτιωθούμε».

-Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο τα τελευταία χρόνια στο βόλεϊ, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του Ερασιτέχνη. Αποτελεί αυτό έναν από τους βασικούς σας στόχους;
«Ένα μεγάλο στοίχημα για μένα. Πρέπει να έχουμε ομάδες και στα δυο τμήματα βόλεϊ, ανδρών-γυναικών, που να κινούνται δυνατά στην Ευρώπη. Αν αυτό γίνει την επόμενη ή τη μεθεπόμενη χρονιά, δεν αλλάζει κάτι. Είναι όμως στόχος. Μπαίνοντας στον Βοτανικό, θέλω να έχουμε πάρει ευρωπαϊκό τίτλο και με τη δουλειά που γίνεται, πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

-Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός διαθέτει όπως είπατε 26 τμήματα ΑΜΕΑ και διατηρεί στις τάξεις του 160 αθλητές. Γιατί δίνετε τόσο βάρος στο συγκεκριμένο κομμάτι; Είναι ο μοναδικός σύλλογος με τόσο μεγάλη βάση στα άτομα με αναπηρία. 
«Το θέμα των ΑΜΕΑ έχω μία ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό, όχι τόσο για τα κινητικά προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι οι αθλητές μας στα ΑΜΕΑ έχουν πραγματικά την έννοια του Ερασιτέχνη. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε συμβόλαια ούτε τίποτα. Μόνο να ιδρώσουν και να ματώσουν τη φανέλα. Σαν διοίκηση τους κοιτάμε ως αθλητές κι όχι ως ΑΜΕΑ κι έτσι πρέπει. Οφείλουμε να σεβόμαστε τα εμπόδια που έχουν στην καθημερινότητά τους αλλά από αυτά που έχουμε δει, τα ξεπερνάνε κατά πολύ. Θέλουμε να το αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο κομμάτι».

Με Μάγκνουσον αλλά χωρίς Μπακασέτα η αποστολή του Παναθηναϊκού

Previous article

Γιατί ο Αταμάν είπε όλα ok με την Εφές, ενώ όλοι στον Παναθηναϊκό φωνάζουν για τη διαιτησία;

Next article

You may also like